Sport

Mario Camora e optimist după CFR Cluj – Young Boys 1-1: „Sperăm să se schimbe roata la Berna”

Căpitanul campioanei rămâne optimist în privința șanselor de calificare în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi: „Sperăm să se schimbe roata”
03.08.2021 | 23:57
Mario Camora e optimist dupa CFR Cluj  Young Boys 11 Speram sa se schimbe roata la Berna
ADVERTISEMENT

Deși a condus încă din minutul 4, datorită golului reușit de Manea după o lovitură liberă executată de Deac și deviată cu capul de Omrani, CFR Cluj a scăpat printre degete o victorie care se putea dovedi crucială în ecuația calificării în play-off-ul Ligii Campionilor.

Young Boys Berna, echipa care a eliminat-o din competiție și în stagiunea precedentă, a restabilit egalitatea chiar în prelungiri, prin Sierro, pe fondul unei respingeri nefericite a lui Arlauskis. Imediat după fluierul final, căpitanul Mario Camora și-a încurajat colegii și s-a declarat optimist în privința șanselor de a ieși învingători din această „dublă”.

ADVERTISEMENT

Returul este programat marți, 10 august, de la ora 21:30, pe „Stade de Suisse” din Berna. Dacă va reuși să se califice în play-off-ul cele mai importante competiții intercluburi, campioana României va da piept cu Ferencvaros sau Slavia Praga.

Mario Camora nu dezarmează după înfrângerea cu Young Boys Berna

Știam că va fi oricum un meci foarte greu pentru noi. Trebuie să fim realiști, trebuie să știm că o să suferim și acolo, dar echipa a făcut un meci aproape perfect din punct de vedere tactic, așa că putem să facem la fel și acolo.

ADVERTISEMENT

Mister (n.r. Marius Șumudică) a văzut bine cum joacă adversarul, unde este periculos și atunci ne-am aglomerat mai mult. Au jucători de viteză și mare calitate în față, asta a văzut toată lumea. Din păcate, nu am reușit să câștigăm.

Elia (n.r. Meschak Elia, atacantul congolez al celor de la Young Boys Berna) este un jucător de calitate, cu viteză foarte bună, are forță, a demonstrat și în trecut, la golul doi, când a plecat aproape de jumătatea terenului nostru, dar trebuie să fim realiști.

ADVERTISEMENT

E greu, dar se poate. Trebuie să ne gândim numai la Champions League și să mergem cu acest gând la Berna. Denis (n.r. Alibec) e un jucător important pentru noi, care ține de minge, putea să facă diferența, dar din păcate s-a accidentat.

Aste este, trebuie să fim un grup concentrat și unit, cum am fost până acum și să încercăm să mergem mai departe. Sperăm să se schimbe roata. Data trecută, la Berna, s-a văzut de ce s-a schimbat, dar sperăm să întoarcem rezultatul, să ne ajute soarta și pe noi un pic.

ADVERTISEMENT

Poate dăm golul victoriei și ne calificăm. Trebuie să avem încredere până în ultima secundă, până terminăm meciul de la Berna”, a declarat Mario Camora, la finalul meciului din Gruia.

Cristi Manea: „Trebuie să mergem să ne jucăm șansa”

În ton cu discursul căpitanului, Cristi Manea – cel care a deschis scorul, după doar patru minute de la fluierul de start – și-a îndemnat colegii să rămână optimiști în perspectiva returului de la Berna.

Păcat că am primit gol în minutele de prelungiri. La cum ne-am dăruit astăzi și la cum ne-am apărat meritam să câștigăm, dar asta este, nu avem ce să facem. Trebuia să rămânem puțin mai sus, ne-am cam retras, așa e când marchezi.

Fără să vrei, te trage jocul înapoi și ei au forțat mai mult, dar trebuie să ne revenim, să mergem acolo și să dăm cel puțin cât am dat în seara asta, ca să avem o șansă la calificare.

Nu prea a avut timp mister să pregătească acest siste (n.r. cu trei fundași centrali), dar a făcut tot ce a depins de el să jucăm așa. E bine că unii dintre noi l-am mai juca și știm să stăm în el, dar cred că vom crește mult mai mult în joc de la meci la meci, dacă îl vom mai aborda, pentru că avem mai multe unghiuri de pasare.

N-avem nimic de pierdut, trebuie să mergem să ne jucăm șansa. Dacă a fost 1-1, eu zic că mergem acolo cu 50% șanse, dar sper să se vadă prin dorința noastră că merităm mai mult să câștigăm”, a explicat fundașul de 24 de ani al campioanei României.

ADVERTISEMENT