Sport

Marius Șumudica a desființat arbitrajul românesc după scandalul din Turcia: „E bătaie de joc. N-am văzut așa ceva în viața mea”

Marius Șumudică a criticat în termeni duri arbitrajul românesc. Antrenorul a explicat că în România există o discrepanță uriașă față de arbitrajul din Turcia.
24.12.2023 | 12:05
Marius Sumudica a desfiintat arbitrajul romanesc dupa scandalul din Turcia E bataie de joc Nam vazut asa ceva in viata mea
Marius Șumudică a criticat în termeni duri arbitrajul românesc la revenirea în țară. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu a avut milă de arbitrajul românesc. În ciuda scandalului din Turcia, unde un arbitru a fost bătut de bașkanul unui club, „Șumi” a dezvăluit că arbitrajul turcilor este mult mai performant în comparație cu ceea ce se întâmplă în România.

Marius Șumudica a desființat arbitrajul românesc după scandalul din Turcia: „E bătaie de joc. N-am văzut așa ceva în viața mea”

Marius Șumudică a revenit în România după victoria lui Gaziantep, scor 3-0 împotriva lui Karagumruk în campionatul Turciei. În tot acest timp, antrenorul a stat cu ochii și pe ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. În ultimele etape, arbitrajul românesc a provocat mai multe controverse, iar „Șumi” a reacționat extrem de dur.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Gaziantep a explicat că deciziile VAR se iau mult mai repede în Turcia. „Nu se compară. Au alte softuri, au alte la VAR, nu se așteaptă atât. Am văzut niște linii trase prin România de m-am îmbolnăvit.

N-am văzut așa ceva în viața mea. E bătaie de joc. Nu sunt în măsură să discut de cei care au făcut achizițiile respective și de sistemul VAR. În Turcia apar imediat. În maximum un minut se dau deciziile.

ADVERTISEMENT

„În Turcia arbitrii sunt sub presiune. Eu n-am avut probleme”

E adevărat că arbitrii sunt sub presiune în Turcia. Nu este ușor, este un campionat foarte puternic. Sunt 20 de echipe, retrogradează 4, suporteri fanatici, ați văzut ce se întâmplă. Important este că arbitrajele sunt ok.

Eu n-am avut nicio problemă cu niciun arbitru”, a declarat Marius Șumudică, la aeroport. Gaziantep a pus capăt seriei de patru meciuri consecutive fără victorie în campionat. Formația lui Marius Șumudică a câștigat împotriva lui Karagumruk, scor 3-0, și a încheiat anul pe locul 14.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a felicitat naționala României după calificarea la Euro 2024: „Încerc să-mi aduc aportul prin ceea ce fac la club”

Marius Șumudică a felicitat pe toată lumea după calificarea naționalei României la Euro 2024. Antrenorul român vrea să-i pregătească extrem de bine la Gaziantep pe Denis Drăguș și Florin Niță pentru ca ce doi jucători să prindă un loc în lotul „tricolorilor” pentru turneul final de anul viitor.

În ultimul meci, Florin Niță a fost integralist între buturile lui Gaziantep și nu a primit gol, în timp ce Denis Drăguș a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă. „Felicitări lui Edi, felicitări Federației Române de Fotbal, felicitări jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Eu încerc pe cât posibil să-mi aduc aportul prin ceea ce fac la mine la club. Să-i duc pe Drăguș, pe Niță la standarde înalte în momentul în care se va apela la ei. 

Fotbalul românesc merita, au muncit foarte mult băieții. Le doresc din suflet să aibă succes. Sper să fiu în vacanță și să dau o fugă în Germania. Vreau să-mi văd jucătorii pe care îi pregătesc în primul 11”, a spus Marius Șumudică.

Marius Șumudica a desființat arbitrajul românesc după scandalul din Turcia: „E bătaie de joc

ADVERTISEMENT