News

Mașinile pe benzină și motorină, interzise într-o țară din Europa. De când intră măsura în vigoare

18.11.2020 | 13:26
Masinile pe benzina si motorina interzise intro tara din Europa De cand intra masura in vigoare
ADVERTISEMENT

Autoturismele noi, alimentate intergral cu benzină și motorină vor fi scoase de la vânzare în Marea Britanie, începând cu 2030. Anunțul este făcut de premierul Boris Johnson, care a adăugat că unele maşini hibrid vor fi permise în continuare.

Acest lucru face parte dintr-un program guvernamental numit „revoluția industrială verde”, care are ca scop combatera schimbărilor climatice și crearea de noi locuri de muncă în industrii ca energia nucleară.

ADVERTISEMENT

Executivul alocă 4 miliarde de lire sterline acestui proiect, însă criticii planului au spus că suma nu ar fi suficientă pentru a susține amploarea lui.

Marea Britanie interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină, din 2030. Program guvernamental amplu de combatere a schimbărilor climatice

Alok Sharma, ministrul pentru Afaceri al Marii Britanii, a declarat că suma de 4 miliarde de lire este o parte a unui pachet de 12 miliarde, folosit pentru investiții publice, care va aduce un câștig de trei ori mai mare, în ceea ce privește banii din sectorul privat, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Alok Sharma, care este și președintele summitului internațional al climatului COP26, pe care Marea Britanie îl va găzdui anul viitor, a mai spus că banii vor sprijini crearea a 250.000 de locuri de muncă „verzi” și cu importanță ridicată în zone ale Marii Britanii unde se dorește ajungerea la un nivel mai înalt din punct de vedere al protecței mediului.

Guvernul speră că multe dintre aceste locuri de muncă vor fi în nordul Angliei și în Țara Galilor, iar programul cuprinde finanțarea unei centrale nucleare mari și a încă patru reactoare nucleare mai mici.

ADVERTISEMENT

În plus, locuițele oamenilor sunt incluse în planurile guvernamentale. Executivul dorește instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028, ele sunt dispozitive electrice cu consum redus de energie pentru încălzirea caselor.

În momentul de față, în Marea Britanie se desfășoară un program de subvenții pentru izolarea locuințelor, Green Homes, care va fi prelungit în cadrul „revoluției industriale verzi”.

ADVERTISEMENT

Guvernul are în plan și ajutarea oamenilor pentru a face trecerea la mașini electrice, iar subvențiile acordate celor ce vor schimba autoturismele se vor ridica la 582 milioane de lire sterline. În plus, o sumă de 1,3 miliarde de lire sterline va fi investită în puncte de alimentare pentru vehicule electrice

ADVERTISEMENT