Fotbal intern

Marius Marin, noul lider de la tineret. Discursurile emoționante ale căpitanului și selecționerului. Video

25.03.2021 | 10:03
Marius Marin noul lider de la tineret Discursurile emotionante ale capitanului si selectionerului Video
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei de tineret a României, Adrian Mutu, a luat decizii inspirate înaintea debutului ”tricolorilor” la europeanul din Ungaria și Slovenia, una dintre acestea fiind numirea lui Marius Marin în calitate de căpitan al echipei. Fotbalistul de la Pisa a știut să-și motiveze colegii, în vestiar.

Bănățeanul evoluează în Serie B, la Pisa, și este mai puțin cunoscut fanilor echipei naționale. Însă, fotbalistul de 22 de ani a dovedit că este un lider absolut, atât pe teren, cât și în relația cu ceilalți colegi de la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Marius Marin a avut un debut cu ghinion la echipa națională de tineret. Descoperit de Mirel Rădoi, acesta a îmbrăcat prima oară tricoul reprezentativei „mici” anul trecut, în victoria României, scor 3-0, cu Ucraina. A fost eliminat la scurt timp după ce a intrat pe teren, dar nu s-a lamentat. Evoluțiile de la echipa de club l-au recomandat în continuare și a devenit, între timp, liderul noii generații U21.

Discursul căpitanului Marius Marin i-a îndârjit pe „tricolori”

Într-un campionat precum cel al Italiei, chiar și Serie B, este o competiție în care doar cei puternici fac față. Discursul noului căpitan al naționalei de tineret înaintea partidei cu Olanda a dovedit că este liderul noii generației.

ADVERTISEMENT

”Astăzi începe drumul nostru. Vreau să văd câini pe teren! Îi luăm în pressing din primul minut până în minutul 90. Avem 90 de minute, gândiți-vă că e primul și ultimul meci al vostru. Poate să ne schimbe viața tuturor. Gândiți-vă doar la chestia asta, o țară întreagă se uită la noi, e alături de noi”, a spus răspicat Marius Marin.

„Hai România!” s-a auzit la unison din vestiar după ce căpitanul „tricolorilor mici” și-a încheiat discursul emoționant.

ADVERTISEMENT

Discursul lui a avut efectul scontat și România a reușit să se ridice la nivelul unui adversar, aparent net superior. Specialiștii văd naționala Țărilor de Jos drept principala candidată la câștigarea grupei A de la europeanul de tineret.

Cine este Marius Marin

Marius Marin a fost lansat în fotbal de ACS Poli Timișoara și evoluează la Pisa din 2018. S-a integrat perfect în echipa pe care a antrenat-o și Mircea Lucescu în 1990.

ADVERTISEMENT

În primul sezon la Pisa, Marius Marin a bifat 20 de apariții pe teren și a pus umărul la promovarea echipei în Serie B. A adăugat alte 29 de meciuri în sezonul precedent, iar în actuala stagiune are deja 25 de apariții în tricoul Pisei, în campionat și încă două în Cupa Italiei.

Pe site-urile de specialitate cota lui nu este una foarte mare, doar un milion de euro, dar presa din Peninsulă a anunțat deja că Torino, locul 17 în Serie A, îl monitorizează pe noul căpitan ale naționalei de tineret.

Mesajul lui Adrian Mutu către jucători: „Aveți încredere în voi că puteți mult mai mult”

Și selecționerul Adrian Mutu le-a transmis jucătorilor un mesaj de încurajare imediat după terminarea meciului cu Olanda, chiar pe gazon.

„Olanda e o echipă care se bate la titlu ca și noi. Am jucat de la egal la egal cu ei, ba mai mult era să îi și batem. De-aia vă spun: aveți încredere în voi că puteți mult mai mult. Ăsta o să fie un început, o să vedeți, dar jucați cu încredere de-acum înainte, da? Promiteți? Hai România!”, le-a spus selecționerul Adrian Mutu jucătorilor.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,20 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT