News

Marian Vanghelie, aliat surprinzător pentru Nicușor Dan: ”Firea a cumpărat un parc de 3.000.000 de euro cu 50 de milioane”

16.09.2020 | 20:55
Marian Vanghelie aliat surprinzator pentru Nicusor Dan Firea a cumparat un parc de 3000000 de euro cu 50 de milioane
ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie, candidat la primăria sectorului 5, a afirmat că mai grav este ce a făcut Gabriela Firea privind achiziția parcului Verdi decât intervenția lui Nicușor Dan pentru omul de afaceri cu restaurantul din parcul Tineretului.

Un alt reproș adus Gabrielei Firea de către Vanghelie, candidat al Partidului Social-Democrat Independent, este faptul că a orchestrat plângerea penală depusă de către parlamentari ai PSD împotriva lui Nicușor Dan, în cazul intervenției acestuia în favoarea omului de afaceri Mihai Mitrache.

ADVERTISEMENT

Mi se pare rușinos pentru PSD ca după 10 ani să vină cu aceleași prostii, cu plângeri să bagi oamenii la pușcărie. Talentul ăsta era al USR și la securiștilor, nu făcea PSD așa ceva. Cred că e o mentalitate Pandele-Firea, ce n-are nimic de-a face cu PSD”, a declarat Vanghelie, într-o emisiune la B1 TV.

Firea acuzată că a instigat plângerea împotriva lui Nicușor Dan

Vanghelie susține că plângerea penală a parlamentarilor PSD a fost depusă la instigarea directă a primarului Capitalei. „Nu îl susțin pe Nicușor, dar este urâtă aia cu parlamentarii pe care i-a chemat Pandele să-i pună să facă nu știu ce…”, a spus fostul primar al sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Marian Vanghelie a afirmat că, deși Nicușor Dan a comis o eroare intervenind pentru un om de afaceri controversat, eroarea acestuia este mai puțin gravă decât răscumpărarea de către Primăria Generală a parcului Verdi la un preț mult supraevaluat.

Nu știu ce este mai complicat: să cumperi un parc cu 50 milioane care face 3 milioane sau să faci ce a făcut Nicușor? El a greșit, dar ce spune are un fond de adevăr (…) Pentru cumpărarea parcului Verdi, doamna Firea ar trebui să se ducă cu Pandele în Hong Kong. Știu și ”famiglia” care a beneficiat de bani. Dacă mai cumpăra doamna Firea două parcuri, termina bugetul”, a comentat Vanghelie.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru imputat Gabrielei Firea, precum și primarului în funcție de la sectorului 5, Daniel Florea, este că au adus oameni de provincie în funcție importante, fără ca aceștia să cunoască orașul și problemele sale.

Ei nu cunosc străzile, nici nu înțeleg problemele (…) Cum să conducă primăria Capitalei și primăria sectorului 5 cu toți directorii din provincie?”, a spus Vanghelie.

ADVERTISEMENT

În ce privește șansele sale de a se reîntoarce la primăria sectorului 5, Marian Vanghelie a susținut că are 2-3 procente în fața candidatului PNL, Mihai Băcanu, care are circa 18-20% din intenția de vot.

ADVERTISEMENT