Fotbal intern

Mateiu, apăsat de numărul lui Balaci: “Mi-a spus că e o povară”

26.10.2018 | 22:09
Mateiu apasat de numarul lui Balaci Mia spus ca e o povara

Alexandru Mateiu poartă pe tricou numărul 8, cel pe care l-a avut Ilie Balaci la Universitatea Craiova, şi de care se leagă multe coincidenţe stranii. Mijlocaşul oltenilor a cerut chiar ca după moartea lui Ilie Balaci să se retragă tricoul acestuia, însă Marcel Popescu a explicat de ce nu se vrea acest lucru.

“Aş vrea ca numărul 8 să rămână al Minunii Blonde, Ilie Balaci” spunea Alexandru Mateiu după meciul pe care Universitatea Craiova îl câştiga în faţa FCSBului, după 16 ani de zile, chiar pe 21 octombrie, atunci când Ilie Balaci înceta din viaţă din cauza unui infarct.

Alexandru Mateiu e apăsat de numărul 8 al lui Ilie Balaci

Înainte de meciul celor de la Universitatea Craiova, cu Astra Giurgiu, din etapa 13 a Ligii 1 Betano, preşedintele oltenilor, Marcel Popescu, mărturisea că Mateiu se simte împovărat de greutatea tricoului cu numărul lui Balaci: “Mi-a spus că acest număr e o povară pentru el, dar eu i-am transmis că trebuie să se simtă înnobilat”, a spus Marcel Popescu înaintea duelului de la Giurgiu.

Mateiu s-a întâlnit cu Balaci

Înainte cu două zile de moartea lui Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova era invitat de conducerea clubului la o petrecere alături de echipă. Atunci, Mateiu s-a fotografiat alături de idolul întregii Oltenii, Ilie Balaci, iar în ziua în care acesta îşi dădea ultima suflare posta imaginea de atunci:

“Acum 2 zile am avut onoarea să fac poză cu marele Ilie Balaci şi chiar mi-a dat sfaturi importante pentru meciul din seara asta! Odihnește-te în pace minunea noastră blondă! Nu te vom uita niciodată”, scria fotbalistul Craiovei alături de fotografia cu Balaci.

Alexandru Mateiu s-a fotografiat alături de Ilie Balaci şi Gică Craioveanu înainte cu doar două zile de decesul fostului fotbalist. Imaginea este realizată într-un restaurant din Craiova
Alexandru Mateiu s-a fotografiat alături de Ilie Balaci şi Gică Craioveanu înainte cu doar două zile de decesul fostului fotbalist

Ilie Balaci a fost omagiat de către fanii Universităţii Craiova pe tot parcursul meciului cu Astra, de la Giurgiu, Suporterii oltenilor care au făcut deplasarea i-au strigat numele lui Ilie Balaci în repetate rânduri.