News

Ea este românca ucisă în războiul din Israel. Iael Leibușor avea doar 20 de ani și era caporal în armata israeliană

Familia tinerei spune că este dezamăgită de serviciile de informații din Israel. Românca ucisă în război avea doar 20 de ani.
19.10.2023 | 21:20
Ea este romanca ucisa in razboiul din Israel Iael Leibusor avea doar 20 de ani si era caporal in armata israeliana
Ea este românca ucisă în războiul din Israel. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Antena 3
ADVERTISEMENT

Ea este românca ucisă în războiul din Israel. Iael Leibușor, o tânără de doar 20 de ani, și-a dat viața pentru țara în care se afla alături de familia ei. Iael era caporal în armată și în ziua fatidică, pe 7 octombrie, se afla într-un turn de supraveghere a graniței.

Ea este românca ucisă în războiul din Israel

Românca a fost printre primii soldați uciși de gruparea Hamas în atacul terorist. Iael Leibușor provenea dintr-o familie originară din Piatra Neamț, care în anii `60 a ajuns aici. Rudele din România nu au știut nimic, în primele zile după tragedie, despre moartea fetei.

ADVERTISEMENT

Familia din România a aflat, ulterior, din presa de la Tel Aviv, iar apoi de la mama tinerei, care a fost anunțată cu privire la decesul fiicei sale. Unchiul româncei spune că este dezamăgit de serviciile de informații din Israel.

Potrivit acestuia, Iael a fost printre primii soldați care au văzut mișcările grupării teroriste și a anunțat imediat comandamentul. La scurt timp, a fost prinsă de Hamas și împușcată. Cadavrul ei a fost descoperit la granița de lângă Ashkelon, alături de alte 20 de femei soldat ucise cu sânge rece.

ADVERTISEMENT

“A fost prima care a văzut mișcări suspecte, anunțând pe cei de la bază, de jos, au tras sirena imediat și i-au spus coboară și intră aici. A spus nu, nu, trebuie să văd, trebuie să supraveghez, să văd ce e.

Ele stăteau într-un buncăr special care probabil a fost atacat și au fost ucise pentru că, îmi dau seama că a fost o neglijență totală de pază generală, o relaxare, o greșeală totală.

ADVERTISEMENT

În primul rând, pentru familia noastră este un erou care a servit țara și în afară de asta avem în familie mulți piloți, mulți luptători, mulți tanchiști”, a declarat unchiul tinerei, Lev Asaf, pentru Antena 3.

O altă româncă luptă în războiul din Orientul Mijlociu

O altă româncă luptă în armata Israelului. Georgiana Hannah Avram are 20 de ani și de aproape zece ani se află cu familia în Israel. De aproximativ doi ani este militar în termen. În weekendul fatidic, tânăra se afla în permisie. Ea spune că doi colegi de-ai săi au fost uciși de Hamas, iar o fată a fost răpită.

ADVERTISEMENT

Georgiana are dublă cetățenie. A decis să se înroleze în armată după ce a văzut suferință în jurul ei și copii murind. ”Îmi este frică. Sunt conștientă de dimensiunea pericolului. Nu sunt primii mei colegi care au fost uciși”, a spus tânăra.

 

ADVERTISEMENT