Sport

Marius Șumudică nu pleacă de la Malatyapor: ”Vrem să salvăm echipa împreună”

Marius Șumudică va avea cel puțin patru jucători noi la revenirea în Turcia. Românul amenințase că își dă demisia de la Malatyaspor dacă nu va primi întăriri în această pauză competițioală.
02.01.2022 | 12:54
Marius Sumudica nu pleaca de la Malatyapor Vrem sa salvam echipa impreuna
Marius Șumudică le promite fanilor că rămâne la Malatyaspor pentru a salva echipa de la retroradare
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică va avea un retur infernal cu Malatyaspor, în campionatul Turciei. Trupa românului este ultima în clasament, la jumătatea sezonului.

Deși amenințase că va demisiona, Șumudică a revenit la sentimente mai bune după ce conducerea clubului a rezolvat transferul a patru jucători.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Fac tot posibilul să conving jucători să se alăture echipei”

Aflat la a patra experiență în Turcia, Marius Șumudică a început perfect munca la Malatyaspor, cu două victorii consecutive în Super Lig. A urmat reculul și formația lui nu a mai câștigat nici un meci de nouă etape, ajungând pe ultimul loc al clasamentului.

Fanii și conducerea clubului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la salvarea de la retrogradare, iar Șumudică a replicat amenințând că va demisiona dacă nu i se aduc jucători valoroși în lot.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile 4 fotbaliști au semnat cu Malatya, alți trei fiind în discuții avansate. În acest context și discursul lui Marius Șumudică s-a schimbat radical. Antrenorul promite să salveze echipa și a anunțat că își dorește să continue pe banca clubului Malatyaspor.

”La multi ani tuturor! Mulți dintre voi vă puneți aceste întrebări, așa că vreau să auziți un răspuns clar de la mine. Adem Buyuk și Sadik sunt jucători pe care îi vreau în echipa mea. Am stat de vorbă cu ei, mi-au promis că vor rămâne și le-am promis că nici nu voi pleca din Malatya.

ADVERTISEMENT

Vrem să salvăm echipa împreună. În acest moment, fac doar tot posibilul să conving jucătorii să se alăture echipei. Chiar ieri și azi am vorbit cu anumiți jucători, i-am rugat să vină să ajute echipa să iasă din zona periculoasă.

Nu este ușor, suntem ultimii în clasament. S-au făcut 4 transferuri, jucătorii vor veni și vor da tot ce au mai bun pentru Malatyaspor și pentru mine. Vorbim cu alți 3 jucători acum. Nu există vacanță, suntem cu toții pentru Malatya și fanii lor. Toate cele bune!”, a scris Șumudică pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Salvarea de la retrogradare este posibilă

Malatyaspor a încheiat anul 2021 pe ultima poziție în Super Lig (20) însă, diferența de puncte față de ocupanta locului 16, ultimul care asigură prezența în viitoarea ediție de campionat în primul eșalon, este de doar 3 puncte.

În aceste condiții și luând în considerare transferurile pe care clubul a început deja să le perfecteze la cererea lui Marius Șumudică, evitarea retrogradării este un obiectiv realizabil pentru tehnicianul român care are deja suficientă experiență în campionatul Turciei.

Malatyaspor începe returul cu un meci de foc, în deplasare cu liderul Trabzonspor, pe 7 ianuarie. Urmează apoi un duel din zona inferioară a clasamentului cu Gostepe (14 ianuarie), iar în a treia rundă a returului Șumudică se va duela cu echipa la care a obținut cele mai bune rezultate Gaziantep (18 ianuarie).

ADVERTISEMENT