News

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile: „Să fie instalate camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din centre”

Marius Budăi a oferit noi declarații cu privire la ororile descoperite în azilele din Voluntari. Ce măsuri ar putea fi luate.
07.07.2023 | 15:34
Marius Budai dupa descoperirea ororilor din azile Sa fie instalate camere de luat vederi pentru monitorizarea activitatii din centre
Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Ministrul Muncii a oferit o declarație de presă în urma cazului șocant din Voluntari. Budăi precizează că nu știa de această situație, aflând din presă ceea ce s-a întâmplat.

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Declarațiile ministrului

De asemenea, Marius Budăi a declarat că începând din luna februarie, Ministerul a colaborat cu autoritățile cu privire la anchetele desfășurate la centrele respective. „Dacă vorbim de orori, aşa cum au fost prezentate în presă, exact de când am prezentat în presă.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de acel calendar, avem un calendar în care din februarie colaborăm cu cei care realizează anchetele şi am pus la dispoziţia dumnealor toate aceste dosare şi multe altele pe care dumneavoastră le vedeţi aici”, a transmis ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Totodată, acesta s-a arătat idignat în urma imaginilor văzute. Budăi a ținut să puncteze că între ceea ce apărea în dosarele de acreditare și ceea ce a fost prezentat în ultimele zile în presă, există o discrepanță semnificativă.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce m-a contrariat foarte mult e ceea ce am găsit la nivelul dosarelor de acreditare. O discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenţi la fotografiile pe care vi le arăt. Sunt într-o discrepanţă majoră cu ce au prezentat procurorii DIICOT. Veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux. În totală discrepanţă cu ceea ce practic public s-a prezentat până acum.”, a adăugat Budăi.

„Vor fi făcute verificări în toate centrele”

Probele au ajuns la dosar încă din luna februarie 2023, fiind puse la dispoziția procurorilor DIICOT. Potrivit ministrului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov va trebui să ofere explicații referitor la verificările efectuate lunar la căminele de bătrâni.

ADVERTISEMENT

„Voi solicita o informare şi de la DGASPC Ilfov cu privire la verificările pe care le-au făcut lunar. DGASPC Ilfov era în contract cu aceste centre de îngrijire şi asistentă. Lunar ordonanţau la plată şi verificau tot ceea ce înseamnă respectarea condiiţiilor minine. Cred că e obligatoriu ca la nivelul DGSPA Ilfov să se demareze controale”, a mai spus ministrul Muncii.

De altfel, Marius Budăi a avertizat că „vor fi făcute verificări în toate centrele”, fie că este vorba de cele de bătrân, de copii sau persoane cu dizabilități. De asemenea, ministrul mai spune că vrea să fie introduse legi noi care să oblige aceste cămine să amplaseze camere de supraveghere pentru monitorizarea activității.

ADVERTISEMENT

„I-am prezentat premierului Marcel Ciolacu mai multe măsuri, iar prima este introducerea în legislație a unei cerințe privind instalarea de camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din aceste centre, astfel încât, dacă este cazul, înregistrările să poată fi puse la dispoziția organelor de control.”, a adăugat Budăi.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
O idee de 200 de lei în câteva minute. S-a umplut de bani...
O idee de 200 de lei în câteva minute. S-a umplut de bani în timp record
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă