News

Mașina de propagandă a lui Putin a lansat un desen animat despre invazia în Ucraina! Cum le explică liderul de la Kremlin războiul celor mici

Mașina de propagandă a lui Putin a lansat un desen animat despre invazia în Ucraina! Cum le explică liderul de la Kremlin războiul celor mici și ce mesaj le transmite
06.03.2022 | 17:46
Masina de propaganda a lui Putin a lansat un desen animat despre invazia in Ucraina Cum le explica liderul de la Kremlin razboiul celor mici
Mașina de propagandă a lui Vladimir Putin a lansat un desen animat despre invazia în Ucraina! Sursa foto - dailymail.co.uk/
ADVERTISEMENT

Un scurt desen animat pro-Kremlin descrie propaganda rusă și spune motivul pentru care Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Ce desen animat a lansat propaganda lui Vladimir Putin

Videoclipul de trei minute arată copii purtând tricouri reprezentând Ucraina, Germania, Rusia și SUA înainte de a explica Războiul din Donbas.

ADVERTISEMENT

Începe cu „prietenii” inseparabili, Ucraina și Rusia, jucându-se împreună într-o cutie de nisip. Cei doi se așează unul lângă celălalt la școală înainte ca Ucraina să plece pentru a se distra singură.

Gestul reprezintă independența sa față de Uniunea Sovietică. Desenul animat descrie apoi momentul în care Ucraina stabilește relații diplomatice cu SUA în 1991 și rupe definitiv „prietenia” cu Rusia

ADVERTISEMENT

Continuă să arate Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk care au devenit state autoproclamate separatiste situate în Ucraina, formate la 7 aprilie 2014.

Propaganda pro-Kremlin nu a ratat ocazia și a transmis că: „Ucraina a început să asuprească populația rusă, așa că aceste două regiuni au vrut să se separe și să devină parte a Rusiei.

ADVERTISEMENT

Dar Ucraina nu a fost de acord și a început să intre în război cu acele teritorii”.

De asemenea, copiii află că motivul pentru care Putin a intrat în război a fost pentru că „Rusia a încercat să oprească uciderea oamenilor și să rezolve problema în mod pașnic”.

Între timp, pe ecran apare și mesajul: „Occidentul nu ascultă pentru că Ucraina le spune tuturor că Rusia vrea să omoare oameni. Țara noastră este întotdeauna pentru pace și conversație deschisă în jurul oricărui conflict”.

ADVERTISEMENT

Desenul, care din momentul apariției a devenit viral pe rețelele de socializare, continuă să explice războiul din Donbas și este intitulat „Cum să explic unui copil ce este războiul din Donbas și de ce s-au certat Rusia și Ucraina?”

Unul dintre utilizatori a comentat: „Cum este posibilă această narațiune?”. Un altul a adăugat: „Absolut ridicol”.

Un al treilea a ținut să precizeze: „Este încurcat, ar trebui să creeze desene animate pentru a susține pacea!”

Un spectator șocat a spus că nu i-a venit să creadă ce fel de desene sunt prezentate copiilor „inexacte din punct de vedere istoric”. Bărbatul a ironizat și narațiunea rusă. Vezi AICI VIDEO!

ADVERTISEMENT