Fotbal international

Marius Șumudică, previziuni sumbre despre fotbalul din România în criza coronavirus: ”Trăia din drepturile TV și banii lui Gigi Becali”

18.03.2020 | 11:58
Marius Sumudica previziuni sumbre despre fotbalul din Romania in criza coronavirus Traia din drepturile TV si banii lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică este singurul antrenor român care încă activează în această perioadă de pandemie de coronavirus. Tehnicianul lui Gaziantep deplânge situația fotbalului românesc din această perioadă, un sport care va fi grav afectat din cauza întreruperii competiționale.

Marius Șumudică deplânge situația fotbalului din România în criza coronavirus: ”Trăia din drepturile TV și banii lui Gigi Becali”

Departe de casă, de familie și de părinți, Marius Șumudică spera ca și campionatul din Turcia să se întrerupă în această perioadă a pandemiei de Covid-19, însă forurile din Istanbul au decis să continue cu SuperLiga Turciei.

ADVERTISEMENT

”Cred că suntem singura țară din Europa unde se mai joacă fotbal. Aseară a fost o ședință a Federației din Turcia și au făcut anunțul că vom continua. Se va juca în continuare fără spectatori. Asta e, ne vom supune, ce să facem?”, a spus ”Șumi” la TV Pro X.

Șumudică s-a referit în acest context și la fotbalul din România, despre care a spus că se îndreaptă rapid către faliment dacă nu va fi ajutat. Antrenorul român din Turcia spune că, fără drepturile din televizare și banii din transferuri băgați de Gigi Becali, ”sportul Rege” are șanse mari de a dispărea.

ADVERTISEMENT

”Am citit de Gigi Becali, Halep, care au donat în această perioadă. Niște gesturi extraordinare. Și fotbalul va trebui ajutat apoi. Altfel nu se poate, vor intra în faliment.

Fotbalul românesc trăia din două surse de venit: drepturile TV și transferurile lui Gigi Becali. Dacă nu se va juca ne vom îndrepta spre faliment și spre distrugerea acestui sport extraordinar.”, a mai spus Șumudică.

ADVERTISEMENT

Șumudică: ”Mi-e greu să mai motivez jucătorii”

În weekend, Șumudică și elevii săi de la Gaziantep se pregătesc de etapa a 27-a din SuperLiga Turciei. Despre acest meci, antrenorul român spune că e unul greu, întrucât nimănui nu-i mai stă mintea la fotbal în această perioadă.

”Nu poți să motivezi jucătorii. E o situație stranie. Nu pot să-mi fac programul. Mi-e și frică să lucrez cu ei la capacitate maximă. Nu le stă capul.

ADVERTISEMENT

Pot intra și în conflict cu ei în aceste momente. E o situație delicată la care încerc să mă adaptez E greu, ăsta nu mai e fotbal. Îi vezi pe cei în alb care vin și dezinfectează. Nu mai ești 100% pentru joc”, a mai spus tehnicianul român pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT