Sport

Meciul surpriză din optimile Euro 2020. Cele mai tari pariuri speciale pentru Suedia – Ucraina

Suedia și Ucraina fac parte dintre surprizele plăcute de la Euro 2020. Cele două se vor duela pentru un loc în sferturi, marți, 29 iunie, de la ora 22:00
28.06.2021 | 18:54
Meciul surpriza din optimile Euro 2020 Cele mai tari pariuri speciale pentru Suedia  Ucraina
ADVERTISEMENT

Suedia – Ucraina este un meci pe care puțini preconizau să îl vadă în optimile UEFA Euro 2020. Cele două au reușit să treacă însă de faza grupelor, iar acum se vor lupta pentru un loc în sferturile competiției. Meciul e programat să se dispute la Glasgow, pe Hampden Park, de la ora 22:00.

La confruntarea din Scoția vor asista aproximativ 12 mii de spectatori, adică 25% din capacitatea stadionului lui QPR. La ora partidei, în capitala Scoției se anunță o temperatură prielnică pentru fotbal, 25 de grade Celsius. Suedia – Ucraina va fi arbitrată de o brigadă italienească, avându-l la centru pe Daniele Orsato.

ADVERTISEMENT

Suedia – Ucraina, meciul surpriză din optimile Euro 2020

Nordicii participă pentru a șasea oară la Campionatul European, iar la această ediție a reușit performanța să nu piardă niciun meci în fața grupelor. Suedezii au început cu o remiză în compania Spaniei, scor 0-0. A urmat apoi duelul cu Slovacia (1-0), pe care l-a tranșat în urma penaltyului executat de Emil Forsberg.

În ultima etapă din Grupa E, naționala lui Janne Andersson a bifat o nouă victorie, de această dată în fața Poloniei lui Robert Lewandowski. Deși golgheterul de la Bayern Muncehn a marcat o „dublă”, Suedia s-a impus cu 3-2 prin golul marcat de Claesson, în minutul 90+4.

ADVERTISEMENT

Înainte de reușita decisivă, Forsberg izbutise și el să marcheze două goluri și este cel mai bun marcator al echipei lui Andersson, cu trei reușite. Suedia a terminat astfel pe primul log Grupa E, cu șapte puncte, două peste Spania.

Nordicii își continuă parcursul bun din acest an. Nu au pierdut niciun meci în 2021 și au înregistrat șapte victorii în opt meciuri. La Euro 2020, galben-albaștrii au una dintre cele mai bune defensive, fiind unda dintre puținele naționale care n-au luat gol în două din cele trei etape din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor oferă cota 7,00 pentru ca Suedia să câștige împotriva Ucrainei, sub 2,5 goluri și peste 9,5 cornere.

Ucraina, în premieră în fazele eliminatorii

Vecinii noștri au terminat pe locul 3 în Grupa C, acolo unde au avut de înfruntat Olanda, Austria și Macedonia de Nord. Deși nu a avut cele mai bune prestații, naționala lui Shevchenko a beneficiat de jocul rezultatelor și a ajuns pentru prima dată în optimi.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii au debutat la Euro 2020 împotriva Olandei. Batavii s-au impus atunci cu 3-2. A urmat apoi duelul de la București, cu Macedonia de Nord, pe care Yarmolenko & Co. l-au câștigat cu 2-1. Ultima etapă a venit cu un nou eșec pentru Ucraina, contra Austriei, scor 0-1.

Apărarea este punctul slab al reprezentativei lui Shevchenko. Ucraina a primit cinci goluri în cele trei partide din faza grupelor și a înscris de numai patru ori. Casa Pariurilor oferă cota 2,27 pentru pronosticul „Total goluri prima repriză sub (0,5)”.

La Glasgow, Suedia și Ucraina se vor înfrunta pentru prima dată în ultimii nouă ani. Ultimul duel a avut loc tot la Campionatul European, iar vecinii noștri se impuneau cu scorul de 2-1 după ce actualul selecționer, Shevchenko, reușea o „dublă”.


  • (P) 5,50 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru pronosticul „Suedia să câștige și ambele echipe să marcheze”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT