Fotbal international

Meciuri de vis pentru români în Liga Campionilor! Florin Andone și Nicolae Stanciu, dueluri cu granzii Spaniei, Real Madrid și Barcelona. Ianis Hagi întâlnește Liverpool

22.10.2019 | 16:51
Meciuri de vis pentru romani in Liga Campionilor Florin Andone si Nicolae Stanciu dueluri cu granzii Spaniei Real Madrid si Barcelona Ianis Hagi intalneste Liverpool
ADVERTISEMENT

Etapa a treia a fazei grupelor Ligii Campionilor debutează marți, 22 septembrie, iar, la fel cum s-a întâmplat și în primele două runde, fotbaliștii români implicați în competiție vor avea parte de partide dificile. Galatasaray, echipa lui Florin Andone , primește vizita lui Real Madrid, Răzvan Marin, cu Ajax, va juca împotriva lui Chelsea, Ianis Hagi întâlnește Liverpool, iar Slavia Praga, formația cehă la care este legitimat Nicolae Stanciu, dispută meciul din etapa a treia contra Barcelonei.

Meciuri de vis pentru jucătorii români în Liga Campionilor

Galatasaray este primul club la care este legitimat un jucător român care joacă în etapa a treia din Champions League. Marți seară, de la ora 22:00, Real Madrid se deplasează în Turcia, iar forma arătată de Florin Andone în ultima etapă de campionat îi oferă internaționalului român să prindă chiar primul 11 contra echipei lui Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

În week-end, Galatasaray a întâlnit pe teren propriu Sivasspor, iar Florin Andone a fost printre titularii lui Fatih Terim. Atacantul a făcut un meci excelent, reușind să marcheze o dublă, primele goluri pentru formația la care va juca sub formă de împrumut în această stagiune. După jocul bun din campionat, Andone are mari șanse să prindă primul 11 al Galatey pentru duelul cu Real Madrid. După primele două etape, Galatasaray și Real Madrid sunt ultimele în grupa A din Champions League, cu câte un punct.

Florin Andone a reușit o dublă în ultima etapă din Turcia. Sursă Foto: Hepta
Florin Andone a reușit o dublă în ultima etapă din Turcia. Sursă Foto: Hepta

Răzvan Marin joacă împotriva câștigătoarei Europa League

Ajax, echipa lui Răzvan Marin, va juca împotriva celor de la Chelsea în etapa a treia din Liga Campionilor. Meciul de pe Amsterdam Arena va pune față în față două formații ce au avut un parcurs excelent în sezonul trecut al cupelor europene, Ajax reușind să ajungă în semifinalele Champions League, în timp ce londonezii s-au impus în Europa League.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Florin Andone, ce traversează o perioadă bună la Galatasaray, Răzvan Marin nu a mai jucat pentru Ajax de pe 25 septembrie, când a fost integralist în victoria echipa sale, 5-0 cu Sittard. În primele două etape din faza grupelor Ligii Campionilor, fără internaționalul român pe teren, Ajax a obținut maximum de puncte, în urma victoriilor cu Lille și Valencia.

Genk întâlnește campioana Europei

Campioana Belgiei Genk are un început greoi de sezon, fiind pe locul șase în campionat, la 10 puncte în spatele liderului Brugge, și pe ultima poziție în grupele Ligii Campionilor, cu un punct după primele două runde. În etapa a treia, formația lui Ianis Hagi întâlnește Liverpool, deținătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost titular în ultima partidă de campionat, înfrângerea 0-1 cu Standard Liege, dar a ieșit de pe teren în minutul 60, acuzând o accidentare. Gică Hagi a vorbit despre starea de sănătate a lui Ianis, declarând că problemele medicale nu sunt grave și poate juca în meciul cu Liverpool. În primele două runde ale fazei grupelor Ligii Campionilor, Hagi Jr a jucat 19 minute în umilința 2-6 cu Salzburg și a fost integralist în egalul cu Napoli.

Ianis Hagi este disponibil la Genk pentru duelul cu Liverpool. Sursă Foto: Hepta
Ianis Hagi este disponibil la Genk pentru duelul cu Liverpool. Sursă Foto: Hepta

Nicolae Stanciu, al treilea duel dificil

Slavia Praga a avut ghinion la tragerea la sorți, fiind repartizată în aceeași grupă cu Inter, Borussia Dortmund și Barcelona. După un început peste așteptări, remiză la Milano cu formația lui Antonio Conte, formația lui Nicolae Stanciu a fost învinsă de Borussia, scor 0-2. Internaționalul român a fost titular în ambele confruntări, însă nu a reușit niciun gol sau pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

În al treilea joc din grupele Ligii, Barcelona face deplasarea în Cehia, pentru jocul programat miercuri de la ora 22:00. Nicolae Stanciu are mari șanse să prindă din nou primul 11 al Slaviei, fiind unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai campioanei Cehiei în această stagiune.

ADVERTISEMENT