Sport

Marius Șumudică, dezvăluiri după scandalul din Turcia: „Mi-am anulat antrenamentul. Toată lumea e şocată”

Marius Șumudică a oferit reacții direct din Turcia după ce bașkanul lui Ankaragucu l-a lovit cu pumnul în față pe arbitrul Halil Umut Meler.
12.12.2023 | 16:23
Marius Sumudica dezvaluiri dupa scandalul din Turcia Miam anulat antrenamentul Toata lumea e socata
Marius Șumudică a comentat direct din Turcia scandalul provocat după ce un arbitru a fost bătut de conducătorii unui club. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Scandal monstru în Turcia după ce Faruk Koca, bașkanul lui Ankaragucu, l-a lovit cu pumnul în față pe arbitrul Halil Umut Meler la finalul meciului cu Rizespor, scor 1-1. Căzut la pământ, „centralul” a primit mai multe lovituri din partea celor care au pătruns pe gazon. Marius Șumudică susține că este haos în Turcia.

Marius Șumudică, dezvăluiri după scandalul din Turcia: „Mi-am anulat antrenamentul. Toată lumea e şocată”

Marius Șumudică, antrenorul român de la Gaziantep, a dezvăluit că situația este extrem de delicată în Turcia. Totodată, tehnicianul a mărturisit că și-a anulat antrenamentul pe care l-a avut programat în cursul zilei de marți, 12 decembrie.

ADVERTISEMENT

„Sper să nu vin prea repede acasă. Este o situaţie inedită, o situaţie care nu s-a mai întâmplat, o situație delicată. Sunt vreo 7 canale de sport care transmit din oră în oră tot ceea ce se întâmplă, şedinţe la Federaţie, la Ministerul Justiţiei, la Tribunal.

Cert este că astăzi am anulat antrenamentul. O perioadă care nu ştiu cât va fi de lungă şi în care nu se vor disputa partide. Nu se ştie dacă se va juca peste 2 săptămâni. Este o situaţie delicată, nu ştii cu ce etapă se va relua.

ADVERTISEMENT

Este delegat şi pentru administraţia clubului, şi pentru noi, dar în special pentru cei care sunt implicaţi. Arbitrul este cel mai bun arbitru turc la momentul actual. Toată lumea e şocată, eu nu pot să comentez prea mult”, a declarat Marius Șumudică, la TV Digi Sport.

Arbitrii turci, decizie radicală după măsurile anunțate de Federație: „Nu vor să mai arbitreze”

Federația de Fotbal din Turcia a amânat meciurile din campionat după scenele revoltătoare de la finalul meciului Ankaragucu – Rizespor. Arbitrii turci vor ca măsurile anunțate de Federație în privința agresorilor să fie extrem de aspre. În caz contrar, arbitrii din Turcia nu vor să mai conducă meciuri din SuperLig.

ADVERTISEMENT

„Arbitrii au luat o poziţie şi nu vor să mai arbitreze deocamdată, până când Federaţia nu va lua o decizie împotriva celor implicaţi în acest incident. Aici mă refer la cei care l-au lovit pe arbitru şi clubul Ankaragucu.

Am înţeles că mâine se va lua o decizie, dar arbitrii sunt foarte fermi pe poziţie şi au spus că dacă această decizie nu va fi una destul de dură, ei refuză să mai arbitreze şi să fie aduşi arbitri străini.

ADVERTISEMENT

E o problemă foarte delicată, nu ştiu foarte bine regulamentul. Am înţeles că başkanul este arestat şi încă 4-5 persoane. Eu nu îl ştiu pe başkan, nu îl cunosc, nu l-am văzut în viaţa mea. Arbitrul e, din punctul meu de vedere, cel mai bun din Turcia de la momentul actual”, a mai spus Marius Șumudică.

Marius Șumudică rămâne la Gaziantep: „Nu se pune problema”

Gaziantep a înregistrat trei înfrângeri la rând în campionatul Turciei, însă Marius Șumudică a transmis că nu se pune problema să fie demis de pe banca formației din Turcia. Antrenorul român a dezvăluit discuția pe care a purtat-o cu bașkanul lui Gaziantep.

”Rămân blocat de situația mea, mai ales despre ce se scrie despre mine în România. Vorbeam cu bașkanul de curând și mi-a zis: ‘Când te-am adus aici, știam ce poți să faci și mă gândeam că până la sfârșitul anului să băgăm 4-5 echipe sub noi și să facem transferuri.

Cu jucătorii pe care îi avem ai făcut maximum. Nu mă așteptam să avem 5 echipe sub noi’. Îmi doresc să câștig. Am o relație foarte bună. Nu se pune problema.

Noi facem planul și pentru ianuarie. Am discutat și despre transferuri. Nu iau din România. Vom face 4-5 transferuri, jucători care joacă în Europa”, a încheiat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT