News

Marian Oprișan are datorii de 2,7 milioane de lei la mama lui, pensionară. Anul trecut, baronul PSD a făcut nuntă și și-a cumpărat o mașină de lux

Marian Oprișan, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, a cerut din nou bani de la mama lui pensionară. Datoriile baronului PSD au ajuns, în prezent, la peste o jumătate de milion de euro.
23.07.2022 | 09:43
Marian Oprisan are datorii de 27 milioane de lei la mama lui pensionara Anul trecut baronul PSD a facut nunta si sia cumparat o masina de lux
Marian Oprișan a șocat opinia publică în momentul în care a declarat: ”Mama sunt eu” / Foto: Hepta / Mediafax
ADVERTISEMENT

Marian Oprișan a făcut un nou împrumut de la mama lui, Lucia Gherarde, fostă angajată, timp de 30 de ani, la Fabrica de Confecții Focșani. Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea a avut nevoie de bani pentru a-și organiza nunta și pentru a-și cumpăra un autoturism de lux.

Marian Oprișan trebuie să-i returneze mamei sale o jumătate de milion de euro, în 10 ani

Marian Oprișan are a dispoziție încă 9 ani pentru a-și lichida datoriile către mama lui, care au ajuns la peste 2,5 milioane lei. Baronul PSD a luat, în 2021, un împrumut de 1,27 milioane lei, pe care s-a obligat să-l achite până în 2031. Acesta se adaugă la alte trei sume împrumutate în 2018 și 2020, tot de la Lucia Gherarde: de 600.000 de lei, de 575.540 lei și de 51,466 euro.

ADVERTISEMENT

În acest moment, totalul datoriilor către propria mamă a ajuns la aproximativ 2,7 milioane de lei (540.000 de euro), ceea ce înseamnă că Oprișan trebuie să-i achite femeii cam 4.500 de euro pe lună, aproape dublu față de veniturile sale declarate.

Marian Oprișan mai are trei credite bancare ce totalizează peste 100.000 de lei și pe care trebuie să le închidă până în 2024. În acest moment, PSD-istul are puțin peste 250.000 de lei (5.000 de euro) în conturi și nu are bani de recuperat de la alte persoane sau instituții.

ADVERTISEMENT

Oprișan și-a cumpărat un Mercedes nou-nouț, chiar înainte de nuntă

Tot în 2021, Marian Oprișan și-a vândut mașina pe care o avea în proprietate, un Audi, cu suma de 9.200 de lei. În schimb, el și-a achiziționat un Mercedes, model 2021, prin contract de vânzare-cumpărare.

Anul trecut a fost unul important și pe plan personal pentru Marian Oprișan. El s-a căsătorit cu Mihaela Arbănaș, director al Direcției de Dezvoltare și Promovare din cadrul Consiliului Județean Vrancea. Nași au fost deputata Elena Stoica și soțul acesteia, de profesie judecător. Nunta a fost una fără ”dar”, pentru că în declarația de avere nu apare vreo referire la o astfel de sumă.

ADVERTISEMENT

Marian Oprișan: ”Mama sunt eu”

Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan, este pensionară și a lucrat în domeniul confecțiilor, ca și prima soție a lui Oprișan, Ofelia. Presa a scris că femeia deține în acte o proprietate care se întinde pe mai multe hectare, în comuna Bolotești, într-o zonă de pădure, pe malul râului Putna.

Proprietatea are mai multe corpuri de clădire, garduri înalte de 3 metri și este păzită non-stop. Despre acest imobil, România Liberă scria că valorează 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Casa are doar 5 camere și este a familiei noastre. Este pe numele mamei mele, pentru ca între mine și fratele meu, Doamne ferește, să nu existe probleme de succesiune”, spunea Marian Oprișan, în urmă cu câțiva ani. De asemenea, mama lui Oprișan ar fi deținut, pe numele ei, mașini de lux și terenuri, inclusiv în București.

 ”Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu. Da? Ca să nu avem niciun fel de discuții”, a declarat Marian Oprișan, agasat de întrebările presei.

Baronul PSD a invitat ANI, ANAF și FBI să-i verifice averea

Marian Oprișan este unul dintre cei mai longevivi baroni locali, el fiind de peste două decenii la șefia județului Vrancea. În 2019, după ce acesta a fost surprins la volanul unui Ford Shelby, în valoare de 150.000 de euro, despre care a spus că aparține mamei sale, în presă au apărut informații că Agenția Națională de Integritate va începe o investigație în legătură cu averea acestuia.

ANI nu a confirmat nimic oficial, iar Oprișan a declarat că nu are nimic de ascuns. ”Poate să vină ANI, DNA, PG, DIICOT, Poliția, ANAF și FBI, rezultatul tot negativ o să fie”, a declarat Marian Oprișan.

În prezent, Marian Oprișan are pe numele lui doar două apartamente și o construcție (a cărei destinație nu este explicată) în Focșani, două terenuri intravilane în Focșani și unul agricol în localitatea Vânători, județul Vrancea.

ADVERTISEMENT
Tags: