Fotbal intern

Marko Dugandzic, viitorul nume de export al celor de la FC Botoșani, imposibil de luat de FCSB: ”Vrea să plece afară”. Suma de transfer anunțată de moldoveni

25.02.2020 | 08:30
Marko Dugandzic viitorul nume de export al celor de la FC Botosani imposibil de luat de FCSB Vrea sa plece afara Suma de transfer anuntata de moldoveni
ADVERTISEMENT

Apărută pe prima scenă a fotbalului românesc abia în 2013, FC Botoșani, club înființat în 2001, a obținut în acest sezon o calificare în premieră în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1. La performanța istorică a clubului moldav a contribuit într-o bună măsură și Marko Dugandzic, jucător venit în 2020, care se anunță o posibilă importantă sursă de venit pentru Valeriu Iftime.

Marko Dugandzic, noua ”perlă” de la FC Botoșani, imposibil de luat de FCSB: ”Vrea să plece afară”

În vârstă de 25 de ani, Marko Dugandzic a fost adus gratis la FC Botoșani în ianuarie 2020 și contribuția sa la performanța internă a echipei la final de sezon regulat e una esențială.

ADVERTISEMENT

Croatul a înscris în toate cele patru meciuri oficiale jucate în 2020 de echipa lui Marius Croitorul. Conform tradiției, când un jucător de-al lor impresionează, oficialii moldoveni sunt siguri că ofertele vor veni pe bandă rulantă pentru noua ”perlă” din Moldova.

Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a dezvăluit că a vorbit deja cu impresarul jucătorului. Deși este de așteptat ca echipele din România să fie primele care să insiste pentru atacant, iar FCSB e în pole-position, șeful de la Botoșani susține că jucătorul vrea să joace în străinătate.

ADVERTISEMENT

“Dugandzic, care dacă mai dă 10 goluri în 10 meciuri, scuzați-mă, dar… El are un an jumătate contract şi am vorbit cu impresarul lui să-i mai facem un an.

Şi a zis că oricum la vară pleacă, nu are rost să nu-i daţi drumul cu două milioane de euro.

El ar vrea să plece în afară. Marko e fotbalist. Unii zic că echipa i-a adus mingi, dar el este un fotbalist excepţional, n-am avut noi de mult aşa vârf”, a spus Valeriu Iftime într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic, rol decisiv în performanța istorică a Botoșaniului

FC Botoșani nu numai că s-a calificat în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, dar a și încheiat sezonul regulat pe locul 3, peste FCSB.

Cu cele patru goluri marcate în 2020, Marko Dugandzic a adus 12 puncte pentru echipa lui Marius Croitoru. În cariera sa, vârful croat a mai evoluat pentru Ternana, Osijek și Matera.

ADVERTISEMENT
  • 150.000 de euro este cota de piață a lui Marko Dugandzic, conform Transfermarkt
  • 4 goluri în 4 meciuri a marcat acesta pentru FC Botoșani 
ADVERTISEMENT

Clasamentul după finalul sezonului regulat în top 6:

  1. CFR CLUJ 49 puncte
  2. U CRAIOVA 46 puncte 
  3. FC BOTOŞANI 45 puncte
  4. FCSB 44 puncte
  5. GAZ METAN 43 puncte
  6. ASTRA 42 puncte