Fotbal international

Marius Șumudică, în război cu președintele lui Gaziantep: „Acum discut cu bașkanul când vreau eu”

28.12.2020 | 17:42
Marius Sumudica in razboi cu presedintele lui Gaziantep Acum discut cu baskanul cand vreau eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul român a reacționat dur, după ce președintele lui Gaziantep a spus că nu va purta discuții cu el, pentru prelungirea înțelegerii care se termină la sfârșitul sezonului și cere ”să fie respectat”.

Șumudică și echipa pe care o antrenează sunt pe locul patru al clasamentului, cu 24 de puncte. Gaziantep a fost învinsă o singură dată în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român l-a atacat dur pe președintele echipei pe care o antrenează după ce acesta a refuzat să vorbească despre prelungirea înțelegerii, după succesul, 4-0, cu Kasimpaşa, în care Alex Maxim a fost omul meciului.

Marius Șumudică, în război cu președintele lui Gaziantep: „Acum discut cu bașkanul când vreau eu”

UPDATE, 28 decembrie, ora 17:42 / Pe podium în Super Lig cu Gaziantep, Șumudică și-a convins șefii că au ales bine atunci când l-au numit antrenor. Bașkanii au întârziat însă începerea neagocierilor pentru prelungirea contractului, motiv pentru care tehnicianul român a rămas cu un gust amar. Conducerea lui Gaziantep a anunțat însă că îl vrea în continuare la echipă pe „Șumi”.

ADVERTISEMENT

„Acum eu discut cu bașkanul când doresc eu! A fost mingea în terenul lor și au pierdut-o! Și fanii sunt dezamăgiți, nimeni nu-și explică de ce au așteptat atât.

Bașkanii voiau să stăm de vorbă în aprilie, ei credeau că eu îi mai aștept, stăteam după ei când contractul expiră în mai!

ADVERTISEMENT

În cariera mea de antrenor nu am stat o lună acasă! Nu așteptam eu bașkanul în aprilie, trec și Mărțișorul, și mucenicii…”, a declarat Marius Șumudică, conform Digi Sport.

Marius Șumudică susține că are numeroase oferte interesante, dar le-a transmis fotbaliștilor că va rămâne la Gaziantep, cel puțin până la vară.

ADVERTISEMENT

„Există tatonări, discuții cu fel de fel de impresari care mă sună, dar vreau să duc la bun sfârșit acest sezon aici”, a adăugat antrenorul în vârstă de 49 de ani.


UPDATE, 27 decembrie, ora 22:30 / Președintele lui Gaziantep i-a răspuns lui Marius Șumudică și a anunțat că va demara negocierile cu antrenorul după intrarea în 2021.

„Șumudică este un personaj foarte activ în timpul meciurilor. Își motivează mereu jucătorii, trăiește meciurile ca și cum ar juca el. Am avut discuții cu el, din când în când, când era pedepsit cu cartonaș galben sau roșu, iar el mi-a zis că nu poate să stea pe bancă și să doarmă, pentru că ar face la fel și jucătorii în teren.

Anul trecut, am devenit președintele lui Gaziantep înaintea partidei cu Beșiktaș. După acel duel, în etapa a doua sau a treia, Șumudică a spus că are oferte, iar noi i-am prelungit contractul cu un an. Cu excepția echipelor mari, toate cluburile oferă doar un an de contract. Noi am oferit stabilitate și i-am prelungit contractul.

 Eu privesc pe termen lung. Am câștigat trei meciuri, dar nu vom avea succes imediat. Am spus că vom evalua situația în martie sau aprilie. Acum, în ultimele patru etape, am întâlnit patru echipe foarte importante. Am bătut Bașakșehir, Fenerbahce, Kasimpasa și liderul Alanyaspor. Niciuna dintre aceste victorii nu a venit accidental. Antrenorul nostru vrea să rămână. Sper că vom putea negocia după Anul Nou”, a spus Mehmet Buyukeksi pentru Apsynews.


Știre inițială 24 decembrie, ora 17:30

”Poate nu o să mai vreau eu”

“O sală întreagă îl întreba despre Şumudică şi el spune că e timp. Dacă el crede că o să stau să îl aştept până în martie sau aprilie, se înşeală. Poate nu o să mai vreau eu.

E lipsă de respect faţă de antrenor. Singurul lucru care mă face să rămân aici sunt jucătorii şi suporterii, care mă divinizează. Doar pentru jucători şi fani nu regret că am luat decizia să rămân alături de ei.

Eu nu mă aplec, ştii cum e. Am drumul meu. Vreau să fiu respectat. Başkanul care m-a adus aici s-a retras, a rămas cu o funcţie de onoare.

”Vom vorbi în martie sau aprilie”

E foarte greu să intri ca antrenor străin, aici. Aş avea probleme dacă aş vorbi”, a declarat Marius Șumudică, potrivit Digi Sport. Antrenorul are și probleme cu arbitrii nu numai cu președintele.

Tehnicianul român a fost anunțat că nu vor fi negocieri pentru prelungirea înțelegerii până în primăvara lui 2021.“Am spus că vom vorbi în martie sau aprilie. Dacă echipa noastră va avea același succes, vom purta discuții cu antrenorul pe această temă. Scopul nostru este, în primul rând, să menținem același succes, în lunile următoare, și să păstrăm motivația la cel mai înalt nivel.

Antrenorul nostru a semnat un contract de doi ani. Contractul continuă până în luna iunie a anului viitor”, a spus Mehmet Buyukekşi.

ADVERTISEMENT