Sport

Marian Iancu, atac devastator de Sărbători: „Dinamo? Jucători de liga a 4-a! Praf!”

Marian Iancu a măturat pe jos cu jucătorii legitimați în acest moment la Dinamo București, considerând că majoritatea nu ar avea ce să caute în SuperLigă.
28.12.2023 | 21:17
Marian Iancu atac devastator de Sarbatori Dinamo Jucatori de liga a 4a Praf
Marian Iancu, atac devastator de sărbători: ”Dinamo? Jucători de liga a 4-a! Praf!”
ADVERTISEMENT

Fostul patron al Politehnicii Timișoara a revenit în forță și oferă deseori reacții acide, în special când vine vorba despre soarta Rapidului, dar și a echipelor rivale, cum este și cazul lui Dinamo București. Marian Iancu nu a avut, așadar, milă de fotbaliștii dinamoviști, pe care i-a numit ”jucători de liga a patra”.

Marian Iancu, atac devastator de sărbători la adresa lui Dinamo

”Atunci, când eram conducător, nu aș crezut că Dinamo ar ajunge unde este acum sau mai jos. E de înțeles situația totuși la ce s-a întâmplat acolo. Mi-a fost rușine să mă uit la ultimul lor meci, dar și la celelalte jocuri ale lor. Lipsă clară de calitate. Jucători de liga a patra. Foarte, foarte slabi. Am văzut jucători care nu ar fi intrat în schema unui club profesionist, sunt praf.

ADVERTISEMENT

Și calul aleargă, dar nu dă lapte. Jucători de maidan. În curtea școlii vezi mai mult spectacol fotbalistic”, a declarat Marian Iancu în emisiunea realizată de Gabi Safta la Radio Gold FM. Dinamo ocupă momentan penultimul loc în clasament, însă distanța față de salvare pare foarte greu de recuperat, în ciuda faptului că punctele se vor înjumătăți în play-out.

Cea mai mare problemă a dinamoviștilor, după cum remarca Giani Kiriță, fosta glorie a ”câinilor roșii”, este că niciun jucător bun nu va accepta să vină în iarnă la Dinamo. Motivul? Nimeni nu vrea să își treacă în CV o retrogradare, care în acest moment pare iminentă când vine vorba de ”haita” din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere e și fostul jucător rapidist Robert Niță, cel care îi trezește la realitate pe dinamoviști, fix în momentul în care sperau la transferuri precum Florin Andone, Damjan Djokovic sau Ionuț Nedelcearu. De altfel, Djokovic a refuzat deja formația dinamovistă tocmai pentru că nu vrea să se lege la cap cu astfel de proiecte complicate.

”Nu vine nimeni care are cât de cât o cotă. De ce nu s-ar duce la o echipă de locul 7-8, unde poate să aibă șansa să marcheze niște goluri în plus, dacă vrea neapărat să fie aici sub ochii selecționerului. Să vină la Dinamo să ce? Ei au acum mai multe șanse să se ducă la matineu decât să prindă locul ăla de baraj.

ADVERTISEMENT

E greu, tre să bagi niște echipe sub tine, chiar dacă financiar lucrurile s-au mai reglat. Ei nu văd să aibă vreo strategie. Aruncă niște nume pe piață să calmeze suporterii cred eu. Vorbești de Nedelcearu care e prin Italia, vorbești de Andone care e prin Spania. Vorbește mă de niște uii de pe aici care au făcut ceva pe la niște echipe și vor și ei bani mai mulți”, a explicat Niță în direct la FANATIK SUPERLIGA.

Paradoxal, un alt jucător pus pe liber de FCSB care ar fi trebuit să ajungă la Dinamo e Dorin Rotariu, fotbalist care a fost lăudat în trecut de Marian Iancu. ”Dorin Rotariu are calități fizice foarte bune și provine dintr-o familie fantastică. El este cu adevărat un jucător devotat fotbalului. Prin urmare, mutarea făcută de Gigi Becali este una foarte bună pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Este bine și pentru el, pentru că poate reintra în circuitul naționalei României. Subliniez, un transfer foarte bun pentru Steaua, așa cum îi spun eu”, declara Marian Iancu în momentul în care FCSB îl transfera pe Dorin Rotariu. Acum, Rotariu ar fi dorit cu insistență de Dinamo, după ce Damjan Djokovic, alt jucător pus pe liber de Gigi Becali, i-a refuzat deja pe ”câini”.

ADVERTISEMENT
Tags: