Sport

Marius Șumudică a primit un cadou special din partea oficialităților din Malatya: „Iubesc această țară, sunt unul dintre voi”. Video

Echipa turcă Yeni Malatyaspor, antrenată de Marius Șumudică, a suferit o nouă înfrângere în campionat, dar tehnicianul român a primit un cadou special din partea oficialităților orașului.
09.01.2022 | 15:49
Marius Sumudica a primit un cadou special din partea oficialitatilor din Malatya Iubesc aceasta tara sunt unul dintre voi Video
Mnarius Șumudică a primit o tavă plină cu baclava. Sursa foto: Marius Șumudică twitter
ADVERTISEMENT

Antrenorul român Marius Șumudică este de trei luni pe banca tehnică a echipei turce Yeni Malatyaspor, iar obiectivul este salvarea grupării de la retrogradare. Misiunea lui este foarte dificilă, în condițiile în care ocupă ultimul loc, cu 15 puncte după 20 de etape.

Marius Șumudică a primit din partea oficialităților orașului o tavă plină cu baclava

În campionatul Turciei retrogradează ultimele patru formații, iar în acest moment Yeni Malatyaspor are de recuperat un pasiv de patru puncte pentru a juca și în sezonul viitor în SuperLiga Turciei.

ADVERTISEMENT

La două zile după eșecul suferit în deplasare cu liderul campionatului Trabzonspor, 0-1, meci în care echipei lui Șumudică i-a fost refuzat un penalty în ultimul minut, tehnicianul român a avut parte de o surpriză plăcută: a primit o tavă plină cu baclava, conform as.ro.

Oficialitățile orașului au făcut o vizită la contonamentul formației, iar în cadrul conferinței de presă organizată ad-hoc au dat asigurări că Marius Șumudică se bucură de întreg sprjinul lor.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică va intra în posesia unui pașaport turcesc dacă salvează Malatyaspor de la retrogradare

Mai mult, i-au garantat tehnicianului român că va primi pașaport turcesc dacă salvează Yeni Malatyaspor de la retrogradare. Astfel, un vis de-al lui Șumudică vechi de doi ani, când pregătea Gaziantep, s-ar putea realiza în vară.

Sunt onorat de faptul că mi s-a promis paşaportul turcesc dacă o salvez pe Malatya de la retrogradare. Aşa cum am făcut încă de când am ajuns prima dată aici, muncesc fără întrerupere să dovedesc că sunt unul dintre voi”, a transmis Şumudică pe contul său de twitter.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică va lupta până în ultima zi pentru a ține Malatyaspor în SuperLiga Turciei

În cadrul respectivei conferințe de presă, Marius Șumudică a mulțumit oficialităților pentru sprijinul pe care i-l oferă. „Pentru mine contează enorm atunci când oameni importanţi din oraş vin lângă noi. Îţi dau mai multă încredere.

Toată Turcia a văzut că în ultimele trei meciuri am avut mari probleme din cauza arbitrajului. Am început să învăţ turca şi am văzut multe comentarii la TV că Malatya nu merita să piardă cu Trabzon.

ADVERTISEMENT

Eu le promit tuturor că până în ultima zi voi lupta pentru a păstra acest club în prima ligă. Voi aduce şase jucători noi şi echipa va avea o altă faţă de acum încolo. Vreau să se oprească toate greşelile arbitrilor. Stop! Nimeni nu îşi bate joc de Malatya.

În ceea ce priveşte paşaportul, am vorbit în biroul başkanului despre acest lucru. Pentru mine ar fi o onoare să am paşaport turcesc. Îmi place această ţară, am lucrat patru ani aici. Oriunde mă duc, toată lumea mă respectă. Iubesc această ţară”, a declarat Şumudică pentru canalulul oficial de Youtube al clubului.

Marius Șumudică a acuzat neacordarea unui penalty pentru Malayaspor cu Trabzonspor

După eșecul din deplasare cu Tranzonspor, antrenorul român a pus, din nou, tunurile pe arbitrii. „Am urmărit tot meciul. Când atacantul nostru a scăpat singur cu portarul, jucătorul de la Trabzonspor nu a avut nicio treabă cu mingea.

Pentru mine este penalty 100%. Arbitrii de la VAR nu fac nimic. Federația n-ar trebui să mai plătească pentru ei. Sunt plătiți degeaba. Nu ni s-a dat penalty în meciul de la Kayserispor. Nici astăzi n-am primit penalty.

Trabzonspor a avut cartonaș roșu în acest meci și nu l-au acordat. Jucătorul nostru și-a schimbat tricoul pentru că era plin de sânge. Unde este VAR-ul? Trabzonspor nu merita să câștige!”, a declarat Șumudică.

ADVERTISEMENT