Fotbal international

Marquinhos și Di Maria, oamenii cheie ai lui PSG în fazele superioare ale Champions League

28.04.2021 | 22:44
Marquinhos si Di Maria oamenii cheie ai lui PSG in fazele superioare ale Champions League
ADVERTISEMENT

Marquinhos este fundașul lui PSG care devine cu adevărat un jucător cheie al echipei, mai ales în fazele superioare ale Champions League. Totodată, PSG are patru goluri înscrise în istoria semifinalelor Champions League, iar Angel Di Maria a contribuit decisiv la toate cele patru reușite.

Brazilianul a reușit să înscrie din nou pentru parizieni, de această dată împotriva lui Manchester City, iar ultimele patru goluri ale lui în Champions League au venit în sferturile de finală sau în semifinale.

ADVERTISEMENT

Marquinhos a ajuns la PSG în 2013, de la AS Roma, în schimbul sumei de 31.400.000 de euro, devenind rapid unul dintre liderii echipei, mai ales că poate să joace pe postul de fundaș central, dar și pe cel de mijlocaș defensiv.

Marquinhos, omul cheie al lui PSG din Champions League

Marquinhos a deschis scorul pentru PSG în semifinala cu Manchester City, în urma unei centrări perfecte a lui Angel Di Maria, iar fundașul brazilian confirmă faptul că este omul cheie al campioanei Franței în fazele superioare din Champions League.

ADVERTISEMENT

Golul brazilianului a venit în urma unei lovituri de cap bine plasate, care nu i-a oferit nicio șansă lui Ederson, înălțându-se peste toată defensiva lui Manchester City.

Ultimele 4 goluri ale lui Marquinhos în Champions League:

  • PSG vs. Atalanta 2-1 (sfert de finală)
  • PSG vs. RB Leipzig 3-0 (semifinală)
  • PSG vs. Bayern 3-2 (sfert de finală)
  • PSG vs, Manchester City (semifinală)
ADVERTISEMENT

Și Angel Di Maria se află la înălțime

În urma pasei de gol date împotriva lui Manchester City, Angel Di Maria a egalat recordul lui Safet Susic, pentru cele mai multe assisturi oferite în istoria PSG, și anume 103.

Mai mult decât atât, mijlocașul argentinian este decisiv pentru parizieni în semifinalele Champions League, PSG având patru goluri înscrise în istoria semifinalelor UCL, Di Maria oferind trei pase decisive și marcând o dată.

ADVERTISEMENT

Toată forma bună a celor doi vine după un moment tensionat pe care l-au trăit la PSG, atunci când au aflat că hoții le-au jefuit locuințele din Paris.

Performanța lui Angel Di Maria în semifinalele Champions League pentru PSG:

  • 3 pase decisive (vs. RB Leipzig și vs. Manchester City)
  • 1 gol (vs. RB Leipzig)
ADVERTISEMENT