Marko Dugandzic, viitorul nume de export al celor de la FC Botoșani, imposibil de luat de FCSB: ”Vrea să plece afară”. Suma de transfer anunțată de moldoveni

Adrian Baciu   
în Casa Pariurilor Liga 1
25/02/2020, 08:30
Marko Dugandzic, viitorul nume de export al celor de la FC Botoșani, imposibil de luat de FCSB: ”Vrea să plece afară”. Suma de transfer anunțată de moldoveni

Apărută pe prima scenă a fotbalului românesc abia în 2013, FC Botoșani, club înființat în 2001, a obținut în acest sezon o calificare în premieră în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1. La performanța istorică a clubului moldav a contribuit într-o bună măsură și Marko Dugandzic, jucător venit în 2020, care se anunță o posibilă importantă sursă de venit pentru Valeriu Iftime.

Marko Dugandzic, noua ”perlă” de la FC Botoșani, imposibil de luat de FCSB: ”Vrea să plece afară”

În vârstă de 25 de ani, Marko Dugandzic a fost adus gratis la FC Botoșani în ianuarie 2020 și contribuția sa la performanța internă a echipei la final de sezon regulat e una esențială.

Croatul a înscris în toate cele patru meciuri oficiale jucate în 2020 de echipa lui Marius Croitorul. Conform tradiției, când un jucător de-al lor impresionează, oficialii moldoveni sunt siguri că ofertele vor veni pe bandă rulantă pentru noua ”perlă” din Moldova.

Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a dezvăluit că a vorbit deja cu impresarul jucătorului. Deși este de așteptat ca echipele din România să fie primele care să insiste pentru atacant, iar FCSB e în pole-position, șeful de la Botoșani susține că jucătorul vrea să joace în străinătate.

“Dugandzic, care dacă mai dă 10 goluri în 10 meciuri, scuzați-mă, dar… El are un an jumătate contract şi am vorbit cu impresarul lui să-i mai facem un an.

Şi a zis că oricum la vară pleacă, nu are rost să nu-i daţi drumul cu două milioane de euro.

El ar vrea să plece în afară. Marko e fotbalist. Unii zic că echipa i-a adus mingi, dar el este un fotbalist excepţional, n-am avut noi de mult aşa vârf”, a spus Valeriu Iftime într-o conferință de presă.

Marko Dugandzic, rol decisiv în performanța istorică a Botoșaniului

FC Botoșani nu numai că s-a calificat în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, dar a și încheiat sezonul regulat pe locul 3, peste FCSB.

Cu cele patru goluri marcate în 2020, Marko Dugandzic a adus 12 puncte pentru echipa lui Marius Croitoru. În cariera sa, vârful croat a mai evoluat pentru Ternana, Osijek și Matera.

  • 150.000 de euro este cota de piață a lui Marko Dugandzic, conform Transfermarkt
  • 4 goluri în 4 meciuri a marcat acesta pentru FC Botoșani 

Clasamentul după finalul sezonului regulat în top 6:

  1. CFR CLUJ 49 puncte
  2. U CRAIOVA 46 puncte 
  3. FC BOTOŞANI 45 puncte
  4. FCSB 44 puncte
  5. GAZ METAN 43 puncte
  6. ASTRA 42 puncte
Închide ×