News

Mariana a fost ucisă de soț chiar de ziua ei de naștere: “Era urmărită, nu avea voie să vorbească nici cu părinții”

Mariana a fost ucisă cu sânge rece chiar de ziua ei, chiar de către soț, în timp ce un copil se afla în camera alăturată și nu știa ce se întâmplă.
03.10.2023 | 07:09
Mariana a fost ucisa de sot chiar de ziua ei de nastere Era urmarita nu avea voie sa vorbeasca nici cu parintii
Mariana a fost ucisă de soț chiar de ziua ei de naștere. Foto: Monitorul de Salaj
ADVERTISEMENT

Criminalul a așteptat ca femeia să adoarmă și a sufocat-o în somn. Femeia obținuse inițial un ordin de protecție împotriva bărbatului, însă pare că ar fi renunțat la hârtie, însă vecinii spun că-și presimțea sfârșitul pentru că ”era urmărită”. Mariana împlinise 36 de ani și a lăsat în urmă doi copii, de 10 și 8 ani.

Mariana a fost ucisă de soț chiar de ziua ei de naștere

Conform Observatornews.ro, soțul era un bărbat gelos care ar fi pus la cale întregul plan diabolic. “Era urmărită, nu avea voie să vorbească nici măcar cu părinţii. Ea niciodată nu a zis că a fost bătută, dar verbal tot timpul, agresată verbal“, rememorează un prieten al Marianei.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani Mariana obținuse un ordin de protecție și voia să divorțeze, însă cei doi s-au împăcat în urmă cu mai multe luni. O eroare fatală făcută de Mariana, care a fost ucisă în timp ce copilul ei se afla în camera alăturată. Vecinii spun că bărbatul era deseori agresiv cu soția sa, chiar și în public.

”Când a venit odată cu ea în scară şi a prins-o de păr şi a tras-o pe scări am strigat la ei: Mă, ce faci? Ce sunt lucrurile astea? Ce faci cu ea?”, spune o femeie. Taci! Nu te băga! Aşa mi-a strigat”, povestește o vecină pentru sursa citată. Psihologii explică cum victimele ajung să fie controlate de agresori și de persoanele care le abuzează.

ADVERTISEMENT

“Victimele sunt controlate şi făcute să se simtă vinovate şi dependente de abuzatori. Apoi, unele victime trec prin aşa-numitul ciclu al abuzului. Au perioadele acelea de linişte şi împăcare în care ele cred că abuzatorul îşi va schimba comportamentul”, subliniază psihologul Cecilia Ardusătan.

O prietenă a Marianei spune că aceasta era foarte agitată chiar de ziua ei, ca și cum ar presimți că ceva rău se va întâmpla. ”Tot se plimba. Mergea încolo, mergea încoace. Şi am întrebat-o: Mariana, ce e cu tine? Mă plimb. Era foarte agitată”, povesteşte prietena Marianei.

ADVERTISEMENT

Cecilia Ardusătan a explicat care sunt semnele unui partener abuziv, destul de ușor de citit de cei din jur: “Frica în prezenţa acelei persoane, controlul asupra vieţii personale pentru că le izolează de lume, de prieteni, de familie, control financiar, jigniri frecvente, ameninţări, răni fizice”.

După ce și-a ucis soția, bărbatul s-a predat la Poliție și acum își așteaptă pedeapsa. Conform datelor statistice, într-un an 38.000 de persoane sunt victimele violențelor domestice, majoritatea fiind femei. Ordinele de protecție sunt inutile de multe ori, pentru că psihopații le încalcă oricum și ajung să își ucidă partenera.

ADVERTISEMENT

Monitorul de Sălaj transmite că bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile. El le-a mărturisit polițiștilor că a ucis-o pe femeie cu un colier de plastic, după care a sufocat-o cu o pernă pentru a se asigura că femeia nu scapă. Cel mai probabil a fost o nouă criză de gelozie a bărbatului.

ADVERTISEMENT
Tags: