Fotbal international

Mason Greenwood, noul puşti minune de pe Old Trafford. Deja este comparat cu Wayne Rooney

11.07.2020 | 10:28
Mason Greenwood noul pusti minune de pe Old Trafford Deja este comparat cu Wayne Rooney
ADVERTISEMENT

Mason Greenwood este considerat noul puşti minune de pe Old Trafford. Deşi nu are mai mult de 18 ani antrenorul lui la Manchester United, norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, consideră că jucătorul este deja pregătit să facă fără probleme pasul la naţionala mare a Albionului.

“Mason are foarte multă calitate în jocul lui. Este extrem de rapid, dar ştie foarte bine cu mingea şi este foarte greu să îl poţi opri atunci când se lansează spre poarta adversă. Are toate atuurile să joace absolut la toate nivelurile, inclusiv la echipa naţională, fără nici un fel de teamă.”

ADVERTISEMENT

Mason Greenwood este din Bradford, oraşul ultimei echipe din cariera internaţională a lui Dan Petrescu şi toată lumea vorbeşte despre el numai la superlativ, nu numai ca fotbalist.

Mason Greenwood, noul puşti minune de pe Old Trafford, a început cu modellingul

Mason a cochetat cu celebritatea încă de mic, la patru ani făcând modelling şi obţinând în urma unui concurs un voucher în valoare de 75 de euro pentru a-şi cumpăra diverse lucruri de îmbrăcăminte plus un an de pregătire în domeniu la o agenţie specializată.

ADVERTISEMENT

Însă fotbalul a fost mereu marea sa dragoste, inoculată şi de tatăl său, care de mic a făcut multe antrenamente cu el, cronometrându-l când alerga în jurul curţii şi exersând mult tehnica de lovire a mingii.

A început fotbalul la club la vârsta de şase ani

Mason a fost foarte bine educat, încât toţi cei care l-au cunoscut încă de mic îşi amintesc doar despre un băiat extrem de politicos, de respectuos cu toată lumea, îndrăgit atât de vecini, cât şi de profesori pentru comportamentul său.

ADVERTISEMENT
Visul din copilărie: să câștige Liga Campionilor. foto: The Sun

A început fotbalul la şase ani, vârsta permisă în Regat pentru copii de a susţine primele meciuri şi încă de la primul meci jucat pentru micuţa echipă din Bradford a marcat nu mai puţin de zece goluri.

A fost antrenat de către un fost poliţist

Foarte repede s-a dus vestea despre copilul cu şut de dinamită din Bradford şi marile cluburi şi-au trimis scouterii să îl vadă. Antrenorul echipei, un fost poliţist, mărturiseşte că era sculat şi noaptea de reprezentanţii cluburilor de top, care doreau să ştie dacă Mason va juca a doua zi, pentru a veni să îl vadă.

ADVERTISEMENT

Până la urmă Manchester United a fost clubul care a venit cu cea mai bună variantă pentru Mason Greenwood şi familia sa şi băiatul a plecat să se pregătească la academia clubului, una vestită, de pe porţile căreia au ieşit foarte mulţi jucători de mare valoare, în frunte cu celebrul David Beckham.

Produs al Academiei lui Manchester United. foto: The Sun

Jose Mourinho l-a cooptat la 16 ani în lotul mare al lui United

La doar 16 ani Mason Greenwood avea să fie cooptat de Jose Mourinho în lotul echipei mari pentru turneul de pregătire şi de meciuri peste Ocean din punctul verii. A fost pasul mare pentru cel considerat urmaşul lui Wayne Rooney pe Old Trafford şi Mason îi păstrează o deosebită recunoştinţă şi respect lusitanului pentru faptul că l-a ajutat să facă acest salt decisiv.

Primele goluri au fost marcate în meciuri de Europa League cu echipa kazahă Astana. La meciul de acasă a cumpărat bilete pentru toţi foştii colegi de liceu şi pentru câţiva profesori. Şi Mason nu a dezamăgit, reuşita sa provocând multă satisfacţie foştilor colegi şi profesori.

Solskjaer e antrenorul care i-a acordat cea mai mare încredere. Foto: The Sun

A fost într-o relaţie cu un fotomodel

Nici la capitolul viaţă amoroasă Greenwood nu se arată a fi unul dintre acei fotbalişti disperaţi să îşi treacă pe răboj cât mai multe cuceriri. A avut o prietenie destul de lungă cu fotomodelul Helen Robertson, încheiată după pandemie, pentru că domnişoara de 19 ani era nemulţumită de faptul că jucătorul lui United îi acordă prea puţină atenţie în raport cu fotbalul.

Fotbalul a fost mai important decât relația cu fotomodelul Helen Robertson. Foto: The Sun

Dubla reuşită în meciul cu Bournemouth nu face altceva decât să confirme faptul că Mason Greenwood este noul star din fotbalul englez şi la Birmingham el a punctat din nou, United putând avea curând un atac sută la sută produs al Academiei, Rashford-Greenwood, de mare calitate şi pentru multă vreme de acum înainte.

  • 29.000.000 de euro este cota lui Mason Greenwood pe site-ul transfermarkt.com
ADVERTISEMENT