Sport

Mariuș Șumudică, rezultat mare în Arabia Saudită. Al Raed a remizat pe terenul unei candidate la titlu

Marius Șumudică a obținut un rezultat important cu Al Raed în campionatul Arabiei Saudită și pentru moment scapă de emoțiile retrogradării.
23.02.2023 | 22:54
Marius Sumudica rezultat mare in Arabia Saudita Al Raed a remizat pe terenul unei candidate la titlu
Marius Șumudică a obținut un rezultat important cu Al Raed în campionatul Arabiei Saudită și pentru moment scapă de emoțiile retrogradării. Suirsă foto: Twitter @alraedclub
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român pare să fi găsit cheița pentru a pune în funcțiune toate rotițele la formația sa și acest lucru se reflectă și în rezultate, după ce la finalul anului trecut avea un discurs critic la adresa jucătorilor săi.

Marius Șumudică, punct uriaș în Arabia Saudită

Lucrurile încep să miște înspre bine pentru Marius Șumudică, iar echipa sa, Al Raed, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu Al Ittihad, formație aflată în lupta la titlu, în etapa a 18-a a campionatului Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Pentru trupa tehnicianului român este un rezultat uriaș, ținând cont de diferența de valoare dintre loturile celor două formații. Ca de obicei, Șumudică a fost un vulcan pe marginea terenului și a primit chiar și un cartonaș galben la mijlocul primei reprize.

Portarul Silviu Lung a fost integralist la Al Raed și a primit un avertisment în minutele de prelungire pentru tragere de timp, în timp ce atacantul Alexandru Mitriță a început întâlnirea pe banca de rezerve și intrat pe teren în minutul 63.

ADVERTISEMENT

După această remiză, formația pregătită de Marius Șumudică a urcat pe locul 10 în clasament, cu 21 de puncte, cinci punte mai mult decât echipa aflată pe prima poziție retrogradabilă, în timp ce Al Ittihad a devenit noul lider al campionatului, cu 41 de puncte, unul peste Al Nassr și Al Shabab.

În runda precedentă, Al Raed a ratat o victorie prețioasă pe terenul lui Al Wehda, formație aflată și ea în partea de jos a clasamentului. Echipa lui Șumudică a condus cu 2-0, dar în cele din urmă s-a terminat 2-2.

ADVERTISEMENT

Pauză pentru Rădoi în Arabia Saudită

Celălalt antrenor român din Arabia Saudită, Mirel Rădoi, beneficiază de o pauză, deoarece formația sa, Al Tai, a jucat meciul din etapa 18-a, la finalul lunii ianuarie. A fost o înfrângere cu Al Shabab, scor 1-2, în chiar primul joc al fostului selecționer al României la noua sa echipă.

Începutul a fost foarte greu pentru tehnicianul român, care a pierdut și a doua întâlnire din Arabia Saudită, însă, cel de-al treilea meci a fost cu noroc pentru Mirel Rădoi, pentru că Al Tai a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formația Al Ettifaq.

ADVERTISEMENT

În precedenta etapă, Al Tai a remizat spectaculos, scor 2-2, pe terenul formației Al Adalah, iar acum pregătește întâlnirea din deplasare cu Al Fateh (locul 6), programată pe 2 martie, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT