Sport

Marile atuuri ale lui DAC Dunajska Streda în dubla cu FCSB! “Messi” al slovacilor a revenit după o accidentare groaznică. Omul din staff care ştie bine fotbalul românesc

DAC Dunajska Streda are două mari atuuri înaintea dublei cu FCSB din turul 3 preliminar al Conference League: omul din staff care cunoaşte fotbalul românesc şi revenirea vedetei slovacilor.
03.08.2022 | 00:01
Marile atuuri ale lui DAC Dunajska Streda in dubla cu FCSB Messi al slovacilor a revenit dupa o accidentare groaznica Omul din staff care stie bine fotbalul romanesc
Zsolt Kalmar şi Balázs Borbély sunt atuurile lui DAC Dunajska Streda înaintea dublei cu FCSB (sursă foto: Facebook DAC)
ADVERTISEMENT

Înaintea dublei din turul 3 preliminar al Conference League, DAC Dunajska Streda este în mare formă, după ce a urcat pe primul loc în prima ligă din Slovacia. În plus, adversara celor de la FCSB are două mari atuuri, iar unul poate fi decisiv în teren.

Zsolt Kalmár, “Messi” de la DAC Dunajska Streda, a revenit după o accidentare groaznică. Căpitanul slovacilor va fi pe teren cu FCSB

Zsolt Kalmár este considerat drept unul dintre cei mai importanţi jucători de la DAC Dunajska Streda, însă slovacii nu l-au putut folosi o lungă perioadă de timp. În aprilie 2021, căpitanul adversarei FCSB-ului s-a accidentat grav la genunchi şi a fost obligat să lipsească 473 de zile. A revenit în returul cu Vikingur, din turul 2, când a bifat 25 de minute, iar duminică, în victoria cu ViOn Zlaté Moravce, scor 3-0, a prins 31 de minute şi a marcat ultimul gol al meciului, dintr-o lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

Importanţa lui Zsolt Kalmár în angrenajul echipei a fost dezvăluită şi de Dániel Veszelinov, care l-a comparat cu Lionel Messi. “Ne ajută foarte mult. Cu personalitatea lui, atunci când este pe teren, toată lumea îl ascultă. El este Messi de la DAC”, spunea Dániel Veszelinov pentru Nemzeti Sport.

În vârstă de 27 de ani, Zsolt Kalmár are o experienţă importantă în spate. De-a lungul carierei a jucat la Gyor, RB Leipzig, FSV Frankfurt şi Brondby, iar din sezonul 2017-2018 evoluează la DAC Dunajska Streda. Mijlocaşul central a adunat 27 de selecţii la naţionala Ungariei, pentru care a debutat în 2014.

ADVERTISEMENT

“Înaintea meciului de ieri (n.r duminică), m-am uitat de câteva ori la ultimul meu gol marcat înainte de accidentare. Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Am trecut prin multe în ultima vreme. Am avut alături soţia, fiul, familia şi părinţii. A fost cel mai important lucru. Este un sentiment frumos când văd cum mă tratează colegii, dar nimeni nu poate fi comparat cu Messi. El aparţine unei cu totul alte lumi. Mereu încerc să-mi ajut colegii, atât pe teren, cât şi în afara lui”, a declarat Zsolt Kalmár, după ultimul meci din campionat.

Ce mesaj are Zsolt Kalmár pentru fani înaintea turului cu FCSB

După victoria cu ViOn Zlaté Moravce, Zsolt Kalmár a vorbit şi despre manşa tur cu FCSB, meci programat să se joace miercuri, de la ora 21:30, pe stadionul “MOL Arena”.

ADVERTISEMENT

“Mesajul meu este să umple tribunele. Nu este nevoie să spunem prea multe despre ce fel de meci va fi acesta pentru ambele echipe. Sper să jucăm în faţa unui stadion plin şi să obţinem un rezultat bun”, a spus Zsolt Kalmár.

Mâna dreaptă a antrenorului Adrián Guľa cunoaşte bine fotbalul din România

În vară, înainte de startul sezonului, la DAC Dunajska Streda s-a întors Balázs Borbély, secundul lui Adrián Guľa. Mulţi poate nu-şi mai aduc aminte, dar Borbély a jucat timp de doi ani, între 2008 şi 2010, la Poli Timişoara.

ADVERTISEMENT

Adus în ianuarie 2008, în schimbul a 800.000 de euro, de la Artmedia Bratislava, Balázs Borbély a jucat 43 de meciuri la Poli Timişoara. La debutul în prima ligă, în victoria cu 3-1 în faţa celor de la Pandurii Târgu Jiu, pe 24 februarie 2008, mijlocaşul a reuşit să înscrie singurul gol în tricoul bănăţenilor.

Pe finalul perioadei de la Poli Timişoara, Balázs Borbély a prins puţine minute, iar soarta i-a fost pecetluită după ce bănăţenii au fost eliminaţi de Astra Ploieşti din Cupa României. “Am realizat, din păcate, că Taborda şi Borbely sunt depăşiţi de situaţia echipei. Nu sunt pentru ce vreau eu şi cât de curînd ne vom dispensa de serviciile lor”, spunea, la vremea respectivă, Marian Iancu.

După ce a plecat de la Poli Timişoara, Balázs Borbély a mai jucat pentru AEL Limassol, STK Samorin şi Družstevník Vrakúň. În 2014, după ce s-a retras, a fost secund la echipa U19 de la DAC Dunajska Streda, ca mai apoi să ocupe aceeaşi funcţie şi la echipa mare. Între 2017 şi 2019, Borbély a fost secund la Artmedia Bratislava, ca mai apoi să se ocupe de echipele U17 şi U19 de la Ferencvaros până în vara acestui an.

ADVERTISEMENT