Life

BRomania, glumițe pe bani buni! Ce avere câștigă Matei Dima din vlogurile sale

Matei Dima, celebrul BRomania, face bani serioși din glumițele pe care le postează pe vlogul său, tânărul de 33 de ani reușind să marcheze adevărate recorduri cu firma sa.
16.11.2021 | 13:58
BRomania glumite pe bani buni Ce avere castiga Matei Dima din vlogurile sale
Matei Dima, alias Bromania, face bani seriosi din vlog Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

BRomania a reușit, în ultimii doi ani, să devină, cel puțin în teorie, milionar, succesul pe care îl are în lumea vlogurilor românești fiind imposibil de contestat, cu atât mai mult cu cât, acum, consumul de content online a crescut simțitor.

BRomania a făcut milioane de lei în ultimii ani

BRomania, pe numele său adevărat, Matei Dima, deține o firmă, Brobiz Cudetoate S.R.L, care are ca domeniu de activitate producția cinematografică, video și de programe de televiziune, înregistrări audio și activități de editare muzicală, a reușit, în ultimii ani, să obțină rezultate financiare de senzație.

ADVERTISEMENT

E adevărat, BRomania a devenit cunoscut de ani buni deja, iar vlogurile pe care le face tânărul sunt cât se poate de apreciate de cei care îl urmăresc, multe dintre scenetele pline cu glume (și uneori asistat de alte vedete) pe care le prezintă devenind virale .

Astfel, conform datelor fiscale înregistrate la ANAF și consultate de FANATIK, BRomania a reușit, în anul 2020, un an în care pandemia a făcut ravagii și a ținut oamenii în case – crescând astfel, simțitor consumul de content online – cifre record pentru afacerea lui.

ADVERTISEMENT

Astfel, în 2020, Matei Dima a avut o cifră de afaceri de 2.398.063 lei, o creștere de 50% față de 2019, atunci când Brobiz Cudetoate rula 1.610.556 de lei. De altfel, firma deschisă în anul 2015 a obținut în ultimii doi ani mai mulți bani decât în primii patru.

Profitul obținut de BRomania l-a transformat în milionar

E adevărat, profitul din 2020 a fost simțitor mai mic față de cel obținut în anul anterior, Matei Dima câștigând, net, în 2020, puțin peste 18.000 de euro, adică în jur de 90.000 de lei, având un singur angajat.

ADVERTISEMENT

În schimb, cu un an înainte, BRomania stabilea un adevărat record, suma obținută din firma pe care o deține, ca capitolul profit net, depășind bine 200.000 de euro, ceea ce înseamnă în, în doar doi ani, Matei Dima a ajuns milionar în lei.

Dar aceasta nu este singura firmă deținută de BRomania, el fiind partener și la firma Mainstage Agency SRL, o companie în care mai sunt implicați și Răzvan Munteanu, soțul Deliei, și Bogdan Buta, fondatorul fenomenului UNTOLD.

ADVERTISEMENT

Iar firma despre care vorbim a avut și ea, în 2020, un an cât se poate de bun, înregistrând o cifră de afaceri de 3.203.730 de lei și un profit de 172.433 de lei, din care o parte importantă i-a revenit și lui Matei Dima, alias Bromania.

BRomania, probleme serioase cu legea

Matei Dima a fost surprins în primăvara acestui an, de polițiștii din Râșnov în timp ce, aflat la volan, ar fi fost testat cu aparatul Drugtest și rezultatul ar fi fost pozitiv, anunța Antena 3, motiv pentru care i-ar fi fost întocmit dosar penal.

Cu toate acestea, la acea vreme, BRomania nega aceste informații și susținea că permisul i-ar fi fost ridicat din alte motive. ”Voiam să vă mulțumesc pentru mesajele de susținere din ultimele ore. Nu m-am urcat beat, drogat, sau orice altceva la volan. Am făcut o boacănă acum ceva timp și din această cauză mi-au luat carnetul, asta e, îmi asum.

Le mulțumesc mult polițiștilor că au fost foarte drăguți cu mine, că eram într-o situație nouă și chiar m-au ajutat”, spunea, la acea vreme, BRomania pe Instagram.

Cine este Matei Dima, alias BRomania

BRomania a devenit celebru pentru vlog-urile pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Cu toate acestea, Matei Dima a decis să se implice și în producția de filme, el fiind, printre altele, și regizor.

A produs și regizat filme și seriale americane cu actori cunoscuți precum Tamala Jones din Castle, Neil Brown Jr., Robert Richard și Lamorne Morris, s-a ocupat de producția pentru videoclipurile Innei „Be My Lover” și „In Your Eyes”.

De asemenea, s-a implicat și regizat două filme care au reușit să impresioneze în box-office-ul românesc, 5GANG: Un altfel de Crăciun (2019) și Miami Bici (2020), în cel din urmă fiind și în postura de actor principal, alături de Codin Maticiuc.

ADVERTISEMENT