News

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile: „Să fie instalate camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din centre”

Marius Budăi a oferit noi declarații cu privire la ororile descoperite în azilele din Voluntari. Ce măsuri ar putea fi luate.
07.07.2023 | 15:34
Marius Budai dupa descoperirea ororilor din azile Sa fie instalate camere de luat vederi pentru monitorizarea activitatii din centre
Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Ministrul Muncii a oferit o declarație de presă în urma cazului șocant din Voluntari. Budăi precizează că nu știa de această situație, aflând din presă ceea ce s-a întâmplat.

Marius Budăi, după descoperirea ororilor din azile. Declarațiile ministrului

De asemenea, Marius Budăi a declarat că începând din luna februarie, Ministerul a colaborat cu autoritățile cu privire la anchetele desfășurate la centrele respective. „Dacă vorbim de orori, aşa cum au fost prezentate în presă, exact de când am prezentat în presă.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de acel calendar, avem un calendar în care din februarie colaborăm cu cei care realizează anchetele şi am pus la dispoziţia dumnealor toate aceste dosare şi multe altele pe care dumneavoastră le vedeţi aici”, a transmis ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Totodată, acesta s-a arătat idignat în urma imaginilor văzute. Budăi a ținut să puncteze că între ceea ce apărea în dosarele de acreditare și ceea ce a fost prezentat în ultimele zile în presă, există o discrepanță semnificativă.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce m-a contrariat foarte mult e ceea ce am găsit la nivelul dosarelor de acreditare. O discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenţi la fotografiile pe care vi le arăt. Sunt într-o discrepanţă majoră cu ce au prezentat procurorii DIICOT. Veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux. În totală discrepanţă cu ceea ce practic public s-a prezentat până acum.”, a adăugat Budăi.

„Vor fi făcute verificări în toate centrele”

Probele au ajuns la dosar încă din luna februarie 2023, fiind puse la dispoziția procurorilor DIICOT. Potrivit ministrului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov va trebui să ofere explicații referitor la verificările efectuate lunar la căminele de bătrâni.

ADVERTISEMENT

„Voi solicita o informare şi de la DGASPC Ilfov cu privire la verificările pe care le-au făcut lunar. DGASPC Ilfov era în contract cu aceste centre de îngrijire şi asistentă. Lunar ordonanţau la plată şi verificau tot ceea ce înseamnă respectarea condiiţiilor minine. Cred că e obligatoriu ca la nivelul DGSPA Ilfov să se demareze controale”, a mai spus ministrul Muncii.

De altfel, Marius Budăi a avertizat că „vor fi făcute verificări în toate centrele”, fie că este vorba de cele de bătrân, de copii sau persoane cu dizabilități. De asemenea, ministrul mai spune că vrea să fie introduse legi noi care să oblige aceste cămine să amplaseze camere de supraveghere pentru monitorizarea activității.

ADVERTISEMENT

„I-am prezentat premierului Marcel Ciolacu mai multe măsuri, iar prima este introducerea în legislație a unei cerințe privind instalarea de camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din aceste centre, astfel încât, dacă este cazul, înregistrările să poată fi puse la dispoziția organelor de control.”, a adăugat Budăi.

ADVERTISEMENT