Life

Mașina fabricată în România care e lider în topul vânzărilor din Marea Britanie. A fost un real succes

Mașina care i-a cucerit pe englezii din Marea Britanie. Modelul este fabricat în România și s-a vândut în număr record peste hotare
10.01.2024 | 13:34
Masina fabricata in Romania care e lider in topul vanzarilor din Marea Britanie A fost un real succes
Ce model de mașină produs în România i-a cucerit pe englezi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, o mașină fabricată la noi în România conduce topul vânzărilor de automobile din Marea Britanie. Contrar așteptărilor tuturor, nu este vorba despre Dacia Duster sau Sandero.

Ce model de mașină produs în România i-a cucerit pe englezi

O mașină fabricată în România ocupă locul 1 în Marea Britanie la capitolul vânzări. Se pare că automobilul fabricat la noi în țară a reușit să îi convingă pe englezi că este cel mai bun. Concurența a fost una acerbă, dar un singur model a ocupat poziția fruntașă.

ADVERTISEMENT

Poate că mulți români se așteptau să fie vorba despre Dacia Duster sau Sandero. Ei bine, nu ele i-au cucerit pe englezii din Marea Britanie, ci modelul Ford Puma.

Potrivit datelor publicate de Society of Motor Manufacturers and Traders, Ford Puma este pe primul loc la capitolul înmatriculări de automobile.

ADVERTISEMENT

Cei de la autoexpress.co.uk au publicat topul complet al mașinilor care fac ravagii în rândul englezilor. Pe locul doi în topul preferințelor celor din Marea Britanie se află Nissan Qashqai.

Poziția acestui model nu este deloc una surprinzătoare, având în vedere că este produs în Marea Britania. Nissan Qashqai a bifat anul trecut peste 43 de mii de înmatriculări.

ADVERTISEMENT

Ce mașină se află pe primul loc la capitolul vânzări, în Marea Britanie

Pe locul trei se află un model de mașină pe care englezii îl folosesc destul de des. Este vorba despre Vauxhall Corsa care a avut anul trecut 40 de mii de înmatriculări. Însă, topul nu se oprește aici.

La fel de preferate de englezi sunt și modelele Kia Sportage sau Tesla Model Y. În ciuda faptului că Ford Puma are cele mai multe înmatriculări din Marea Britanie, acest model nu este fruntaș și la capitolul vânzări.

ADVERTISEMENT

În 2023, cea mai bine vândută marcă de mașină a fost Volkswagen. Doar anul trecut, peste 160 de mii de englezi au ales să cumpere mașini produse de Volkswagen.

Anul trecut, în Marea Britanie au fost înmatriculate aproape 2 milioane de mașini noi. A fost un număr destul de mare, având în vedere că după pandemie toate sectoarele industriale și-au revenit destul de greu.

Un pic mai rău la acest capitol stau mașinile electrice. Deși s-au vândut multe mașini, mai exact peste 300.000 de mii, per total, nu s-a înregistrat o creștere semnificativă la acest capitol.

În ceea ce privește anul 2024, experții din domeniu se așteaptă ca vânzările și înmatriculările de mașini electrice să crească. Este o previziune pe care cu toții o fac pe baza celor mai recente date potrivit cărora în Marea Britanie urmează să ajungă 40 de modele de mașini complet electrice.

ADVERTISEMENT