News

Maria, fata ucisă la colindat în Botoșani, a fost înmormântată. Sute de oameni și-au rămas bun de la fată

Pe 31 decembrie, o tânără era ucisă cu brutalitate în plină stradă într-o comună din Botoșani, însă puține detalii se cunoșteau în acel moment.
05.01.2023 | 07:10
Maria fata ucisa la colindat in Botosani a fost inmormantata Sute de oameni siau ramas bun de la fata
Fată ucisă cu sânge rece la Botoșani. Foto: Monitorul BT
ADVERTISEMENT

Ulterior s-a aflat că victima, Maria, fusese ucisă cu 25 de lovituri de cuțit de un tânăr în vârstă de 20 de ani, supărat că aceasta a refuzat să-i fie iubită.

Maria, condusă pe ultimul drum după ce a fost ucisă

“Echipajul de poliţie direcţionat la faţa locului a stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind identificată victima, în persoana unei minore, de 14 ani, din comuna Truşeşti. Persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Guranda a părăsit locul faptei, imediat după comiterea acesteia, fiind identificat de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, în zona gării din localitatea Truşeşti”, transmitea atunci IPJ Botoșani.

ADVERTISEMENT

La mai multe zile distanță de la oribila crimă, fata a fost înmormântată și condusă pe ultimul drum de sute de persoane care au refuzat să creadă că aceasta a avut o astfel de soartă grea.

Potrivit anchetatorilor, Maria se afla la colindat împreună cu fratele său înainte să fie măcelărită. Potrivit Monitorul BT, la înmormântarea fetei au participat inclusiv autoritățile locale și primarul comunei, Petru Ailenei.

ADVERTISEMENT

Fata în vârstă de doar 14 ani a fost îmbrăcată în rochie de mireasă, iar trupul plasat într-un sicriu alb. Maria trăia de șase ani într-un centru de plasament, fiind abandonată de părinții săraci. De altfel, costurile pentru înmormântare au fost suportate de autoritățile locale din Triușești și de Direcția pentru Protecția Copilului.

”Este un eveniment tragic. Nimeni nu şi-ar dori să participe la aşa ceva, însă, având în vedere că familia nu a avut posibilităţi materiale deosebite ca să o poată îngropa, am reuşit noi, alături de colegii din centrul din Truşeşti, să pregătim creştineşte acest eveniment.

ADVERTISEMENT

Cei trei fraţi şi o soră care mai sunt în centru au fost incluşi într-un program de consiliere şi urmează să lucrăm cu ei în aşa fel încât să depăşească evenimentul cu bine”, a transmis Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC.

La înmormântare au participat inclusiv colegi de școală și profesori ai Mariei. Toți o apreciau și iubeau și spun că Maria era o elevă silitoare care avea o relație foarte bună cu toată lumea.

ADVERTISEMENT

”Era un copil normal, îi plăcea viaţa, colabora bine cu colegii, cu profesorii. Avea o prezenţă zilnică la şcoală, nu absenta. Era integrată şi în viaţa centrului de plasament, îşi ajuta colegii mai mici. Era o fetiţă căreia îi plăcea viaţa, comunicativă deschisă. Ea avea şi un frăţior mai mic şi era protectivă cu ei”, a explicat profesoara Mariana Teiu.

Din păcate, planurile de viitor ale Mariei s-au dus după ce a fost ucisă cu sânge rece de un individ care nu a putut să treacă peste faptul că fata nu accepta să-i fie iubită.

ADVERTISEMENT
Tags: