Fotbal international

Mauricio Pochettino face curățenie la PSG. Vrea să renunțe la cinci fotbaliști cu nume importante

06.01.2021 | 10:36
Mauricio Pochettino face curatenie la PSG Vrea sa renunte la cinci fotbalisti cu nume importante
ADVERTISEMENT

Argentinianul Mauricio Pochettino a devenit noul antrenor al lui Paris Saint Germain, după ce neamțul Thomas Tuchel a fost dat afară. Pochettino a stabilit deja o listă cu fotbaliștii pe care nu îi mai vrea.

Ajuns în finala UEFA Champions League cu Tottenham Hotspur, în 2019, Pochettino vrea să reitereze performanța cu PSG. Însă nici el și nici conducerea de pe Parc des Princes nu s-ar mulțumi doar cu atât, ci vizează câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Dacă pentru vedetele Neymar și Mbappe se caută soluții pentru prelungirea contractului, există și jucători de care Pochettino vrea să scape și a fost deja întocmită o listă cu cinci nume.

Mauricio Pochettino face curățenie la PSG. Renunță la cinci fotbaliști

Atunci când a fost anunțat oficial drept noul manager al lui PSG, Mauricio Pochettino a stârnit imaginația fanilor grupării din capitala Franței, care s-au gândit la transferurile pe care ar putea să le realizeze clubul lor. Originea argentiniană a fostului fundaș le-a permis suporterilor să viseze la Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se deschide orice fel de discuție despre superstarul de la FC Barcelona, viitoarea adversară a PSG-ului din optimile Ligii Campionilor, Pochettino este decis să scape de câțiva jucători. Împreună cu directorul sportiv Leonardo, argentinianul a creionat o strategie care să faciliteze și adunarea unei sume semnificative pentru a putea aduce noi fotbaliști.

Conform Gazzetta dello Sport, publicație citată de Marca, numele vizate de curățenia de la PSG sunt Thilo Kehrer, Ander Herrera, Julian Draxler, Idrissa Gueye și Leandro Paredes. Cei cinci ar putea pleca încă din iarnă, iar conducerea de pe Parc des Princes speră să adune măcar 60 de milioane de euro în schimbul lor.

ADVERTISEMENT

Îl vrea neapărat pe Moise Kean. Spaniolii susțin că Ramos a dezvăluit că și el este dorit, alături de Messi

Plecările nu sunt singurul aspect la care lucrează Pochettino și Leonardo în această perioadă. Noul manager al lui PSG este încântat de atacantul italian Moise Kean, adus în toamnă de la Everton, sub formă de împrumut. Argentinianul vrea neapărat să îl păstreze pe Kean definitiv, iar PSG trebuie să achite 35 de milioane de euro către gruparea din Premier League.

Un alt nume important pe care Pochettino l-ar dori este cel al lui Christian Eriksen. Fost elev al argentinianului la Tottenham Hotspur și jucătător decisiv în parcursul excelent al englezilor din 2019, danezul a fost anunțat de Inter Milano că poate pleca din iarnă. PSG este cea mai probabilă destinație, fiind de așteptat ca Eriksen să ajungă pe Parc des Princes până la finalul lunii.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesante ținte pentru parizieni sunt, însă, Sergio Ramos și Lionel Messi. Ambii au intrat în ultimele șase luni de contract și pot negocia cu orice club. Conform spaniolilor de la El Chiringuito, Sergio Ramos i-ar fi transmis lui Florentino Perez pe parcursul negocierilor: „PSG vrea să ne aducă pe mine și pe Lionel Messi”.

ADVERTISEMENT
Tags: