Stiri sportive

Horia Tecău, învins în prima finală din 2021 / Brigadă românească în Liga Campionilor la fotbal feminin

Horia Tecău a pierdut finala la dublu a turneului ATP de la Rotterdam. Acesta l-a avut alături pe germanul Kevin Krawietz.
07.03.2021 | 16:24
Horia Tecau invins in prima finala din 2021  Brigada romaneasca in Liga Campionilor la fotbal feminin
Horia Tecău a pierdut prima finală din 2021.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Horia Tecău a pierdut a patra finală, al dublu, la Rotterdam

UPDATE, 7 martie, ora 12:43 / Horia Tecău, cu un nou partener la dublu, germanul Kevin Krawietz, a pierdut finala turneului ATP de la Rotterdam, scor scor 6-7, 2-6 în fața croaților Nikola Mektic și Mate Pavic.

ADVERTISEMENT

Turuneul ATP de la Rotterdam este unul dintre preferatele jucătorului român de tenis care a triumfat în 2015, alături olandezul Jean-Julien Rojer și a mia jucat alte trei finale, în 2014 şi 2019, tot cu Rojer partener, plus finala din 2012, când l-a avut alături pe suedezul Robert Lindstedt.

În ciuda eșecului din Olanda, Horia Tecău și Kevin Krawietz și-au asigurat câte un cec în valoare de 11.250 de euro. A fost prima finală din acest an jucată de sportivul român în circuitul mondial ATP.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău, fost lider mondial în topul ATP de dublu, are în palmares 37 de titluri și va lupta anul acesta pentru o medalie olimpică alături de Simona Halep.


Elena Demetrescu va oficia la centru Bayern Munchen și WFC Bilk-Kazygurt

UPDATE, 7 martie, ora 12:43 / Arbitra Iuliana Elene Demetrescu a fost desemnată de UEFA să conducă la centru meciul dintre Bayern Munchen și Bilk-Kazygurt, din Liga Campionilor. De profesie învățătoare, Demetrescu s-a apucat de arbitraj în 2009 și a devenit ecuson FIFA în 2016.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani Iuliana Demetrescu va fi asistată la cele două linii de Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă, în timp ce rezervă va fi Cristiana Mariana Trandafir. Meciul dintre Bayer și WFC Bilk-Kazygurt contează pentru 8-imile Ligii Campionilor la fotbal feminin și se va disputa, la Munchen în 10 martie.


Cinci fotbaliști români, implicați într-un grav accident rutier

UPDATE, 7 martie, ora 12:43 / Mai mulți fotbașiti ai echipei de liga a treia, FC Pucioasa, au ajuns la spital în urma unui accident rutier în care au fost implicați la sfârșitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre cinci jucători care se deplasau cu autoturismul personal al unuia dintre ei, către stadionul din Pucioasa, unde urmau să dispute un meci test în vederea pregătirii părții a doua a sezonului în eșalonul terț. 

Conform IPJ Dâmbovița, cinci dintre pasagerii celor două mașini care au intrat în coliziune, toți fotbaliști la FC Pucioasa, au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare.

Suresele citate au preciziat că cei doi conducători auto implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii efectuează cercetări urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier.


Modelul „DDB”, preluat în Olanda

UPDATE, 7 martie, ora 12:43 / Iubirea fanilor față de echipa favorită se dovedește și în Oanda, acolo unde o parte din suporterii lui ADO Den Haag au strâns bani pentru a le da jucătorilor.Echipa este penultima în clasamentul din Eredivisie, iar suporterii grupării galben-verzi au strâns opt mii de euro pentru a îi oferi fotbaliștilor.

„Am făcut un mic gest. Acesta este un semnal pentru jucători, suntem în spatele lor. Cu acești bani pot face ceva în plus. Să sperăm că în următoarele săptămâni ne vom ridica în clasament. Acesta este cel mai important lucru. Nici ei nu au avut mare noroc. Suntem susținători ai acestui club și am făcut asta toată viața”, a declarat reprezentatul fanilor lui ADO Den Haag, potrivit groengeelhart.nl.

Cazul olandezilor nu este unul singural. La finalul lui 2020, Dinamo Dresda, din liga a treia germană, a vândut 72 de mii de bilete virtuale pentru un meci din Cupa Germaniei. Confruntarea s-a jucat cu porţile închise, dar, din solidaritate, fiecare suporter a achiziționat un bilet în valaore de de euro. Suma totală a ajuns la 360.560 euro.


Ana Bogdan, lângă Sorana Cîrstea și Patricia Țig la Dubai

UPDATE, 7 martie, ora 12:08 / Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan, numărul 100 în clasamentul mondial, a câștigat finala calificărilor turneului WTA de la Dubai și s-a alăturat Soranei Cîrstea și Patriciei Țig pe tabloul principal al turneului cu premii totale de 1,83 milioane de dolari.

În ultimul meci de calificare, Ana Bogdan a trecut cu 6-2, 5-7, 6-0 de Kamila Rakhimova și și-a asigurat un cec în valoare de 10.750 de dolari. Adversara Anei Bogdan, în turul inaugural de la Dubai, va fi câștigătoarea dintre Lesley Kerkhove și Tereza Martincova.

Simona Halep, câștigătoarea de anul trecut a turneului nu participă. În primul tur vor mai evolua Sorana Cîrstea, care va înfrunta o jucătoare venită, de asemenea, din calificări, și Patricia Țig care își va încurcișa racheta cu Jelena Ostapenko.


Mircea Lucescu, show la antrenamentul lui Dinamo Kiev

UPDATE, 6 martie, ora 22:40 / Mircea Lucescu nu își arată deloc vârsta. Ajuns la 75 de ani, tehnicianul a dat o adevărată demonstrație de virtuozitate la antrenamentul lui Dinamo Kiev de dinaintea meciului cu Minaj, ținând „duble” într-o manieră impresionantă. Contul oficial al lui Dinamo Kiev a încărcat pe Youtube imaginile cu titlul Schemele lui Mister”.


Horia Tecău și Kevin Krawietz, în finală la Rotterdam

UPDATE, 6 martie, ora 21:45 / Perechea formată din Horia Tecău și Kevin Krawietz (Germania) a obținut calificarea în ultimul act al probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam. Competiția din Olanda e dotată cu premii în valoare de 980,570 euro.

Tecău/Krawietz a trecut cu 7-6 (5), 6-7 (3), 10-6, de cuplul format din Henri Kontinen (Finlanda) și Edouard Roger-Vasselin (Franţa). În finală, românul și germanul vor juca împotriva cuplului dublului croat Mate Pavic/Nikola Metic, cap de serie numărul doi. Tecău are în palmares un trofeu la Rotterdam, în 2015, alături de Jean-Julien Rojer.


Enceanu a macat un super-gol în victoria cu CSM Alexandria

UPDATE, 6 martie, ora 18:05 / Steaua a câștigat cu scorul de 2-0 meciul cu CSM Alexandria, ultimul amical dinaintea realuării campionatuli ligii a treia. Rareș Enceanu a deschis scorul pentru ”Militari”, în minutul 34, cu o execuție impecabilă de la mare distanță. Mijlocașul roș-albaștrilor a catapultat balonul de la peste 20 de metri direct în vinclul porții adverse.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 69, de Ovidiu Morariu care a transformat în gol o centrare perfectă după o lovitură de la colțul terenului. Trupa lui Daniel Oprița încheie astfel, neînvinsă meciurile test din această iarnă și este pregătită să atace promovarea în eșalonul secund al României. Primul adversar al echipei CSA va fi FCSB 2, pe 13 martie.

În celelalte amicale Steaua a trecut de Universitatea Cluj (4-1), Sporting Roșiori (4-3), Vedița Colonești (5-1), Metalul Buzău (8-1), Academica Clinceni 2 (8-0) și de SC Popești Leordeni (6-3). Singurul meci încheiat la egalitate a fost cel cu Gloria Buzău (2-2).


Cum se poate juca Brazilia – Argentina pe National Arena

UPDATE, 5 martie, ora 20:45 / După Chelsea – Atletico Madrid pe National Arena, FIFA se gândește să organizeze și meciurile din calificările sud-americane pentru Cupa Mondială din 2022 la București, Budapesta sau Atena, anunță publicația uruguayană Ovacion.

Motivul invocat este că jucătorii care își desfășoară activitatea în ligile europene să nu fie restricționați să facă deplasările la naționalele din America de Sud. Totuși, majoritatea cluburilor sud-americane nu sunt de acord cu propunerea făcută.

Programul meciurilor de calificare din America de Sud pentru luna martie:

25 martie:

  • Venezuela – Ecuador
  • Chile – Paraguay
  • Bolivia- Peru

26 martie:

  • Columbia – Brazilia
  • Argentina – Uruguay

30 martie:

  • Brazilia – Argentina
  • Paraguay – Columbia
  • Ecuador – Chile
  • Uruguay – Bolivia
  • Peru – Venezuela

Marek Hamsik, destinație supriză după plecarea din China

UPDATE, 5 martie, ora 19:04 / Marek Hamsik s-a despărțit de Dalian Yifang, formația din China unde a evoluat sub comanda lui Rafa Benitez. Conform jurnalistului italian Fabrizio Roman, Hamsik va ajunge în campionatul Suediei, la Goteborg, o destinație surpriză pentru fostul napoletan.


Monica Niculescu a ratat trofeul la Doha

UPDATE, 5 martie, ora 16:39 / Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia) a pierdut dramatic finala probei de dublu din cadrul turneului de la Doha.

Cele două au fost învinse în finală de cuplul Nicole Melichar/Demi Schuurs (SUA/Olanda), cap de serie numărul 2, scor 2-6, 6-2, 8-10, după o oră şi 16 minute. Niculescu și Ostapenko vor primi 17.750 de dolari şi 305 puncte în clasamentul WTA de dublu


Adrian Vasile, încă doi ani la CSM București

UPDATE, 5 martie, ora 15:09 / CSM Bucureşti a anunţat că antrenorul echipei feminine de handbal a clubului, Adrian Vasile, şi-a prelungit contractul pentru încă două sezoane.

”Adrian Vasile va fi antrenorul echipei feminine de handbal a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi în următoarele două sezoane!”, se arată pe site-ul csmbucuresti.ro.

În vârstă de 38 de ani, Adrian Vasile este unul dintre cei mai vechi componenţi de la CSM Bucureşti. Ca membru al staff-ului echipei feminine de handbal, Adrian Vasile are în CV patru titluri de campion al României (2015, 2016, 2017, 2018), tot atâtea Cupe ale României (2016, 2017, 2018, 2019), două Supercupe ale României (2016, 2017) şi Liga Campionilor (2016).

Din 19 ianuarie 2021, Adrian Vasile a fost numit antrenorul principal al echipei naţionale a României.


MP de F1 al Bahrainului, cu spectatori însă doar dacă sunt vaccinaţi sau vindecaţi de Covid-19

UPDATE, 5 martie, ora 10:30 / Marele Premiu al Bahrainului, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, se va desfăşura în prezenţa spectatorilor, însă cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului sau vindecaţi de Covid-19.

”Circuitul a confirmat că persoanele care pot dovedi că au fost vaccinate împotriva Covid-19 sau vindecate de coronavirus pot cumpăra bilete pentru eveniment”, se arată pe site-ul oficial al Formula 1.

Cei care doresc bilete trebuie să fi primit a doua doză a vaccinului împotriva coronavirusului cu două săptămâni înainte de competiţie sau să fie vindecaţi recent de Covid-19. Marele Premiu de F1 al Bahrainului se va desfăşura în perioada 12-14 martie, pe circuitul Sakhir.


Cristi Săpunaru a dansat după succesul cu Rizespor

UPDATE, 4 martie, ora 21:00 / Cristi Săpunaru, căpitanul lui Kayserispor a celebrat cântând și dansând la vestiar succesul cu 2-1 în fața lui Rizespor. A fost primul meci pentru echipa lui Săpunaru și Alibec după plecarea lui Dan Petrescu. După această partidă, și-a dat demisia și Marius Șumudică de la Rizespor.

Viitorul l-a transferat pe brazilianul Marquinhos Pedroso

UPDATE, 4 martie, ora 19:18 / Viitorul și-a găsit fundaș stânga după despărțirea de Bradley de Nooijer, împrumutat la Vorskla Poltava. Echipa antrenată de Mircea Rednic l-a transferat pe brazilianul Marquinhos Pedroso, în vârstă de 28 de ani, care a mai evoluat până acum la DC United, FC Dallas, Figueirense, Ferencvaros, Gaziantepspor, Gremio și Botev Plovdiv.

Marquinhos Pedroso a semnat un contract până la finalul sezonului, cu drept de prelungire pe încă un an.


Daniel Isăilă și-a prelungit contractul cu Baniyas până în 2023

UPDATE, 4 martie, ora 18:21 / Antrenorul Daniel Isăilă și-a prelungit până în 2023 contractul cu echipa Baniyas, care activează în prima ligă a Emiratelor Arabe Unite. După disputarea a 18 etape, formația pregătită de român ocupă locul 3 în clasament, cu 36 de puncte, 4 mai puține decât liderul Al Jazira.


Perechea Niculescu – Ostapenko, în finala de la Doha

UPDATE, 4 martie, ora 17:26 / Românca Monica Niculescu face pereche cu Jelena Ostapenko în cadrul turneului de la Doha. Cele două s-au calificat în finală, după victoria cu 2-6, 6-3, 10-8 în fața cehoaicelor Krejcikova și Siniakova, în semifinale. Cehoaicele erau favoritele principale ale competiției. Niculescu și Ostapenko și-au asigurat un câștig de 17.750 de euro pentru calificarea în finală, dar și 305 puncte WTA. În finală, ele vor da piept cu perechea formată din olandeza Demi Schuurs și americanca Nicole Melichar.


Vești proaste pentru Barcelona: s-au accidentat Pique și Dembele

UPDATE, 4 martie, ora 15:38 / Barcelona s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a întors miraculos acel 0-2 înregistrat în turul semifinalei cu Sevilla, dar a pierdut doi oameni de bază. Este vorba de funsașul Gerard Pique, care a suferit o luxație la ligamentul colateral al genunchiului drept și va fi indisponibil cel puțin 4 săptămâni, și de atacantul Ousmane Dembele, diagnosticat cu întindere la coapsă.


Chelsea – Atletico Madrid, din nou la București? Ce-a decis UEFA în privința duelului Liverpool – Leipzig

UPDATE, 4 martie, ora 14:27 / Conform UEFA, returul din optimile UEFA Champions League al dublei Liverpool – Leipzig se va juca tot la Budapesta. Meciul nu se poate disputa în Anglia din cauza restricțiilor de călătorie impuse de pandemia COVID-19.  În prima manșă, „cormoranii” s-au impus cu scorul de 2-0.

Capitala Ungariei a fost gazdă și pentru confruntările Borrussia Monchengladbach – Manchester City 0-2 și Wolfsberger – Tottenham 1-4, din optimile Ligii Campionilor, respectiv 16-imile Europa League.

În schimb, manșa tur a duelului dintre Atletico Madrid și Chelsea s-a jucat la București. Englezii s-au impus atunci cu 1-0. Nu este exclus ca returul să se dispute tot în capitala României.

„Sper să putem juca pe Stamford Bridge, ne dorim să fie posibil. Dacă nu se va putea pe arena noastră, vom găsi o altă soluție care să fie satisfăcătoare pentru toată lumea.

Tot ce vă pot spune este că a fost o plăcere să venim aici. Toată lumea a fost foarte prietenoasă, am fost tratați extrem de bine la hotel. Toți oamenii din jurul nostru s-au comportat exemplar pentru a ne crea cele mai bune condiții”, a declarat Thomas Tuchel la conferința de presă de după meciul de pe Național Arena.


Trei orașe importante pot pierde găzduirea meciurilor de la Euro

UPDATE, 4 martie, ora 12:31 / UEFA ia în calcul ca orașele Bilbao, Dublin și Glasgow să fie scoase pe lista gazdelor pentru turneul final al Euro, din cauza faptului că ar putea să nu fie în stare să găzduiască meciurile cu spectatori.

Conform Associated Press, acestea nu pot garanta prezența unui număr ridicat de suporteri pe stadioane, în luna iunie, așa cum își dorește forul european. UEFA și-ar dori să aibă cel puțin 50% din capacitatea stadioanelor ocupată la meciurile de la Euro și să renunțe la orașele care nu pot garanta o prezență semnificativă a suporterilor la partidele de la turneul final.

Principala favorită la preluarea întâlnirilor ce erau programate în cele trei orașe este Anglia, care a pus la punct un sistem foarte rapid de vaccinare a populației care intenționează să permită accesul a aproximativ 10.000 de fani pe stadioane începând cu luna mai.


Aston Martin, bolid verde complet în Formula 1

UPDATE, 4 martie, ora 09:59 / Aston Martin și-a anunțat revenirea în Formula 1 după o pauză de 60 de ani, iar acum și-a prezentat oficial monopostul pentru sezonul 2021.

Cei doi piloți care vor concura pentru producătorul britanic, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel și Lance Stroll, fiul magnatului care deține echipa, au fost și ei prezenți la prezentarea virtuală de la Londra. Monopostul este în totalitate verde și are câteva dungi roz la extremități.

Preşedintele executiv Lawrence Stroll a declarat că este un moment istoric și speră ca participarea în Marele Circ să crească vânzările maşinilor Aston Martin, precum DB11, Vanquish şi Vantage. Ultima maşină a celor de la Aston Martin pentru Formula 1 a fost DBR5, care a fost condusă de Roy Salvadori şi Maurice Trintignant în Marele Premiu al Marii Britanii din 1960.


Gâlcă, al patrulea meci consecutiv fără victorie în campionatul Danemarcei

UPDATE, 4 martie, ora 08:53 / Echipa Vejle BK, antrenată de Constantin Gâlcă, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-2, de formația FC Copenhaga, într-un meci din etapa a 19-a a campionatului Danemarcei.

Acesta este al patrulea joc la rând fără victorie pentru trupa tehnicianului român în campionat. Vejle a coborât pe locul 10 în clasament, cu 21 de puncte, dar este la doar trei puncte de Odense BK, formație aflată pe ultima poziție care asigură participarea în play-off.


Slavia Praga, distracție cu 10 goluri în Cupa Cehiei

UPDATE, 3 martie, ora 21:54 / Slavia Praga s-a impus cu 10-3 în meciul din Cupa Cehiei cu Karlovy Vary, formație din liga a treia. Pentru campioana Cehiei nu a evoluat și Nicolae Stanciu, care a fost odihnit pentru următoarele meciuri.

În ultimul meici din campionat, Nicușor Stanciu a înscris două goluri pentru Slavia Praga în victoria cu Slovacko, 3-2.

Mircea Lucescu o califică pe Dinamo Kiev în semifinalele Cupei Ucrainei

UPDATE, 3 martie, ora 19:49 / Dinamo Kiev s-a calificat în semifinalele Cupei Ucrainei la loviturile de departajare în fața lui Kolos Kovalica, după ce în timpul celor 120 de minute scorul fusese 0-0.

Pentru formația lui Mircea Lucescu au ratat doi fotbaliști, însă adversarii au ratat de trei ori, așa că echipa tehnicianului român a obținut calificarea.

Ionuț Lupescu l-a vizitat pe Budescu la Damac

UPDATE, 3 martie, ora 16:38 / Ionuț Lupescu, care este directorul tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită, a efectuat o vizită de lucru la clubul Damac, unde este legitimat și mijlocașul Constantin Budescu.

Fostul mare internațional a vizitat baza de pregătire a clubului aflat pe penultimul loc în Arabia Saudită și a stat de vorbă cu șeicii despre proiectul pe care îl au acolo.


Dimitrios Grammozis, al cincilea antrenor al echipei Schalke în acest sezon

UPDATE, 3 martie, ora 11:05 / Antrenorul Dimitrios Grammozis a fost numit la conducerea tehnică a echipei Schalke 04, fiind al cincilea tehnician care îi va conduce pe ”mineri” în acest sezon.

Dimitrios Grammozis, în vârstă de 42 de ani, este născut în Germania, dar a evoluat ca jucător pentru reprezentativa U21 a Greciei. El va rămâne antrenorul formaţiei Schalke şi dacă echipa va retrograda. Grammozis are puţină experienţă ca antrenor principal. El a mai pregătit echipa a doua a clubului VfL Bochum şi formaţia Darmstadt, în liga a doua germană.

Schalke 04, aflată pe ultimul loc în Bundesliga, a mai fost antrenată în acest sezon de Christian Gross, Huub Stevens, Manuel Baum și David Wagner.


Legendarul Pele s-a vaccinat împotriva coronavirusului la 80 de ani

UPDATE, 3 martie, ora 10:16 / Legendarul fotbalist Pele, în vârstă de 80 de ani, a fost vaccinat împotriva virsului SARS-CoV-2 şi şi-a îndemnat compatrioţii să respecte în continuare regulile puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

”Este o zi de neuitat, am primit vaccinul! Pandemia nu s-a terminat încă. Trebuie să rămânem disciplinaţi pentru a proteja vieţi, până când mulţi oameni vor primi vaccinul. Vă rog să continuaţi să vă spălaţi mâinile şi să rămâneţi acasă, dacă este posibil.

Când ieşiţi, vă rog să nu uitaţi masca şi să păstraţi distanţa socială. Acest lucru va trece dacă ne putem gândi la alţii şi dacă ne putem ajuta reciproc”, a scris fostul mare fotbalist brazilian pe Instagram.

Serviciul de presă al lui Pele nu a specificat unde a avut loc vaccinarea, ce tip de vaccin a fost utilizat şi nici dacă a fost prima sau a doua doză.


Tatran Presov – Dinamo 32-27 în EHF European League

UPDATE, 3 martie, ora 08:58 / Dinamo a pierdut marți seara ultimul meci din grupele EHF European League la handbal masculin, 27-32 în deplasare cu Tatran Presov. În urma acestui rezultat, campioana României s-a clasat pe locul 5 în clasament și a ratat calificarea în optimile de finală ale competiției.

„Dulăii” au evoluat foarte slab în prima repriză și au intrat la cabine cu un deficit de 7 goluri (11-18). Au avut o revenire în partea secundă, când s-au apropiat la două goluri (22-24 în minutul 48), dar a fost un simplu foc de paie, pierzând până la urmă la 5 goluri diferență. Cel mai bun marcatot al bucureștenilor a fost Bannour, cu 11 goluri.


Gol pentru George Pușcaș la Reading

UPDATE, 2 martie, ora 22:54 / George Pușcaș a reușit să marcheze un gol pentru Reading în minutul 24 al meciului cu Blackburn. Atacantul român nu mai reușise să înscrie un gol pentru formația engleză de pe data de 30 octombrie 2020, într-un meci cu Coventry, 2-3.


Sorana Cîrstea, dependentă de adrenalină

UPDATE, 2 martie, ora 17:20 / Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, eliminată din primul tur al turneului WTA 250 de la Lyon, nu stă o clipă. Timpul liber, între două turnee, și-l dedică celei de-a doua pasiuni, sporturile auto. A 67-a jucătoare a lumii s-a fotografiat lângă un bolid de curse și le-a transmis fanilor un mesaj sugestiv.

”Tenisul m-a învățat să trăiesc zilnic cu adrenalină … așa că, orice fac în viață, voi căuta întotdeauna acel salt al inimii, acel lucru care îmi va face sângele să curgă. #tb”, apostat Sorana, pe Instagram.


Serse Cosmi, noul antrenor al lui Denis Drăguş la Crotone

UPDATE, 2 martie, ora 09:43 / Antrenorul Serse Cosmi a preluat conducerea tehnică a echipei FC Crotone, la care este legitimat şi Denis Drăguş. El îl înlocuieşte în funcţie pe Giovanni Stroppa, demis luni.

Conform site-ului oficial al grupării italiene, Cosmi, în vârstă 62 de ani, a semnat un contract până la finalul sezonului. Crotone este pe ultimul loc în Serie A.


Drum liber pentru Simona Halep la Dubai

UPDATE, 2 martie, ora 08:31 / Numărul 1 mondial Ashleigh Barty, absentă şi de la Doha, nu va participa nici la turneul de la Dubai (7-13 martie), urmând să revină în circuit la Miami, unde este deţinătoarea titlului.

”Mă văd nevoită să mă retrag de la Dubai din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Sper să revin în circuit la Miami”, a declarat australianca, conform L’Equipe. Turneul de la Miami va avea loc în perioada 23 martie – 4 aprilie, iar Barty este deţinătoarea titlului.


Bobby Lashley a cucerit titlul WWE

UPDATE, 2 martie, ora 08:00 / Așteptarea a luat sfârșit pentru Bobby Lashley (44 de ani). La 16 ani distanță de la momentul în care a debutat în WWE, luptătorul american a reușit să câștige în premieră titlul mondial.

La ultimul episod al show-ului „Monday Night Raw”, Lashley l-a învins pe The Miz, cel care cucerise titlul în urmă cu doar o săptămână.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de WWE (@wwe)

Fost luptător de MMA în promoții precum Strikeforce sau Bellator, „The Almighty” Bobby Lashley face parte dintr-o galerie selectă de wrestleri de culoare care au reușit să fie campioni supremi în WWE, cum ar fi Dwayne „The Rock” Johnson sau Kofi Kingston.


A murit Zlatko Kranjcar, fostul selecționer al Croației

UPDATE, 1 martie, ora 20:40 / Zlatko Kranjcar, fost fotbalist de legendă al Iugoslaviei și selecționer al Croației a murit la vârsta de 64 de ani, în data de 28 februarie. El s-a stins din viață în urma unor probleme la ficat. Kranjcar le-a antrenat de-a lungul carierei, pe Croația Zagreb, NK Zagreb, FC Linz, Al-Ahli, Dinamo Zagreb sau selecționata U23 a Iranului, printre altele. El a fost team-manager al naționalei Croației la Campionatul Mondial din 2006. A jucat pentru naționala Iugoslaviei de 11 ori și a fost o adevărată legendă pentru Rapid Viena ca jucător.


Transfer de senzaţie la CSM Bucureşti. Vine Tess Wester

UPDATE, 1 martie, ora 19:34 / CSM Bucureşti se pregăteşte pentru sezonul viitor şi o va transfera pe Tess Wester. Conform digisport.ro, portarul naţionalei Olandei va veni din vară la liderul campionatului, după ce îi va expira contractul cu Odense.

Campioană mondială cu Olanda în 2019, Tess Wester ar urma să semneze un contract pe doi ani cu CSM Bucureşti. Handbalista de 27 de ani a mai evoluat pentru VOC Amsterdam, E&O Emmen, VfL Oldenburg, SG BBM Bietigheim şi Odense.


Încă un fundaș pentru Bayern Munchen

UPDATE 1 martie, ora 17:05 / Conducerea clubului Bayern Munchen oferă 45 de milioane de euro clubului Napoli pentru a-și asigura serviciile fundașului central senegalez, Kalidou Koulibaly.

Este al doilea stoper pe lista de cumpărături a bavarezilor care l-au achiziționat recent și pe Dayot Upamecano, de la RB Leipzig. Clubul italian aștepta o ofertă mult mai generoasă în condițiile în care Koulibaly este cotat de site-urile de specialitate la 60 de milioane de euro.

Platforma Tuttomercatoweb anunță că transferul are șanse mari să se facă dat fiind contextul economic serios afectat de pandemia de coronavirus. Kalidou Koulibaly are 29 de ani și evoluează la Napoli din 2014 când a fost achiziționat pentru 7,75 de milioane de euro de la Genk.


Sorana Cîrstea, eliminată din primul tur la Lyon

UPDATE 1 martie, ora 16:40 / Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a avut parte de un meci de coșmar în turul inaugural al turneului WTA 250 de la Lyon. Românca a cedat în minimum de seturi în fața Ninei Stojanovic din Serbia, scor 4-6, 0-6. Doar o oră și 17 minute a durat înfruntarea dintre cele două sportive.

Cotată de organizatori cu șansa a 6-a la câștigarea turneului, Cîrstea nu și-a găsit ritmul, a greșit mult și, după un prim set în care a reușit să țină aproape de jucătoarea din Serbia, l-a cedat pe cel de al doilea la zero.

Irina Bara și Mihaela Buzărnescu sunt celelalte două românce aflate în competiție. Bara o va întâlni în primul tur pe elvețianca Stefanie Voegele (122 WTA), în timp ce Buzărnescu va avea un meci greu contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic (53 WTA).


Un argentinian de 19 ani a câștiga primul titlu ATP la chiar prima apariție pe tabloul principal

UPDATE 1 martie, ora 14:50 / Juan Manuel Cerundolo a produs cea mai mare surpriză din ultimii ani în circuitul mondial masculin de tenis câștigând primul titlu din carieră la chiar prima apariție pe tabloul principal al unui turneu ATP.

Argentinianul de 19 ani s-a impus în finala turneului ATP 250 de la Cordoba, învingându-l pe spaniolul Albert Ramos-Vinolas (locul 47 ATP), scor 6-0, 2-6, 6-2.

Plecat din calificări, Cerundolo a eliminat nu mai puțin de patru jucători din Top 100 ATP, până să-și adjudece trofeul. Pentru performanța de la Cordoba, argentinianul a fost recompensat de organizatori cu un cec în valoare de 21.800 de dolari.

Ultima oară când un debutant s-a impus într-un turneu ATP s-a întâmplat în 2004, la Casablanca, câștigător fiind Santiago Ventura.


Tiger Woods, prima reacție după ce a scăpat cu viață din accidentul de mașină

UPDATE 1 martie, ora 13:43 / Tiger Woods (45 de ani) a reacționat în premieră după accidentul groaznic în care a fost implicat. Cel mai cunoscut jucător de golf a rămas recunoscător colegilor săi din circuit, care au purtat tricouri roșii, așa cum o face de obicei și multiplul campion mondial.

„E greu să vă explic cât de impresionat am fost când am deschis televizorul şi am văzut tricourile roşii. Pentru fiecare jucător de golf şi pentru fiecare fan, mă ajutaţi să trec peste aceste momente grele”, a scris Tiger Woods, pe Twitter


”Motoreta” și-a scos iubita la un restaurant de lux

UPDATE 1 martie, ora 12:35 / Cel mai în formă fotbalist al Academicii Clinceni, Adi Popa, impresionează nu doar pe teren, ci și în afara lui. De mărțișor ”Motoreta” și-a scos iubita la un restaurant de lux, ”Casa Di David”, un stabiliment frecventat și de Simona Halep sau de creatoarea de modă Dana Budeanu.

Adi Popa și Mădălina Munteanu și-a răsfățat proaspăta logodnică și a marcat evenimentul printr-o postare pe rețelele de socializare, semn că fotbalistului care a marcat golul echipei sale în disputa cu Astra, îi merge de minune și în carieră și în viața personală.


Căpitanul lui Ajax, atacat de fanii lui PSV. Sârbul a depus plângere

UPDATE 1 martie, ora 12:00 / Meciul dintre PSV Eindhoven și Ajax s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, dar căpitanul ”lăncierilor” a ieșit șifonat rău după întâlnirea cu ultrașii lui PSV. Dusan Tadic a marcat golul lui Ajax, în minutele adiționale ale meciului de la Eindhoven, apoi a avut o altercație cu căpitanul lui PSV.

La ieșirea de pe stadion, în drum spre autocar, sârbul a fost atacat de fanii marii rivale cu monede. Unda dintre acestea și-a atins ținta și Tadici a explodat. A mers la poliție și a depus plângere împotriva fanilor, pentru ”rele tratamente”.

Cu 10 etape înaintea finalului sezonului regulat din Olanda, Ajax este lider în clasament cu 6 puncte în fața marii rivale din Eindhoven.


Kylian Mbappe, mesaj emoționant pentru un puști împușcat mortal

UPDATE 1 martie, ora 09:18 / Autor a două goluri în victoria lui PSG, scor 4-0, cu Dijon, Kylian Mbappe a impresionat printr-un gest umanitar. Starul campioanei Franței a fost afectat de un eveniment teribil petrecut în localitatea sa natală, Bondy, o suburbie din Paris.

Vineri, 26 februarie, un tânăr de 15 ani, pe nume Aymen, a murit după ce a fost împușcat în urma unei altercații, iar Mbappe a reacționat cu un mesaj emoționant.

„Nu poate fi rămas bun pentru noi. Nu are importanță unde ești, vei rămâne mereu în inimile celor din Bondy. Odihnește-te în pace. Indiferent unde vă aflați, veți fi mereu în inimile Bondynois. Odihnească-se în pace. Sincere condoleanțe celor din familie”, a scris pe Twitter Kylian Mbappe.


Imagini incredibile cu Vera Wang. Cum arată fosta patinatoare la 71 de ani

UPDATE 1 martie, ora 09:08 / Vera Wang (71 de ani) arată ca o adolescentă. Fitnessul este unul din secretele fostei patinatoare. Recent, americanca a avut câteva postări incredibile din sala de forță, dovedind astfel că, în cazul ei, nu e doar tinerețe fără bătrânețe, ci și muncă asiduă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vera Wang (@verawang)

„Muncă, somn, vodcă și un pic de soare”, e rețeta succesului, conform spuselor Varei Wang.

ADVERTISEMENT