Fotbal international

Marius Șumudică riscă să fie demis de Gaziantep: „Am fost uimiți să aflăm că a plecat în România. Vom avea o ședință”. Reacția antrenorului

23.03.2020 | 12:17
Marius Sumudica risca sa fie demis de Gaziantep Am fost uimiti sa aflam ca a plecat in Romania Vom avea o sedinta Reactia antrenorului
ADVERTISEMENT

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a emis un comunicat prin care condamnă decizia tehnicianului de a pleca din Turcia, în România, după suspendarea fotbalului din cauza pandemiei de coronavirus.


UPDATE, ora 12:00/ Marius Șumudică a reacționat după comunicatul emis de clubul Gaziantep.

Preparatorul meu le-a făcut program de acasă, prin video. Sunt foarte surprins de atitudinea celor de la Gaziantep. Noi din punct de vedere profesional ne-am făcut treaba perfect. Nu înțeleg de ce sunt așa frustrați că eu am reușit să iau un avion privat, să nu risc să fiu infectat.

ADVERTISEMENT

Echipa asta este construită de mine, până să vin eu jucau cu 2.000 de oameni în tribune, acum vin 20.000. Locul nouă este o performanță uluitoare pentru Gaziantep, dacă luăm în considerare bugetele echipelor din Turcia, cele care sunt sub noi în clasament.

Am vorbit cu Bașkanul și i-am spus că am venit la familia mea, mă izolez, pentru ce să rămân acolo? Mă omoram dacă rămâneam acolo, toate erau închise, ce să fac acolo? să mănânc doar sandvișuri? Eu cred că două luni de acum încolo nu se va mai juca nimic.

ADVERTISEMENT

La ultimul antrenament mi-a fost foarte greu să îi fac pe jucători să se concentreze la fotbal, cu siguranță vor fi probleme chiar și după reluare fotbalului. Sunt probleme, nu vor trece așa ușor, este un moment istoric”, a declarat Marius Șumudică la TV ProX.


Marius Șumudică a revenit în România

Marius Șumudică a luat decizia de a pleca din Turcia după întreruperea campionatului. Tehnicianul român a închiriat un avion privat, liniile aeriene fiind închise, și a ajuns în România vineri noapte.

ADVERTISEMENT

La două zile de la plecarea antrenorului din Turcia, clubul Gaziantep a emis un comunicat, pe site-ul oficial, în care condamnă atitudinea lui Șumudică. Mai mult, vicepreședintele Mahsum Altunkaya transmite că în următoarea perioadă va avea loc o ședință pentru a analiza faptele tehnicianului român.

Miercuri, am avut o ședință cu Marius Șumudică în care am discutat despre cum să depășim această perioadă dificilă.

ADVERTISEMENT

Ne-a zis că respectă hotărârile noastre și că va discuta el cu jucătorii, spunându-le încă o dată despre cât de serioase sunt evenimentele.

Apoi, am fost uimiți să aflăm că Marius Șumudică și staff-ul lui au plecat în România cu un avion privat. Consiliul nostru se va reuni zilele următoare pentru a analiza ce s-a întâmplat”, a transmis Mahsum Altunkaya, vicepreședintele clubului Gaziantep.

Motivul invocat de Marius Șumudică

Marius Șumudică a declarat, la revenirea în România, că a luat decizia de pleca din Turcia pentru a nu se expune, fiind diagnostica în luna decembrie cu pneumonie.

La forma gravă de pneumonie pe care am avut-o de Sărbători cred că riscam mult prea mult. Eu am mai spus în glumă că am fost primul care a avut coronavirus, dar în ultima vreme nu mai sunt sigur că a fost o glumă.

Cum să mai rămân acolo? Mă rog la Dumnezeu ca totul să fie sub control în Turcia, să se treacă peste asta şi să ne putem reapuca de fotbal. Le-am şi spus că sunt gata să mă întorc, nici nu mi-am luat toate lucrurile de acolo”, a declarat Șumudică.

La întreruperea campionatului din Turcia, după 26 de etape disputate, Gaziantep, echipă nou promovată în prima ligă, preluată de Marius Șumudică în vară, este pe locul nouă, cu 32 de puncte.

ADVERTISEMENT