Sport

Prima reacție a lui Șumudică după eșecul cu Antalyaspor. A acuzat arbitrajul: ”Penalty clar”. Update

Marius Șumudică, care e în pericol să fie demis de la Gaziantep, a acuzat vehement arbitrajul de la meciul pierdut cu Antalyaspor.
04.03.2024 | 21:48
Prima reactie a lui Sumudica dupa esecul cu Antalyaspor A acuzat arbitrajul Penalty clar Update
Dacă pierde meciul cu Antalyaspor, va fi demis de la Gaziantep. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
04-03-2024
19:52

Șumudică, un car de nervi după ce Gaziantep nu a primit penalty

Marius Șumudică a criticat vehement arbitrajul de la partida pe care Gaziantep a pierdut-o cu Antalyaspor, scor 0-1, considerând că formația sa a fost privată de un penalty.

”A fost un meci deschis, frumos, am jucat un fotbal bun, dar vreau să spun ceva. Am văzut cum arbitrul și-a schimbat decizia, la Maxim e sută la sută penalty. Nimeni nu a spus nimic la TV, nu am pus presiune deloc. Aici cine pune presiune primește un ușor avantaj.

E penalty clar la Maxim, toți au văzut. Arbitrul s-a dus la monitor și nu a vrut să vadă că a fost penalty. E vina noastră că nu facem scandal la televizor? Nu vreau să vorbesc acum la cald despre plecare. Sunt probleme de vestiar, nu le mai spun la televizor. Trebuie să rămână în vestiar”, a declarat Șumudică.

04-03-2024
18:59

Șumudică e pe făraș la Gaziantep

Soarta lui Marius Șumudică la Gaziantep pare să fie pecetluită după înfrângerea pe care echipa sa a suferit-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Antalyaspor, în etapa a 28-a a campionatului Turciei.

Golul învingătorilor a fost marcat de suedezul Sam Larsson (40). La Gaziantep, românii Florin Niță, Alex Maxim și Denis Drăguș au fost integraliști, în timp ce Deian Sorescu a intrat pe teren în minutul 64.

În urma acestei înfrângeri, trupa tehnicianului român, care chiar luni a împlinit 53 de ani, se află pe locul 18, retrogradabil, cu 28 de puncte. Prima formație deasupra liniei este Fatih Karagumruk, cu 29 de puncte.

Înainte de acest joc, conducătorii clubului Gaziantep au hotărât să-i mai dea o șansă lui Șumudică, dar pentru a continua echipa trebuia să obțină un rezultat bun cu Antalyaspor.

Pentru Marius Șumudică, meciul de luni cu Antalyaspor este decisiv. O eventuală înfrângere în partida pe care Gaziantep o va disputa în deplasare i-ar putea fi fatală.

Marius Șumudică joacă luni meciul decisiv!

Antrenorul român de 52 de ani a primit un vot de încredere din partea boardului. Condiția pentru ca șefii de la Gaziantep să mizeze în continuare pe Șumudică este ca echipa să obțină un rezulta bun cu Antalyaspor.

ADVERTISEMENT

Situația este una dificilă. Gaziantep are o singură victorie în ultimele 7 meciuri de campionat și ocupă locul 18 în Turcia, poziție retrogradabilă. Adversara de luni e pe locul 9, cu 35 de puncte, 7 peste Gaziantep.

Vestea bună pentru Șumudică și echipa sa este că și adversara de luni este în criză de rezultate. Antalyaspor nu are nicio victorie în ultimele 5 etape și a primit cel puțin un gol în fiecare din ultimele 10 meciuri jucate în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Probleme și pentru români dacă Șumudică va fi demis

Un eventual eșec al lui Gaziantep ar produce demiterea antrenorului, dar ar putea aduce și probleme pentru românii din lot. Forin Niță, Deian Sorescu Denis Drăguș au colaborat excelent cu Șumudică și sunt în cărți pentru EURO 2024. Cei 3 sunt pe lista preliminară pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia.

O eventuală schimbare pe bancă i-ar putea scoate din primul “11” și le-ar putea pune în pericol locul din lotul pentru turneul final din Germania. Denis Drăguș pare cel mai sigur de locul său în echipă, având în vedere că a reușit să înscrie 10 goluri în acest sezon.

ADVERTISEMENT

O situație mai specială o are Alexandru Maxim. Mijlocașul de 33 de ani nu mai face parte din planurile selecționerului Edi Iordănescu. Însă dacă Șumudică ar fi demis, ar avea și el motive să-și facă probleme în ceea ce privește încrederea pe care i-ar putea-o acorda noul antrenor.

Marius Șumudică e la al doilea mandat ca antrenor la Gaziantep. A preluat echipa într-o situație dificilă și are misiunea de a o menține în prima ligă. În Turcia, Șumudică le-a mai pregătit pe Kayserispor, Rizespor și Malatyaspor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a avut parte de o surpriză la antrenamentul de la mijlocul acestei săptămâni. Liderii galeriei de la Gaziantep au făcut o vizită la ședința de pregătire și i-au oferit lui Șumudică un buchet de flori, ca semn al încrederii că românul poate scoate echipa din zona retrogradării.

ADVERTISEMENT