Sport

Marius Şumudică îl ajută pe Cristiano Ronaldo în lupta la titlu din Arabia Saudită! Al Raed a încurcat-o pe Al Hilal. Ce și-a propus antrenorul român. Update

Marius Şumudică i-a dat o mână de ajutor lui Cristiano Ronaldo în lupta pentru titlul din Arabia Saudită, după Al Raed - Al Hilal 1-1. Reacția antrenorului român.
10.01.2023 | 23:58
Marius Sumudica il ajuta pe Cristiano Ronaldo in lupta la titlu din Arabia Saudita Al Raed a incurcato pe Al Hilal Ce sia propus antrenorul roman Update
Marius Şumudică i-a dat o mână de ajutor lui Cristiano Ronaldo în lupta pentru titlul din Arabia Saudită
ADVERTISEMENT
10-01-2023
22:05

Marius Șumudică, fericit după Al-Raed - Al-Hilal 1-1

Al-Raed confirmă evoluțiile bune din 2023. Formația antrenată de românul Marius Șumudică a remizat, scor 1-1 pe teren propriu cu Al-Hilal, rivala directă a lui Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, în lupta la titlu din Arabia Saudită. 

Marius Șumudică a precizat că este mulțumit datorită schimbărilor inspirate pe care le-a făcut pe parcursul jocului și și-a propus să obțină patru puncte în următoarele două partide. 

Al-Raed, locul 10 în primul eșalon al fotbalului saudit, va juca pe teren propriu, vineri, 14 ianuarie, de la ora 17:00 cu Al-Feiha, în timp ce pe 20 ianuarie, echipa lui Marius Șumudică se va deplasa pentru meciul cu Al-Khaleej. 

„Am fost capabili de a controla meciul timp de 70 de minute, iar eu sunt foarte fericit că toate schimbările mele au fost eficiente și au schimbat soarta meciului. 

Nu vreau să mă repet și să spun din nou că ne lipsesc mai mulți jucători din cauza accidentărilor, ci vreau să le transmit felicitări fotbaliștilor saudiți pentru nivelul de joc arătat. 

Îl felicit în special pe Mubarak Al-Rajeh, căruia îi prevăd un viitor frumos în fotbalul saudit. Îmi propun să obținem minimum patru puncte din următoarele două meciuri. Dacă nu vom reuși asta, nu voi fi mulțumit”, a declarat Marius Șumudică, potrivit presei din Arabia Saudită

Al Raed, echipa lui Marius Şumudică, începe să nu se mai gândească la lupta pentru evitarea retrogradării în liga a doua din Arabia Saudită. Cu o victorie în runda precedentă şi cu o remiză cu Al Hilal, formaţia antrenorului român a urcat pe locul 10.

Marius Şumudică şi Al Raed, remiză importantă în campionat. Al Hilal a ratat şansa să se aproie de Al Nassr

Într-un meci care contează pentru etapa a 15-a din prima ligă a Arabiei Saudite, dar programat marţi, Al Raed a reuşit să smulgă un rezultat de egalitate cu Al Hilal, scor 1-1. Campioana en-titre a deschis scorul prin Hamad Al-Yami, în minutul 24, şi a fost la un pas să-şi dubleze avantajul imediat.

ADVERTISEMENT

Al Hilal a mai marcat o dată, în minutul 27, dar reuşita a fost anulată pentru un ofsaid. Jucătorii lui Marius Şumudică au dat lovitura cu 14 minute înainte de finalul meciului, după reuşita lui Yahya Sunbul Mubarak.

Cu 13 meciuri jucate în prima ligă, Al Hilal a urcat pe locul 3, la trei puncte în spatele liderului Al Nassr, noua echipă a lui Cristiano Ronaldo, în timp ce Al Raed e pe poziţia a 10-a, cu opt puncte peste primul loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Al Raed şi Al Hilal era programat pentru începutul lunii februarie, atunci când se vor disputa restul meciurilor din etapa a 15-a, însă a fost mutat pe 10 ianuarie. Adversara echipei lui Marius Şumudică va participa, în acea perioadă, la Campionatul Mondial al cluburilor.

Alex Mitriţă a evoluat până în minutul 90+2, când a fost înlocuit cu Yehya Al Shehri. Silviu Lung Jr. a fosr rezervă în Al Raed – Al Hilal 1-1, în timp ce Damjan Djokovic, fostul jucător al lui CFR Cluj, a fost integralist.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică se va duela cu Al Nassr pe finalul campionatului

Marius Şumudică mai are de aşteptat până la duelul cu Al Nassr şi cu Cristiano Ronaldo. Meciul este programat pentru etapa a 24-a, pe 27 aprilie, pe terenul echipei care l-a transferat pe starul portughez.

“Să sperăm că voi avea șansa să îl întâlnesc. Traversăm o perioadă grea la club. Momentan, sunt niște probleme cu niște jucători accidentați, dar, ce să spun, e o onoare când ai adversar un astfel de jucător. Crește nivelul campionatului, crește nivelul oricărui antrenor care activează aici”, spunea Marius Şumudică la Digisport.

ADVERTISEMENT

În tur, pe 16 decembrie, Al Nassr a învins-o clar pe Al Raed, scor 4-1, pe terenul echipei lui Marius Şumudică. Alex Mitriţă a înscris singurul gol al formaţiei de pe locul 10.

ADVERTISEMENT