Fotbal international

Meciurile în La Liga s-ar putea juca fără spectatori până în noiembrie! Documentul de la Barcelona care a ajuns în presa din Spania

19.04.2020 | 15:08
Meciurile in La Liga sar putea juca fara spectatori pana in noiembrie Documentul de la Barcelona care a ajuns in presa din Spania
ADVERTISEMENT

Spania este una dintre ţările cele mai greu lovite de pandemia de coronavirus. Cu puţin sub 200.000 este numărul persoanelor infectate şi ajunse în spitale, iar numărul deceselor a depăşit cifra de 20.000.

Liga spaniolă, unul dintre cele mai urmărite campionate din lume

Liga spaniolă este unul dintre cele mai mediatizate şi urmărite competiţii naţionale nu doar în Europa. În special meciurile celor două mari forţe, Barcelona şi Real Madrid, acoperă o arie absolut impresionantă de televizări la nivel de planetă.

ADVERTISEMENT

Este firească, din acest punct de vedere, dorinţa şefilor federaţiei şi ligii profesioniste din Spania de a porni din nou caravana fotbalului la drum, mai ales pe cea din Primera Division, cu disputarea etapelor rămase până la finalul sezonului.

Se doreşte reluarea competiţiei în luna iunie

Deocamdată bătălia cu virusul distrugător e încă departe de a fi câştigată şi, în plus, din partea specialiştilor din sănătate vin veşti deloc optimiste referitor la un al doilea val de COVID 19 care ar începe în toamnă. Însă oficialii fotbalului spaniol ştiu că dacă nu vor mai relua sezonul pierderile vor fi foarte mari în toate direcţiile.

ADVERTISEMENT

De aceea se insistă ca în luna iunie să se reia întrecerile din primele două divizii şi să se încheie totul în cel mult 60 de zile, dacă va fi nevoie urmând a se juca şi la intervale foarte scurte de timp, 72 de ore.

Două scenarii pentru suporteri

În schimb e cert că partidele se vor juca fără spectatori. După cum scrie La Vanguardia, cel mai important cotidian de actualitate din Catalonia, deci foarte bun cunoscător a ceea ce se întâmplă la Barcelona, există două scenarii.

ADVERTISEMENT

Unul spune că publicul nu va avea acces până pe 15 noiembrie anul acesta, acesta fiind scenariul super-optimist, iar altul că suporterii vor putea umple din nou stadioanele începând din februarie 2021.

Barca pierde 3,3 milioane euro pentru fiecare meci de acasă

Pentru un club de talia Barcelonei, care aduce uşor la un meci de La Liga sau cupe europene minim 80.000 de oameni în tribunele unui Nou Camp de 95.000 de locuri, faptul că nu îşi va putea valorifica biletele şi abonamentele atâtea luni este un dezastru financiar.

ADVERTISEMENT

La fiecare meci Barcelona încasează minim 3,3 milioane euro din vânzarea de bilete şi abonamente, ultimele fiind deja achitate de fani, care au cumpărat pentru un sezon întreg şi trebuie să îşi prmească banii înapoi.

ADVERTISEMENT
Tags: