News

Mărturia resemnată a unei mame care și-a pierdut băiatul la Colectiv: ”Sistemul nu a făcut nimic. Se moare pe capete din cauza incendiilor”. Mesaj pentru Piedone

Elena Matei, o mamă care și-a pierdut băiatul în incendiul de la Colectiv, a avut o reacție după condamnările instanței din dosar. Aceasta i-a transmis un mesaj edilului Cristian Popescu Piedone.
13.05.2022 | 08:39
Marturia resemnata a unei mame care sia pierdut baiatul la Colectiv Sistemul nu a facut nimic Se moare pe capete din cauza incendiilor Mesaj pentru Piedone
O mamă care și-a pierdut băiatul la Colectiv, mărturie resemnată după sentința din dosar: ”Sistemul nu a făcut nimic. Se moare pe capete din cauza incendiilor”. Sursa foto: colaj Fanatik / captură antena 3
ADVERTISEMENT

De mai bine de șase ani și jumătate, zeci de familii din România își plâng non-stop morții incendiului de la Colectiv. Printre cei îndurerați se află și Elena Matei, al cărui copil a pierit din cauza acelui blestemat eveniment.

O mamă care și-a pierdut băiatul la Colectiv, mărturie resemnată după sentința din dosar

Pe 30 octombrie 2015, Alexandru Matei s-a numărat printre sutele de participanți la concertul trupei Goodbye to Gravity din clubul Colectiv. Rănit grav în incendiul izbucnit atunci, tânărul a murit după numai o săptămână.

ADVERTISEMENT

Mama acestuia, Elena, a vorbit acum despre decizia de joi a instanței în acest dosar. Pe de o parte, aceasta spune că e împăcată prin prisma faptului că, după sentința finală, ”s-a terminat un chin”.

Pe de altă parte, femeia este tristă și resemnată în privința faptului că statul român, în aproape 7 ani, nu a făcut absolut nimic pentru a preveni astfel de tragedii: ”Se moare din cauza incendiilor pe capete”, spune aceasta.

ADVERTISEMENT

”În primul rând cred că toți ne bucurăm că s-a terminat un chin la care am fost supuși 6 ani şi jumate, timp în care unii s-au jucat cu nervii noștri.

Mulţi dintre noi, părinţii celor care au pierit acum 6 ani şi jumate, nu mai sunt printre noi, dar nu pot să zic că s-a făcut dreptate.

ADVERTISEMENT

Să fim serioși! Sistemul nu a făcut absolut nimic în aceşti 6 ani de zile. Spitalele cu secțiile de arşi sunt inexistente în continuare.

Se moare din cauza incendiilor pe capete şi toţi cei care sunt prinși în tot felul de incendii în ţara ajung în Bucureşti doar ca să plece morți din spital. Nu au nicio șansă! Din acest punct de vedere nu s-a făcut absolut nimic”, a spus femeia la Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Tot procesul din dosarul Colectiv, o bătaie de joc”

În ceea ce privește procesul, întins pe durata a mai bine de 6 ani, mama îndurerată spune că acesta a fost o bătaie de joc.

”Tot procesul ni s-a părut o bătaie de joc din toate punctele de vedere. Din felul în care s-au jucat cu nervii noștri şi hotărârea finală care s-a luat”, a spus Elena, mama lui Alexandru.

Întrebată ce a decis să facă cu banii pe care îi va primi drept despăgubiri și dacă îi va aduce un omagiu fiului, aceasta a precizat:

”Omagiile le aduc de atunci de când a dispărut, i-am dus mai departe societatea de gameri pe care el a înființat-o. Omagiu cred că îi aducem în fiecare zi prin tot ceea ce facem pentru el”.

Mesaj pentru Piedone

Edilul Cristian Popescu Piedone a avut de transmis, joi, un mesaj către părinții care îl consideră vinovat pentru moartea copiilor lor. La rândul ei, mama lui Alexandru i-a oferit replica fostului primar din Sectorul 4.

”Domnul Piedone ne-a făcut o urare foarte draguță azi (n.r. joi), pe care vreau să o reamintesc tuturor părinților care ne jelim copii după atâta timp.

Într-adevăr se va face dreptate acolo sus şi în care toți cei care au ceva pe suflet vor plăti într-un fel sau altul.

Nu am văzut niciun om cu păcate în spate care să moara liniștit în locul lui, așa că domnule Piedone aveți grijă!

Aşa cum ați spus că nu există nicio fecioară în ţară asta referindu-vă la guvern şi la toți cei care sunt la putere şi la butoane, ce concluzie putem trage de aici?

Avem o clasă politică … vă las pe dvs. să puneți pe punctele de suspensie”, a mai transmis Elena, mama lui Alexandru Matei, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT