Sport

Marius Șumudică, eliminat în „optimile” Cupei Turciei! Meciul Gaziantep – Fenerbahce a fost oprit în minutul 4:17

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a fost eliminată în „optimile” Cupei Turciei. Meciul cu Fenerbahce a fost oprit în minutul 4:17.
07.02.2024 | 22:25
Marius Sumudica eliminat in optimile Cupei Turciei Meciul Gaziantep  Fenerbahce a fost oprit in minutul 417
Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a fost eliminată în optimile Cupei Turciei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică și Gaziantep au părăsit Cupa Turciei, după eșecul de pe teren propriu cu Fenerbahce, scor 0-2. Golurile victoriei pentru oaspeți au fost marcate de atacantul belgian Michy Batshuayi. De partea cealaltă, Alex Maxim a ratat un penalty în prima repriză.

Marius Șumudică, eliminat în „optimile” Cupei Turciei! Alex Maxim a ratat un penalty

Gaziantep a avut parte de un duel extrem de complicat pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Turciei. Echipa lui Marius Șumudică a dat piept cu Fenerbahce, liderul din campionat. Echipa lui Ismail Kartal și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Michy Batshuayi a deschis scorul în minutul 17 din lovitură de pedeapsă. Atacantul a reușit „dubla” în minutul 31. Gaziantep a avut șansa să restabilească egalitatea în minutul 29. Alexandru Maxim, trimis titular de Marius Șumudică, a irosit un penalty.

„Șumi” i-a mai titularizat contra lui Fenerbahce pe Denis Drăguș, Florin Niță și Deian Sorescu. Toți românii de pe teren au fost înlocuiți în repriza secundă cu excepția portarului. Singurul obiectiv al lui Marius Șumudică a rămas salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Meciul Gaziantep – Fenerbahce a fost oprit în minutul 4:17

Duelul Gaziantep – Fenerbahce a fost oprit în startul partidei, mai exact în minutul 4:17. Suporterii au adus un omagiu la un an de la dezastrul provocat de cutremurul care a afectat un stat întreg. Pe 6 februarie, ora 4:17, un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7.8, s-a produs în provincia Gaziantep.

În total, peste 55.000 de oameni și-au pierdut viața după cutremurul devastator din urmă cu un an. „Poate cineva să îmi audă vocea?”, a fost întrebarea crainicului, moment în care jocul s-a oprit cu sunet de sirene pe fundal.

ADVERTISEMENT

Suporterii prezenți pe „Kaylon Stadyumu” au aruncat cu garoafe din tribune. Gestul suporterilor a fost aplaudat de băncile tehnice ale celor două formații. Jocul s-a reluat după ce garoafele de pe teren au fost îndepărtate la margine. „04:17 | Nu vom uita!”, a fost mesajul publicat pe X (n.r. fostul Twitter) de către Gaziantep. Imaginile au fost de-a dreptul emoționante.

Marius Șumudică a abordat subiectul sensibil înainte de Gaziantep – Fenerbahce

„Ce s-a întâmplat anul trecut a fost o tragedie uriașă. Vreau să-mi exprim din nou regretul pentru cei care și-au pierdut atunci viața. Eu mă aflam în Arabia Saudită când s-au produs seismele și am urmărit în continuu ce se întâmplă alături de antrenorul turc pe care-l am în echipă, deoarece Gaziantep este orașul meu.

ADVERTISEMENT

Nu doar Gaziatep, dar mult mai multe orașe au fost afectate. Îmi doresc să fi fost posibil să-i fi putut ajuta pe toți oamenii care au suferit atunci”, a declarat Marius Șumudică, la conferința premergătoare duelului Gaziantep – Fenerbahce.

ADVERTISEMENT