Fotbal intern

Marius Briceag, ultimul transfer de la FCSB, adus să joace fundaș central! Gigi Becali confirmă Fanatik. Update exclusiv

03.07.2020 | 13:35
Marius Briceag ultimul transfer de la FCSB adus sa joace fundas central Gigi Becali confirma Fanatik Update exclusiv
Marius Briceag transferat la FCSB pentru a juca fundaș central. Va câștiga 10.000 de euro lunar © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Marius Briceag este ultimul transfer făcut de FCSB în plin campionat. La câteva minute după ce Craiova a anunțat despărțirea oficială de Briceag, FCSB  l-a prezentat pe site-ul oficial ca noul jucător al roș-albaștrilor.

Jucătorul de 28 de ani născut la Pitești a acceptat imediat oferta celor de la FCSB, iar saltul financiar realizat în plan personal este semnificativ.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Briceag va juca fundaș central și va avea un salariu lunar de 10.000 de euro la clubul lui Becali. Este o recompensă importantă pentru el, care în 2019 rata un transfer în America, unde-l aștepta un contract de 300.000 de dolari anual.


UPDATE. 3 iulie, ora 13:35. Gigi Becali a confirmat informația dezvăluită exclusiv de FANATIK în ceea ce privește transferul lui Marius Briceag. Acesta a fost adus la FCSB pentru a juca fundaș central!

ADVERTISEMENT

“Am zis că am nevoie de fundaş central. Eu nu mai iau jucători străini. Briceag era gratis, aşa că l-am luat. O să-l folosim pe Briceag în centru. Nu mai dau bani pe jucători. Am academie, e toată crema fotbalului românesc. Mai are şi Gică, suntem la egalitate”, a spus patronul FCSB la ProX.


Știrea inițială, joi, 2 iulie, ora 12:30.

Marius Briceag a avut oferte de la Ludogoreț și din SUA, dar Mihai Rotaru nu l-a lăsat să plece și a ajuns acum gratis la FCSB!

Marius Briceag este o achiziție surprinzătoare făcută de cei de la FCSB. Fundașul stânga de 28 de ani era de cinci ani la Craiova, dar nu a jucat deloc în actualul sezon de Liga 1 pentru „albaștri”.

ADVERTISEMENT

El are 3 prezențe pentru olteni, două în preliminariile Europa League și una în meciul de Cupa României cu CSM Reșița, pe 25 septembrie 2019. De atunci a fost trimis la echipa a doua și nu a mai prins lotul de Liga 1.

Pițurcă, Papură și acum Bergodi nu au mai avut nevoie de serviciile acestuia, iar Craiova a anunțat despărțirea. Briceag este un jucător care acum doi ani era ofertat de Ludogoreț Razgrad, care propunea 700.000 de euro pentru jucător. În 2019 fundașul avea oportunitatea unui transfer în SUA, dar Mihai Rotaru nu i-a dat drumul.

ADVERTISEMENT
  • 1 singur gol a marcat Briceag pentru Craiova în 84 de meciuri disputate în toate competițiile. A făcut-o în victoria cu Dinamo, 2-1, din 17 octombrie 2016, de la Severin, el jucând atunci fundaș dreapta!

Cel mai afectat a fost jucătorul, cu atât mai mult cu cât în America îl aștepta, din informațiile FANATIK, un contract pe 3 ani cu câte 300.000 de dolari pe fiecare sezon. Craiova nu a luat niciun ban pe Briceag, i-a dat drumul liber, iar acum acesta a ajuns la FCSB.

Marius Briceag va câștiga la FCSB 10.000 de euro lunar și a fost adus pentru a juca fundaș central!

Marius Briceag a fost transferat de Craiova în 2015, de la Rm. Vâlcea, plătindu-se 100.000 de euro pentru aducerea sa în Bănie. În primul sezon, 2015/2016, a fost împrumutat la Voluntari, revenind la Craiova în vara lui 2016. A avut un salariu mic la început, de doar 2.000 de euro lunar, acesta crescând an de an.

Astfel că a ajuns la un moment dat să câștige 6.000 de euro pe lună, dar avea și bonusuri de meciuri ca titular, dar și de obiectiv. A intrat într-un oarecare picaj în sezonul 2018/2019, mai ales după ce a căzut transferul său la Ludogoreț. Prestațiile căpitanului Bancu, dar și revenirea lui Vătăjelu l-au scos oarecum din circuit.

A ajuns acum la FCSB, unde va avea un salariu lunar de 10.000 de euro. Este fundaș stânga de meserie, FCSB are inflație pe acea poziție, dar FANATIK a aflat un detaliu important. Briceag a fost transferat la FCSB pentru a juca fundaș central din sezonul viitor! Așa este văzut de cei care și-au dat acordul pentru mutare.

  • 10 august 2020 este data la care intră în vigoare contractul lui Marius Briceag cu FCSB

Gigi Becali a vrut să-l transfere acum doi ani la FCSB, imediat după ce Marko Momcilovic s-a accidentat la Split, dar l-a ales atunci pe Alexandru Stan

Gigi Becali nu este la prima tentativă de a-l aduce de la Craiova pe Marius Briceag. S-a întâmplat și în urmă cu doi ani, în august 2018, când Briceag era în cea mai bună formă a carierei.

FCSB avea probleme după accidentarea fundașului stânga Marko Momcilovic la Split, în partida tur cu Hajduk. „Ne-am gândit la Briceag. Eu m-am gândit la el, că îmi place de Briceag, dar nu poate să joace”spunea Becali la ProX. FCSB dorea să-l folosească la dubla cu Rapid Viena, Momcilovic fiind „rupt”, iar Junior Morais suspendat.

Nu s-a făcut transferul lui Marius Briceag în 2018, pentru că acesta jucase cu Craiova în Europa. Prin urmare, Gigi Becali l-a luat atunci de la Astra pe Alexandru Stan, pe care a plătit 300.000 de euro și de care nu mai știe cum să scape!

  • 325.000 de euro este cota actuală a fundașului care a împlinit 28 de ani pe 6 aprilie 2020
  • 800.000 de euro este vârful cotației lui Briceag în carieră, atins în iunie 2018, când Craiova a avut ofertă de la Ludogoreț de 700.000 de euro pentru el

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoşani: 1,75 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT