Sport

Martin Dubravka, coşmarul Slovaciei! A provocat demisia selecţionerului în 2018, acum e autorul autogolului anului

Martin Dubravka a fost eroul negativ al Slovaciei în meciul cu Spania, iar conaţionalii lui îşi vor aduce aminte de scandalul provocat de portar şi de alţi şase colegi de la naţională în 2018.
23.06.2021 | 23:00
Martin Dubravka cosmarul Slovaciei A provocat demisia selectionerului in 2018 acum e autorul autogolului anului
ADVERTISEMENT

Martin Dubravka a fost înger şi demon în meciul Slovacia – Spania 0-5. După ce a parat penalty-ul lui Alvaro Morata, portarul slovacilor şi-a înscris un autogol de cascadorii râsului şi a deschis drumul ibericilor spre optimile de finală de la EURO 2020.

Nu este prima oară când Martin Dubravka o comite, iar scandalul din octombrie 2018 nu a fost uitat de fanii selecţionatei lui Stefan Tarkovic. De altfel, actualul selecţioner a fost martor la incidentul de acum aproape trei ani, care a dus la demisia lui Jan Kozak.

ADVERTISEMENT

Martin Dubravka, coşmarul selecţionerilor Slovaciei. Ce s-a întâmplat în 2018

Pe 13 octombrie 2018, Slovacia era învinsă de Cehia, scor 1-2, într-un meci din Liga Naţiunilor, iar Martin Dubravka fusese integralist la Trnava. Chiar dacă slovacii au fost învinşi, şapte jucători ai naţionalei, printre care şi portarul, au decis să iasă în oraş şi să petreacă.

Întorşi la hotel după miezul nopţii, cei şapte jucători au dat nas în nas cu selecţionerul Jan Kozak. Episodul nu i-a picat bine antrenorului care a dus Slovacia la EURO 2016, iar a doua zi şi-a prezentat demisia. Cu tact, selecţionerul a decis să dezvăluie motivele într-o conferinţă de presă organizată după amicalul cu Suedia.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Martin Dubravka, la ieşirea nocturnă au mai participat Michal Sulla, Norbert Gyomber, Lubomir Satka, Milan Skriniar, Vladimir Weiss şi Stanislav Lobotka. Ultimii patru s-au aflat şi în lotul Slovaciei pentru EURO 2020.

Jan Kozak: “M-a durut teribil, ca şi cum cineva m-ar fi scuipat”

La conferinţa de presă, Jan Kozak a dezvăluit motivul pentru care nu poate să mai lucreze cu aceşti jucători la naţionala Slovaciei. Acesta a susţinut că a preferat ca el să facă pasul în spate şi a considerat că patru dintre cei şapte fotbalişti sunt esenţiali pentru selecţionată, dar că nu mai poate fi vorba de o colaborare.

ADVERTISEMENT

“M-a durut teribil, ca şi cum cineva m-ar fi scuipat. A fost ca o palmă peste faţă. Sunt dezamăgit de toţi. Lobotka are timp să se relaxeze la Vigo (n.r.Stanislav Lobotka juca pe atunci la Celta Vigo). Aş fi preferat să nu văd aşa ceva.

Puteam să-i dau afară din lot, dar oare puteam să fac asta? Nu văd viitorul naţionalei Slovaciei fără Dubravka, Lobotka, Skriniar sau Weiss. Fotbalul slovac are nevoie de ei, aşa că am decis să-mi dau demisia”, a spus Jan Kozak la conferinţa de presă de la mijlocul lui octombrie 2018.

ADVERTISEMENT

Cum au fost pedepsiţi cei şapte petrecăreţi. Jan Kozak şi-a dorit ca secundul lui să fie numit selecţioner

Imediat după ce episodul petrecerii de la Trnava a apărut în presa din Slovacia, Jan Kovacik, preşedintele Federaţiei, a anunţat şi ce pedeapsă vor fi primi cei şapte jucători. Astfel, aceştia nu au mai primit sumele promise pentru perioada convocărilor la naţională în timpul Ligii Naţiunilor 2018-2019 şi din preliminariile EURO 2020.

După ce şi-a dat demisia, Jan Kozak a susţinut că Stefan Tarkovic, secundul său în perioada 2013-2018, ar trebui să fie numit la cârma naţionalei Slovaciei. “A fost cu mine tot timpul la echipă, cunoaşte foarte bine jucătorii”, spunea Jan Kozak.

Pavel Hapal a fost adus la naţionala Slovaciei, însă a fost demis în octombrie 2020, la scurt timp după ce a calificat selecţionata în finala barajului pentru EURO 2020. Stefan Tarkovic a preluat echipa şi a reuşit să-i ducă pe slovaci la turneul final, după 2-1 cu Irlanda de Nord la Belfast.

ADVERTISEMENT
Tags: