Life

Mărturie halucinantă a unui măcelar înainte de Sărbătorile de iarnă: „Carnea procesată nu este sănătoasă, fiind responsabilă pentru producerea mai multor tipuri de cancer”

Pericolul la care te expune carnea de porc. La ce trebuie să fii atent înainte de a face cumpărăturile pentu masa de sărbători
09.12.2023 | 14:31
Marturie halucinanta a unui macelar inainte de Sarbatorile de iarna Carnea procesata nu este sanatoasa fiind responsabila pentru producerea mai multor tipuri de cancer
Pericolul care paște în carnea de porc. La ce trebuie să fii atent înainte de a face cumpărăturile pentu masa de sărbători Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că ”vedeta” sezonului de iarnă este porcul. Românii abia așteaptă ziua de ignat, pe 20 decembrie pentru a sacrifica porcii din gospodărie. Însă, medicii medicii veterinari și măcelarii trag un semnal de alarmă.

Pericolul ascuns din carnea de porc

A mai rămas foarte puțin până când românii gospodari vor sacrifica porcii din dotare. În ciuda faptului că foarte mulți țin Postul Crăciunului, în ziua de ignat este un lucru căruia nu îi pot rezista.

ADVERTISEMENT

În ziua în care se sacrifică porcul, șoriciul face cu ochii tuturor. Cei mai pofticioși îl mănâncă imediat după ce îl dau prin puțină sare. Însă, pe cât de delicios este, pe atât de periculos poate fi.

În această perioadă, medicii veterinari și măcelari le cer oamenilor să fie în gardă mai mult ca niciodată. Acum, în unele piețe destinate comerțului de carne de porc pericolul pândește la orice pas.

ADVERTISEMENT

Potrivit româniatv.net, un măcelar cu o experiență de 30 de ani în domeniu a vorbit despre carnea bolnavă a unui animal și ce se întâmplă cu aceasta în perioada sărbătorilor. Sfaturile sale sunt extrem de prețioase pentru cei care vor evite spitalele în această perioadă, oricum aglomerată.

La ce trebuie să fii atent înainte să cumperi carne de porc

Deși pare greu de crezut, chiar și carnea bolnavă a unui animal ajunge pe mesele românilor. Inclusiv carnea cu cancer este comercializată și nimeni nu își dă seama că ajunge în punctul în care cumpără un adevărat pericol pentru familie.

ADVERTISEMENT

Măcelarul le recomandă tuturor să fie foarte atenți la carnea pe care o aleg în această perioadă. Oferta este una vastă, iar piețele și măcelăriile abundă de fel de fel de tipuri de carne.

La fel de periculoasă este și carnea procesată, ceea care conduce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Tocmai de aceea, înainte de a o cumpăra, trebuie să fiți atenți la ambalajul ei.

ADVERTISEMENT

„Din pacate, nici carnea procesata nu este sanatoasa, fiind responsabila pentru producerea mai multor tipuri de cancer. Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată”, a precizat măcelarul, potrivit celor de la spynews.ro

Măcelarul cu experiență recomandă întotdeauna alegerea unor cărni ambalată strâns și ermetic. Ambalajele cu perforații reprezintă un semn de alarmă, la fel și lichidul în exces din diverse caserole. Ambele pot indica o depozitare nepotrivită a cărnii.

Pe fondul scumpirilor din ultima vreme, românii se așteaptă ca anul acesta să lase mai mulți bani la cumpărături. Carnea de porc este prima pe lista scumpirilor, iar diferențele se vor simți în portofelul tuturor.

ADVERTISEMENT