News

Măsuri de protecție în aeroporturile din România. SRI transmite ce aveți voie să luați cu voi în avion

16.05.2020 | 21:21
Masuri de protectie in aeroporturile din Romania SRI transmite ce aveti voie sa luati cu voi in avion
ADVERTISEMENT

SRI a transmis ce măsuri de protecție vor fi luate în aeroporturile din România și ce aveți voie să luați cu voi în avion.

Măsuri de protecție în aeroporturile din România

SRI anunță că vor fi luate mai multe măsuri de protecție în aeroporturile din România și a transmis în același timp ce aveți voie să luați cu voi în avion și ce nu.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul Serviciul Român de Informații au fost publicate toate măsurile pe care autoritățile le vor impune în aeroporturile din țară, din care aflăm că operatorii de securitate ai Brigăzii Antiteroriste vor fi prezenți în aceste locații pentru a informa cetățenii care pleacă din țară sau care se întorc.

„Am solicitat operatorului aeroportuar dezinfectarea echipamentelor de securitate, benzilor transportoare de bagaje și a suprafețelor comune utilizate frecvent (precum tăvile și mesele pentru control), cu o frecvență stabilită de autoritatea sanitară.

ADVERTISEMENT

Aplicăm toate măsurile de protecție recomandate de autorități pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2”, transmite SRI.

Ce trebuie să facă o persoană care intenționează să călătorească cu avionul

Instituția precizează că vor fi impuse protocoale noi în cazul angajaților care se ocupă de prelevarea mostrelor din aeroporturi.

ADVERTISEMENT

„Înlocuim mănușile de latex și mostrele de prelevare a urmelor de substanțe explozive după fiecare interacțiune fizică cu pasagerii sau bagajele acestora;

Depunem eforturi permanente pentru a reduce nivelul interacțiunii fizice cu pasagerii, dar în același timp este nevoie să rămânem eficienți, iar dumneavoastră să parcurgeți un control de securitate fluent, într-o durată rezonabilă de timp”, anunță SRI.

ADVERTISEMENT

Serviciul Român de Informații le recomandă cetățenilor care prezintă simptome de boală să stea acasă, să consulte un medic înainte de a porni la drum și să se intereseze din timp despre regulile de securitate, ce pot fi modificate în contextul actual.

„Echipați-vă cu mască facială; Transportați în bagajul de mână doar bunurile personale care sunt strict necesare;

Un bagaj aglomerat poate crește șansele de a fi supus unui control manual în vederea clarificării conținutului, neputând astfel evita interacțiunile suplimentare cu operatorii de securitate”, mai precizează instituția.

SRI mai recomandă celor care călătoresc cu avionul să transporte lichidele, spray-urile, gelurile, dispozitivele electronice/ electrice și toate celelalte bunuri neesențiale în bagajul de cală, adăugând că anumite soluții dezinfectante pot fi transportate și în bagajul de mână.

„Transportul în bagajul de cabină al soluțiilor dezinfectante (lichide, geluri) sau materialelor precum șervețele dezinfectante ori altor soluții similare, este permis, chiar și în recipiente de peste 100 ml.

Recipientele cu conținut de alcool de peste 70% sunt permise după aprobarea companiei aeriene cu care călătoriți”, mai precizează Serviciul român de Informații.

Totodată, nu uitați să aveți asupra voastră echipamente de protecție și să utilizați produsele de dezinfectare din aeroport, inclusiv înainte de accesarea filtrelor de securitate.

În același timp, trebuie să țineți cont de faptul că este posibil ca noile proceduri să ducă la o durată mai mare a timpilor de așteptare în aeroport, motiv pentru care ar trebui să sosiți într-un timp util față de ora de decolare.

„Suntem conștienți de faptul că portul măștilor individuale de protecție poate îngreuna procesul de relaționare, fapt pentru care ne străduim să menținem o linie pozitivă de comunicare.

În context, vă rugăm să manifestați înțelegere și să ne răspundeți în aceeași manieră”, a mai transmis SRI pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT
Tags: