Sport

Marie-Louise Eta, prima femeie antrenor din Bundesliga. A scris istorie la debut

Marie-Louise Eta a devenit prima femeie antrenor din Bundesliga și a scris istorie chiar la debut. Union Berlin a câștigat meciul cu fosta jucătoare pe banca tehnică.
29.01.2024 | 16:48
MarieLouise Eta prima femeie antrenor din Bundesliga A scris istorie la debut
Marie-Louise Eta a devenit prima femeie antrenor din Bundesliga și a scris istorie chiar la debut. Union Berlin a câștigat meciul cu fosta jucătoare pe banca tehnică. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În etapa 19 de campionat, Union Berlin s-a impus în fața celor de la Darmstadt, ultima clasată, scor 1-0. Duelul a reprezentat o premieră în Germania. Astfel că Marie-Louise Eta a devenit prima femeie antrenor din Bundesliga.

Marie-Louise Eta, prima femeie antrenor din Bundesliga. A scris istorie la debut

Marie-Louise Eta are 32 de ani și a scris istorie după ce a devenit prima femeie antrenor din Bundesliga. Cu fosta jucătoare pe banca tehnică, Union Berlin a învins-o pe Darmstadt, scor 1-0. Marcatorul unicului gol al duelului a fost Benedict Hollerbach, iar atacantul a stabilit tabela în minutul 62.

ADVERTISEMENT

În partida din etapa 19, Marie-Louise Eta i-a luat locul lui Nenad Bjelica pe banca tehnică, pentru că antrenorul croat a fost suspendat. Bjelica a luat cartonaș roșu în meciul pierdut în fața celor de la Bayern Munchen, 1-0, după ce i-a pus mâna pe față lui Leroy Sane și l-a împins.

După 18 meciuri jucate în Bundesliga, Union Berlin se află pe locul 15, deasupra zonei “roșii” a clasamentului. 17 puncte a acumulat formația din capitala Germaniei și se află la 5 puncte de primul loc retrogradabil, Koln.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, Union Berlin a ocupat locul 4 în Bundesliga și a fost prezentă în grupa C din Champions League, unde a întâlnit Real Madrid, Napoli și Braga. Focusul clubului este de a se menține încă un sezon în prima ligă din Germania.

Cum a ajuns Marie-Lousie Eta pe banca celor de la Union Berlin?

După debutul victorios din Bundesliga, Marie-Lousie Eta a intrat în istorie ca prima femeie antrenor din Germania, iar acest lucru a atras multă atenție în jurul fostei sportive. Prima întrebare este cum a ajuns Marie-Louise Eta pe banca celor de la Union Berlin?

ADVERTISEMENT

Totul a început cu demiterea fostului antrenor, Urs Fischer, după o serie de rezultate foarte slabe care au dus la eliminarea berlinezilor din Champions League și ocuparea ultimului loc din Bundesliga.

Ulterior, Marco Grote, antrenorul de la Union Berlin U19 a venit ca interimar la echipa mare. Alături de el a venit și asistenta sa de la acea vreme, Marie-Louise Eta. Între timp, Grote a fost schimbat cu antrenorul croat Nenad Bjelica, iar Eta a rămas pe postul de antrenor secund.

ADVERTISEMENT

Înainte de această experiență, Eta a lucrat ca antrenor secund pentru diverse echipe naționale feminine, după o carieră de jucătoare la Hamburger SV, BV Cloppenburg și Werder Bremen. De asemenea, fosta sportivă a mai jucat pentru echipa națională a Germaniei și a devenit campioană mondială cu echipa U20 în 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: