News

Mașina de la Dacia care va sparge piața auto europeană. Au apărut primele imagini cu noul model, cum arată

Noua mașină pe care Dacia se pregătește să o lanseze în 2024 ar putea sparge piața europeană. Au apărut deja imagini cu modelul spectaculos Duster.
09.07.2023 | 10:43
Masina de la Dacia care va sparge piata auto europeana Au aparut primele imagini cu noul model cum arata
Duster, modelul 2024, mașina de la Dacia care va sparge piața auto europeană. Sursa foto: Facebook/Dacia
ADVERTISEMENT

În spațiul public s-au scurs imagini cu mașina de la Dacia care va impresiona piața auto europeană. Specialiștii din domeniu spun că modelul Duster 2024 este unul de nouă generație.

Duster, modelul 2024, mașina de la Dacia care va sparge piața auto europeană. Au apărut primele imagini cu noul model

În primele luni din 2023, Dacia Sandero a fost a doua cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană, depășind mărci de renume de pe continent. În top se află și modelul Dacia Duster, care înregistrează aproape 90.000 de vânzări, conform World of Statistics.

ADVERTISEMENT

Viitorul sună și mai bine pentru constructorul auto român. Dacia Dacia Duster se pregătește să facă pasul către o nouă generație. În spațiul online încep să apară tot mai multe fotografii spion.

Potrivit celor de la promotor.ro, noul Duster ar călca pe urmele conceptului Bigster. Are o parte frontală mai expresivă, cu faruri dreptunghiulare și o grilă mai subțire cu o bară de lumini LED integrată. În plus, mai jos se observă o bară de protecție și o priză centrală reproiectate.

ADVERTISEMENT
mașina dacia duster 2024 2
Modelul Dacia Duster 2024. Sursa foto: carscoops.com

Noutăți spectaculoase apar și în zona din spate. Aici se pot observa arcadele angulare ale roților și aripile spate musculoase, care seamănă cu cele de pe conceptul Bigster. Duster 2024 mai are o caroserie aerodinamică, mânere noi ale ușilor.

Mai putem vedea noi bare de acoperiș și capace ale oglinzilor. Experții de la site-ul citat mai explică faptul că partea din spate prezintă un geam unghiular și un spoiler mare. Mai multe imagini, AICI.

ADVERTISEMENT
mașina dacia duster 2024
Modelul Dacia Duster 2024. Sursa foto: carscoops.com

Acest prototip al viitoarei generații Dacia Duster a fost surprins în teste. Modelul va intra în producție anul viitor, la uzina de la Mioveni. Încă din debutul acestui an, reprezentanții Dacia au confirmat că noua generație Duster va intra în producție, la uzina de la Mioveni, pe parcursul anului viitor.

Momentan, aceste prototipuri sunt surprinse în continuare în teste. De notat că, la ora actuală, Duster reprezintă 65% din mașinile produse la Mioveni, ceea ce înseamnă aproximativ 900 de mașini/zi.

ADVERTISEMENT

În primele 6 luni din 2023, Dacia ocupă două din primele 6 locui la capitolul mașini vândute în statele UE. Pe locul 2 avem Dacia Sandero, cu aproape 102.000 de vehicule comercializate. Duster ocupă locul 6, ci aproape 90.000 de automobile vândute.

ADVERTISEMENT