Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marian Iancu, discurs-manifest despre ”Legea Dîncu” și CSA Steaua: ”Dacă s-a pornit ‘bulgărele’, nu-l mai oprește nimeni!”. Video exclusiv

Marian Iancu este de părere că rezultatele sportive ar trebui să primeze într-o competiție și de aceea este de acord cu promovarea celor de la CSA Steaua în SuperLiga.
17.04.2023 | 12:21
Marian Iancu discursmanifest despre Legea Dincu si CSA Steaua Daca sa pornit bulgarele nul mai opreste nimeni Video exclusiv
Marian Iancu, discurs-manifest despre Legea Dîncu și CSA Steaua Dacă s-a pornit 'bulgărele', nu-l mai oprește nimeni!. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Vasile Dâncu, fostul ministru al Apărării, a înaintat în Parlament un proiect de lege prin care să se modifice Legea Sportului, iar principalii beneficiari ar fi ”militarii”, care astfel ar putea promova în primul eșalon.

Marian Iancu este de acord cu legea care o poate ajuta pe CSA Steaua să promoveze

Într-o intervenție telefonică la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fostul patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, s-a arătat de acord cu schimbarea Legii Sportului prin care CSA Steaua să poată promova încă din acest sezon și a criticat contracandidatele ”roș-albaștrilor” care s-au bazat prea mult pe faptul că aceștia nu vor avea acest drept.

ADVERTISEMENT

”Orice lege nu o să schimbe niciodată rezultatul sportiv în urma celor 90 de minute pe care le joacă o echipă în teren. Nu prin lege poți să schimbi rezultatul. Faptul că unor echipe nu le convine astăzi că se poate da o lege prin care e posibil ca unul din cluburile din Liga 2 să poată să intre de anul ăsta în SuperLiga că ‘domne nu am știut’, asta ce înseamnă?

Că tu împotriva Stelei nu ai jucat pentru că te-ai gândit că ei oricum nu au șanse să intre? Sau ce poți să-mi spui tu mie, că jucătorii tăi nu au cuplat în jocul respectiv? Nu există așa ceva. Rezultatul sportiv primează, legile vin și le urmează.

ADVERTISEMENT

Nu numai CSA Steaua, orice echipă care își câștigă locul pe teren, nu poate acel loc să fie strâmbat printr-o lege, printr-o normă, printr-un regulament. Ăsta e spiritul jocului, pentru asta te angajezi în joc, să câștigi. Ori echipa care câștigă merită, cea care vine blazată și spune ‘tu nu meriți, nu ne interesează de tine, fă câte puncte vrei că oricum noi intrăm’, aceea a greșit”, a declarat Iancu.

VEZI VIDEO MAI JOS

Iancu vede posibilă promovarea CSA Steaua încă din acest sezon

Omul de afaceri consideră că dacă se dorește cu adevărat și din punct de vedere politic ca această schimbare să se realizeze, ea va putea fi efectuată încă din acest sezon și a mărturisit că nu vede nicio problemă în faptul că CSA Steaua e susținută cu bani publici.

ADVERTISEMENT

”Ei trebuie să vină să bată Steaua ca să-și ocupe locul meritat pe teren. După aia vin regulamente, vin legi. Dacă CSA își câștigă locul meritat, cu atât mai mult o lege, o normă, un regulament să vină să le susțină poziția câștigată prin sport.

Nu știu dacă se poate schimba legea așa repede încât să beneficieze de ea încă din acest sezon, dar cred că da. Dacă există voință politică, bineînțeles. Nu văd ca o mașinărie legislativă pusă în mișcare să fie oprită de cineva. E riscul mult prea mare, vin alegeri, poporul stelist e mare, e important. Dacă se pornește bulgărele ăsta, nu-l mai poate opri nimeni.

ADVERTISEMENT

Dacă e împotriva regulamentelor ca un club să fie susținut de un minister să-i oprească, dar deocamdată să-i oprească pe teren. Banii care intră în fotbal pentru mine sunt depersonalizați și nu miros a minister. Ei sunt tot bani, intră în sport și atunci sunt bineveniți. Nu reușesc să fac diferența asta între ce fel de bani sunt”, a spus Marian Iancu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Nu uitați că Fanatik SuperLigaemisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: