Sport

Clipe de groază pentru Pierre Gasly. Monopostul său a luat foc, la boxe, în Singapore! Video

Monopostul lui Pierre Gasly a fost cuprins de flăcări, la boxe, în antrenamentele libere din Singapore, dar francezul a scăpat nevătămat și a avut puterea să glumească,
30.09.2022 | 20:51
Clipe de groaza pentru Pierre Gasly Monopostul sau a luat foc la boxe in Singapore Video
Monopostul lui Pierre Gasly a fost cuprins de flăcări la boxe, însă, din fericire, incidentul a rămas fără urmări.
ADVERTISEMENT

Cum ziua de vineri, în Formula 1, este dedicată antrenamentelor libere, puțini erau cei care anticipau că în Singapore vom avea parte de probleme. Și totuși așa a fost. Pierre Gasly intrase la boxe și aștepta ca mecanicii să parcheze monopostul Alpha Tauri când acesta a luat foc. Din fericire, incidentul a rămas fără urmări.

”Am vrut să verific motorul”, a glumit, Pierre Gasly, după incident

Episodul surpriză s-a petrecut în a doua sesiune de antrenamente libere. Pe la mijlocul acesteia. Pierre Gasly a ajuns la standuri fără probleme. Și aștepta momentul ca monopostul să fie pus în boxă.

ADVERTISEMENT

Însă, în timp ce mecanicii efectuau manevrele de parcare, iar francezul era încă în cockpit, brusc, zona superioară a mașinii AlphaTauri a fost cuprinsă de flăcări.

N-a fost însă nici pe departe ceva la fel de grav precum incendiul de la mașina lui Sainz jr.  Gasly a izbutit să sară repede afară și, din fericire, a scăpat nevătămat. Iar mecanicii, ajutați și de un coleg de la Aston Martin, au stins flăcările.

ADVERTISEMENT

După încheierea sesiunii, Pierre Gasly a avut chiar puterea să glumească. ”Totul face parte din antrenament! Să verific cât de puternic este motorul în aceste condiții calde. Nu a fost ideal, s-a încins ușor.

Iar când am conectat ventilatorul care răcește combustibilul, a luat foc. Din fericire, l-am putut opri și apoi să-l repornim. 

ADVERTISEMENT

Așadar, a fost o senzație din acelea pe care le ai la un grătar. N-a fost nimic grav. În plus, nu a fost decât o simplă avarie în timpul procedurii. Favorizată de temperaturile înalte.

Nu trebuie să ne îngrijoreze în perspectiva restului weekendului”, a spus francezul.

De altfel, Gasly a revenit mai târziu pe pistă pentru a finaliza sesiunea de antrenamente libere. Cursa din Singapore este programată duminică, de la ora 15 a României.

ADVERTISEMENT
Tags: