News

Masca va fi obligatorie la serviciu, în transportul în comun și spații publice închise, după 15 mai. Ce mai conține proiectul legii privind starea de alertă. Video

11.05.2020 | 14:15
Masca va fi obligatorie la serviciu in transportul in comun si spatii publice inchise dupa 15 mai Ce mai contine proiectul legii privind starea de alerta Video
ADVERTISEMENT

Masca de protecție va fi obligatorie la serviciu, în transportul în comun și spațiile publice închise, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, care a anunțat și ce alte prevederi mai conține proiectul legii privind starea de alertă.

Unde va fi obligatorie masca de protecție

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat, luni, că Guvernul a trimis Parlamentului proiectul legii privind starea de alertă și a transmis în ce condiții va fi purtată masca de protecție, începând cu 15 mai.

ADVERTISEMENT

“Pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, transportul public în comun și la locul de muncă”, a declarat Ionel Dancă.

Tot în domeniul sanitar, autoritățile pot plafona prețurile la medicamente, vaccinuri, dezinfectanți, insecticide, dispozitive medicale și alte materiale sanitare, pe perioada stării de alertă, potrivit proiectului transmis luni de executiv.

ADVERTISEMENT

Șeful cancelariei premierului a mai anunțat că valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungește pe perioada stării de alertă, precum și pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Ce se întâmplă cu bisericile

Ultima ORA

Ultima ORA

Posted by Fanatik News on Monday, May 11, 2020

Proiectul de lege privind măsurile din starea de alertă mai prevede ca, în cazul companiilor de stat, programul angajaților să se facă individualizat, astfel încât aceștia să vină și să plece la ore diferite.

ADVERTISEMENT

“Unitățile de învățământ preuniversitar vor organiza cursurile în mediul online, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, autoritățile au obligația de a asigura resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie”, mai transmite Ionel  Dancă.

Proiectul de lege privind reglementările în starea de alertă face referire și la redeschiderea bisericilor.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce privește cultele religioase, potrivit proiectului de lege privind starea de alertă, activitatea acestora se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu”, a mai transmis șeful Cancelariei premierului.

În baza peroiectului de lege, s-a schimbat și regimul contravențiilor, pentru a evita situația în contextul în care regimul contravențiilor stabilit în baza Ordonanței 1/1999 a fost declarată neconstituțională.

Proiectul a fost trimis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare în regim de urgență.

ADVERTISEMENT