Sport

Marius Croitoru, pe făraș la FC Botoșani!? ”Frumoasa poveste de dragoste se apropie de final!”

Relația dintre antrenorul Marius Croitoru și finanțatorul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a intrat într-un punct mort. Tehnicianul este tot mai aproape de demitere după un nou eșec în campionat.
11.04.2022 | 10:58
Marius Croitoru pe faras la FC Botosani Frumoasa poveste de dragoste se apropie de final
Valeriu Iftime, Patronul clubului FC Botoșani, a avut în ultima vreme mai multe critici la adresa antrenorului Marius Croitoru, lăsând de înțeles că tehnicianul formației moldave ar putea fi schimbat în viitorul apropiat
ADVERTISEMENT

Marius Croitoru este unul dintre antrenorii din ”valul tânăr”. Extrem de apreciat, la un moment dat, de patronul Valeriu Iftime, dar și de adversari, tehnicianul a intrat în ”gura” finanțatorului în ultime vreme.

Marius Croitoru, apărat de un rival

FC Botoșani a ratat accederea în fza play-off în Casa Pariurilor Liga 1, iar eșecul se resimte și în meciurile din play-out. Lăudat pentru realizările lui la gruparea din nordul Moldovei, antrenorul Marius Croitoru pare că a ajuns la capătul colaborării cu patronul Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul moldovenilor l-a criticat frecvent în ultima perioadă, iar acest lucru indică ruptura dintre cei doi, este de părere Mihai Stoica, oficialul vicecampioanei FCSB.

”Nu mă surprinde. Frumoasă poveste de dragoste se apropie de final. Niciodată nu l-am auzit pe Iftime să îl critice pe Croitoru şi să îl critice pe Croitoru pentru lucruri puerile. Deci e clar că e ceva acolo. Şi când aud că un antrenor a semnat pe nu ştiu ce perioadă şi se declară pompos… atunci înseamnă că se apropie de sfârşit. Cred că acolo asta e problema”, a declarat Stoica, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Oficialul roș-albaștrilor este, însă, de partea tehnicianului moldovean, despre care s-a spus la un moment dat că ar putea prelua echipa finanțată de Gigi Becali.

”Eu unul îl cauţionez pe Croitoru. Au plecat toti jucători care scoteau capul. Dar ce ar fi putut spune Croitoru în discursul public? Una a spus în public şi alta în privat, bănuiesc. Când îl pierzi pe Racoviţan, unul dintre cei mai buni jucători U21, pierzi Edjouma, jucător care era o piesă importantă în ax, Ongenda.

ADVERTISEMENT

Practic ai pierdut axul echipei. Ce ai adus? Un atacant care nu a mai jucat de nu ştiu când, Mihai Roman II, l-a adus pe Mailat? Una e să ai timp să îţi pregăteşti transferurile, alta să pierzi jucători aşa în pauză. Nu ai când să pregăteşti o nouă echipă”, a spus MM Stoica, în apărarea lui Marius Croitoru.

FC Botoșani a ratat play-off-ul, dar rămâne în cărți pentru cupele europene

În ciuda eșecului de duminică, 0-1 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoșani se menține în apropierea primelor două locuri din faza play-out, care, în finalul sezonului în curs vor juca un baraj pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea nu are asigurată prezența în viitoarea ediție a întrecerilor continentale intercluburi. Conform regulamentului de organizare a campionatului intern va mai disputa un baraj cu echipa de pe locul 3, sau 4 din play-off.

După patru etape derulate din play-out, FC Botoșani este pe poziția a 3-a, cu 29 de puncte, trei în urma liderului Rapid, și unul mai puțin decât Sepsi Sfântu Gheorghe.

Etapa viitoare FC Botoșani va juca, vineri, în deplasare, cu Chindia Târgoviște, echipă aflată în luptă pentru evitarea locurilor de baraj pentru menținerea/retrogradarea din casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT