Sport

Mason Greenwood, ultima vedetă din Premier League acuzată de viol. Ce alte staruri au mai avut probleme cu legea

Mason Greenwood este acuzat de iubita sa de viol și violență domestică, dar starul lui Manchester United nu este singurul jucător din Premier League care are astfel de probleme.
30.01.2022 | 23:49
Mason Greenwood ultima vedeta din Premier League acuzata de viol Ce alte staruri au mai avut probleme cu legea
Mason Greenwood este acuzat de iubita sa de viol și violență domestică, dar starul lui Manchester United nu este singurul jucător din Premier League care are astfel de probleme. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Harriet Robson a publicat pe rețelele de socializare un film din care se vede că îi curge sânge din buza spartă și poze cu picioarele și mâinile ei pline de vânătăi.

Poliția engleză s-a sesizat imediat în acest caz și tânărul fotbalist de pe Old Trafford a fost arestat.

ADVERTISEMENT

Mason Greenwood și alte staruri din Premier League, acuzate de viol

Evoluțiile pe teren ale lui Mason Greenwood au tot scăzut în ultima perioadă, însă jucătorul lui Manchester United are acum probleme și mai mari după ce iubita sa l-a acuzat violență domestică și viol.

Nu ar fi exclus ca fotbalistul de 20 de ani să ajungă în fața instanței, dacă acuzele pe care i le aduce Harriet Robson se vor dovedi a fi adevărate. Clubul Manchester United a decis că jucătorul nu se va întoarce la antrenamente sau la meciuri până la definitivarea acestui caz.

ADVERTISEMENT

Atacantul nu a răspuns la acuzații, dar internauții care au văzut imaginile respective nu au nici cel mai mic dubiu că Greenwood este vinovat de situația creată. De menționat că de pe conturile amândurora de Instagram au dispărut pozele ”de cuplu”.

Greenwood, copilul rebel al lui Manchester

Nu este prima dată când Mason Greenwood este implicat într-un scandal. Pe 7 septembrie 2020  a fost exclus din lotul naţionalei împreună cu Phil Foden pentru încălcarea protocolului sanitar. Mai precis, cei doi au invitat două fete în hotelul naţionalei.

ADVERTISEMENT

După o săptămână, au apărut imagini în care atacantul englez este suprins inhalând gaz ilariant, al şaptelea cel mai popular drog de pe planetă. Incidentul s-a petrecut înainte de meciul de debut al lui Greenwood la naţională, într-un apartament din Manchester.

Fotbalistul a fost filmat în timp ce umplea un balon cu gaz ilariant dintr-un recipient sub presiune şi apoi îl inhala, iar înregistrarea a ajuns pe internet după câteva săptămâni. Jucătorul a recunoscut fapta și și-a cerut scuze.

ADVERTISEMENT

Benjamin Mendy, șapte capete de acuzare pentru viol

Dar Mason Greenwood nu este singurul fotbalist din Premier League care se confruntă cu acuzații de viol. Fundașul francez al lui Manchester City, Benjamin Mendy, este vizat de şapte capete de acuzare pentru viol şi unul pentru agresiune sexuală pentru presupuse fapte care ar fi avut loc între octombrie 2020 şi august 2021.

Acuzaţiile sunt formulate de patru reclamante cu vârsta de peste 16 ani şi se presupune că agresiunile ar fi avut loc în locuinţa de cinci milioane de lire sterline a fotbalistului, situată în Prestbury, Cheshire.

Plasat în detenţie provizorie în august 2021, Benjamin Mendy a fost eliberat pe cauţiune la începutul acestui an. Eliberarea jucătorului de la Manchester City este supusă unor condiţii ”stricte”.

Sigurdsson, acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor

În iulie 2021, presa britanică anunța că un jucător de la Everton a fost arestat sub suspiciunea de agresiune sexuală asupra unui minor. Chiar dacă numele fotbalistului nu a fost făcut public, presa engleză a aflat că este vorba de mijlocașul islandez Gylfi Sigurdsson.

Profilul prezentat de poliție și absența jucătorului de la antrenamente au confirmat practic că el este cel acuzat în această speță. Sigurdsson nu a stat decât o noapte în închisoare, fiind eliberat pe cauțiune, dar ancheta este încă în curs de desfășurare.

Gylfi Sigurdsson a negat toate acuzațiile care i s-au adus, dar polițiștii au descins în casa din Liverpool pentru a aduna mai multe informații. Oficialii lui Everton au făcut tot posibilul la acel moment să-l protejeze și au decis ca jucătorul să fie mutat la o adresă secretă.

În același timp, soția fotbalistului, frumoasa Alexandra Ivarsdottir, fostă Miss Islanda 2008, a părăsit căminul conjugal imediat după începerea scandalului și a mers să stea împreună cu familia ei, mai ales că era însărcinată. Cei doi s-au cunoscut în 2010 și s-au căsătorit nouă ani mai târziu în Italia.

Vedeta lui Brighton, scos cu cătușe din club

În octombrie 2021, vedeta formației Brighton, Yves Bissouma, a fost arestat de poliţişti şi scos încătuşat dintr-un club, totul spre stupoarea celor care petreceau la primele ore ale dimineţii. Jucătorul din Mali de 25 de ani a fost acuzat de agresiune sexuală.

Fotbalistul se afla în club alături de un prieten, care a fost, la rândul lui, arestat. Cei doi ar fi petrecut timp de mai multe ore, iar un incident ar fi avut loc în jurul orei 01:30. Jumătate de oră mai târziu, poliţiştii şi-au făcut apariţia şi cei doi au ajuns în cătuşe. Bărbaţii au rămas în custodia autorităţilor timp de 24 de ore înainte de a fi eliberați.

ADVERTISEMENT