Fotbal international

Real Madrid și Barcelona, în mare pericol! Medicii spanioli: „Nu se poate juca fotbal în următoarele luni!”

17.04.2020 | 16:36
Real Madrid si Barcelona in mare pericol Medicii spanioli Nu se poate juca fotbal in urmatoarele luni
ADVERTISEMENT

UEFA împinge cu toate pânzele sus reluarea campionatelor de pe continent, acordându-le maximă prioritate, înaintea oricăror alte competiţii dar şi lansând ameninţări voalate la adresa federaţiilor care nu ar mai dori reluarea întrecerii interne şi ar pune punct la acest stadiu.

La Liga şi Federaţia spaniolă abia aşteaptă reluarea campionatului

Şi federaţiile şi cluburile, excepţie ceea ce ar dorit olandezii şi belgienii, să pună punct stagiunii cu clasamentele de la această oră, abia aşteaptă momentul revenirii în activitate, pentru că în joc sunt şi mari sume de bani ce vin din drepturile TV.

ADVERTISEMENT

La Liga spaniolă esta una dintre competiţiile aşteptate cu cea mai mare nerăbdare să fie reluată. Cu un duel la vârf între marile rivale Barcelona şi Real Madrid, extrem de deschis, Primera Division trebuie să găsească soluţii pentru ca în iunie să plece din nou la drum.

Medicii cer continuarea perioadei de pauză

Însă medicii din Spania nu sunt de aceeaşi părere şi îşi unesc tot mai mulţi vocile într-o singură direcţie, ca în următoarele luni să nu se reia activitatea fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Ar fi un mare dezastru pentru multe dintre cluburi, dar doctorii spun că vieţile sportivilor şi ale tuturor celor implicaţi în fenomen valorează infinit mai mult decât pierderile economice produse prin închiderea competiţiei în stadiul actual.

Opinia unui expert din Madrid

“Cred că este imposibil să ne putem întoarce pe teren în această vară”, a spus directorul spitalului din Campo di Ifema, de la Madrid, Antonio Zapatero, care s-a alăturat corului experților care sunt pesimişti cu privire la posibilitatea revenirii la fotbal.

ADVERTISEMENT

Zapatero nu-și ascunde nici el pesimismul, care se ciocnește cu voința celor de La Liga și a Federației Spaniole de Fotbal, care doresc să se revină la joc.

Zapatero explică pericolul care există

Medicul a explicat că “testul nu este soluția, soluția va veni în funcție de rezultatul testului. Dacă descoperiți că nu aveți anticorpi sunteți susceptibili de infecții”.

ADVERTISEMENT

“În perioada asimptomatică cu până la două zile și jumătate înainte de apariția simptomelor și cu până la o jumătate de zi înainte de debutul simptomelor, încărcătura virală este maximă și păstrarea distanței pe teren nu este posibilă” – a concluzionat Zapatero – “Prin urmare să se joace fotbal în lunile următoare  este imposibil pentru mine. “

ADVERTISEMENT