Sport

Mărturisirile tulburătoare ale unui fotbalist israelian din Liga 2: ”Mi-au murit prietenii”

Idan Golan, fotbalist care evoluează în prezent în România la divizionara secundă Gloria Buzău, a vorbit despre războiul din Israel.
21.10.2023 | 08:11
Marturisirile tulburatoare ale unui fotbalist israelian din Liga 2 Miau murit prietenii
Idan Golan, jucătorul din Israel legitimat la Gloria Buzău vorbește despre situația din țara sa. Foto: sportsnet.ro
ADVERTISEMENT

Idan Golan, de 27 de ani, a ajuns în această vară la Gloria Buzău, transferat de la Ironi Tiberias. A plecat din Israel cu puțin timp înainte de începutul războiului.

Ce spune jucătorul israelian Idan Golan despre război?

Idan Golan a ajuns prima oară în România în 2021, jucând la U Cluj, FC Voluntari și Gloria Buzău, unde este legitimat și în prezent.

ADVERTISEMENT

El a vorbit despre situația din țara sa natală, spunând că totul este tragic și că i-au murit inclusiv prieteni în războiul dintre grupările din Fâșia Gaza și Israel.

Aceste zile sunt foarte grele pentru tot poporul israelian. Am pierdut câțiva prieteni apropiați în timpul atacului terorist executat de Hamas. O organizație teroristă care trebuie distrusă.

ADVERTISEMENT

Lucrurile pe care le-au făcut, lucruri mai rele decât naziștii. Nu vreau să descriu totul, desigur, dar nu sunt oameni. Nu sunt oameni.

În special în primele două-trei zile după ce s-a întâmplat a fost un pic greu, dar sunt profesionist, trebuie să-mi susțin familia, de aceea am nevoie să mă concentrez pe antrenamente, pe meciuri și să fiu gata pentru orice.

ADVERTISEMENT

Ei sunt într-un oraș sigur, departe de Fâșia Gaza, așa că sunt bine, familia mea e bine. Îmi sun părinții de câteva ori pe zi, dar în aceste momente mai des, de asemenea pe prietenii mei, care sunt acum în armată, marea lor majoritate. Continui să-i sun și să verific ce se întâmplă.

Nu m-am gândit la asta, pentru că în Israel suntem obișnuiți să avem situații dificile, din păcate. Nu am mai avut niciodată un asemenea atac ucigaș în Israel de 50 de ani, dar suntem un popor puternic, suntem o națiune puternică, nu ne temem de nimic și credem în armata noastră.

ADVERTISEMENT

Aici le am pe soția mea și pe fiica noastră, în vârstă de 11 luni”, a spus Idan Golan, fotbalist la Gloria Buzău. despre situația din țara sa natală, conform sportsnet.ro.

Vrea promovarea cu Gloria Buzău

Gloria Buzău a jucat barajul de promovare în această vară, dar nu a ajuns în prima ligă, fiind învinși de UTA. Idan Golan vrea să promoveze în acest sezon.

Cred că am început bine, suntem într-o poziție bună să ne atingem obiectivul, dar nu trebuie să ne gândim doar la obiectivul final.

Trebuie să luăm totul meci cu meci, să știm că partida următoare e cea mai importantă și să încercăm să câștigăm fiecare meci. Să nu ne gândim la viitoarele întâlniri, ci doar la cea care se află în fața noastră”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: