Life

Marian Râlea, declarații răvășitoare despre pandemie. Cum i-a afectat virusul cariera

21.11.2020 | 17:11
Marian Ralea declaratii ravasitoare despre pandemie Cum ia afectat virusul cariera
ADVERTISEMENT

Marian Râlea, actorul cunoscut ca Magicianul din trupa Abracadabra, a făcut declarații răvășitoare despre pandemie, dezvăluind în cadrul unei emisiuni TV de la Aleph News cât de mult l-a afectat virusul din China în ultima perioadă.

Actorul de teatru și film nu a mai urcat pe scenă de ceva timp, ultimul spectacol pe care l-a jucat fiind în luna septembrie, înainte de a se închide din nou teatrele și cinematografele din cauza răspândirii noului tip de coronavirus. Reprezentația s-a dat pentru un singur copil.

ADVERTISEMENT

Vedeta este de părere că este foarte greu să înveți pentru un rol pe care nu știi dacă-l poți pune în scenă. Marian Râlea simte dorul spectacolelor, dar este convins că actorii vor găsi mereu metode de expresie, referindu-se aici la mediul online.

Marian Râlea, afectat de pandemie. Ce spune despre spectacolele sale

Ultimul spectacol pe care l-am jucat, în septembrie, înainte să reînchidă teatrele, a fost pentru un singur copil, în aer liber, pe TNB. Oamenii nu au mai venit din cauza fricii de Covid.

ADVERTISEMENT

Se vor găsi alte forme teatrale de expresie. E foarte greu să înveți să faci un spectacol pe care nu știi dacă-l vei juca pe o scenă, poate înregistrăm, poate în online, poate o combinație. Am făcut «Noaptea bufonilor» cu Alexa Visarion și n-am apucat să dăm premiera.

S-au închis teatrele și am reușit să-l transmitem live, fără spectatori și aia a fost premiera. În august am mai jucat de două ori și s-au oprit spectacolele.

ADVERTISEMENT

Dacă se reia va trebui să-l reînvățăm și să îl reinventăm, nu cred că se va juca la fel”, a spus Marian Râlea în emisiunea lui Marius Tucă, informează Mediafax.

Marian Râlea este convins să teatrul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, în comparație cu perioada în care debuta el pe scenă. Magicianul este conștient că actorii au avut de învățat de la cei de peste hotare, acesta fiind și motivul pentru care unele spectacole se desfășoară în spații neconvenționale.

ADVERTISEMENT

Marele actor înțelege formele de exprimare din prezent, însă este nostalgic cu privire la clădirea teatrului clasic despre care spune că are un spirit anume prin prisma celor au trecut pe acolo și au lăsat ceva în urma lor.

„Noi am avut șansa să ne creăm libertăți și în vremea dinainte, eram pe scenă și ne dădea o alură de stăpâni ai locului. După ’90 teatrul s-a eliberat, au existat niște experimente teatrale importante.

Am încercat să le înțelegem – spectacole în spații neconvenționale, structuri care s-au modelat. Am fost afară la festivaluri mari și ne-am dat seama că putem construi și noi aceste forme și structuri noi de teatru, care se regăsesc acum în mare parte în teatrul independent”, a completat Marian Râlea.

ADVERTISEMENT