Sport

Întâmplări amuzante din perioada lui Mario Balotelli la Manchester City! Suma record plătită pe amenzi. Video

Atacantul italian Mario Balotelli a jucat între 2010 și 2013 la Manchester City, perioadă în care a luat mai multe amenzi, fie că întârzia la antrenamente, fie pentru că-și parca greșit mașina.
13.02.2022 | 19:42
Intamplari amuzante din perioada lui Mario Balotelli la Manchester City Suma record platita pe amenzi Video
Mario Balotelli a plătit circa 180.000 de euro că a întârziat la antrenamente, plus alte 27 de amenzi din cauza faptului că parca mașina neregulamentar. Sursa foto: Adana Demirspor Kulubu facebook
ADVERTISEMENT

În prezent legitimat la echipa turcă Adana Demirspor, atacantul italian Mario Balotelli a jucat, de-a lungul carierei, la Inter Milano, AC Milan, Liverpool sau Olympique Marseille, dar a trecut și pe Manchester City, între 2010 și 2013.

Mario Balotelli a plătit circa 180.000 de euro pentru că a întârziat la antrenamente

În cei trei ani petrecuți la echipa engleză, Mario Balotelli a jucat 80 de meciuri și a marcat de 30 de ori, 54 dintre aceste apariții fiind în Premier League, în care a scris 20 de goluri. Dar cifrele mai interesante sunt legate de amenzile pe care le-a primit italianul, scrie givemesport.com.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat BBC 5 Live Sport, Micah Richards, fundașul lui Manchester City din perioada 2005-2015, a dezvăluit cum au stat lucrurile în ceea ce îl privește pe italian.

Jucătorul retras din activitate în 2019, de la Aston Villa, a făcut cunoscut faptul că Vincent Kompany a fost cel care a insistat ca jucătorii care întârzie la antrenamente sau la diferite evenimente organizate de club să fie amendați.

ADVERTISEMENT

Erai amendat cu 20.000 de lire sterline (n.r. – aproximativ 24.000 de euro) dacă întârziai la un antrenament. Era o sumă mare. Ne-am decis ca toți banii strânși să-i donăm unor organizații care se ocupă de acțiuni de caritate.

Până de Crăciun adunasem aproape 150.000 de lire sterline (n.r. – circa 180.000 de euro). Toate erau de la Balotelli. Întârzia mereu, indiferent despre ce era vorba.

ADVERTISEMENT

Să zicem că aveam o întâlnire la etajul unei clădiri. El venea mai devreme, dar stătea la parter să se mai relaxeze. Și ajungea mai târziu unde eram noi”, a spus Richards.

Fostul fundaș al lui Manchester City a recunoscut că au fost momente în care a vrut să-l salveze pe colegul lui din linia de atac, dar erau situații în care pur și simplu îi era imposibil să îl ajute pe italian.

ADVERTISEMENT

Mario Balotelli a achitat 27 de amenzi pentru că parca mașina neregulamentar

Mario Balotelli a luat multe amenzi și de la agenții de circulație, nu doar din partea clubului. Les Chapman, fostul manager de echipamente al lui Manchester City, a dezvăluit și el, în 2017, câteva întâmplări amuzante cu italianul în rol principal.

A fost un om unic, cel mai imprevizibil de pe planetă. După un meci pierdut cu Arsenal, și-a aruncat ghetele într-un televizor cu plasmă din vestiar.

Dar era inteligent, nu era prost și era foarte generos. De exemplu, se întâmpla să ajungă într-o benzinărie și să plătească benzina tuturor celor de acolo. Alteori, dădea sume mari de bani unor oameni ai străzii.

Dar, de cele mai multe ori se întreba de ce i-a fost blocată mașina. De 27 de ori a pățit asta. O parca, zi de zi, în fața restaurantului San Carlo, în mijlocul Manchesterului.

După ce a plecat de la echipă, m-am uitat în dulapul lui să văd dacă nu a uitat ceva important. Când am deschis ușile au căzut toate amenzile peste mine”, a spus, cu umor, Les Chapman.

Mario Balotelli a plecat de la Manchester City în 2013, pentru a juca la AC Milan. Ulterior, a mai evoluat la Liverpool, Nice, Olympique Marseille, Brescia, Monza, iar acum este la Adana Demirspor, aflată pe locul 3 în Super Lig, cu 40 de puncte după 24 de etape, la 17 de liderul Tranbzonspor și la 8 de Konyaspor.

ADVERTISEMENT